Οι 5 πιο επικές κινηματογραφικές εμφανίσεις του Kevin Costner

Από το μαγευτικό Field of Dreams στο οσκαρικό Dances with Wolves.

Χαρισματικός και πλέον βετεράνος, αποτελεί έναν από τους Τιτάνες του κινηματογράφου του Χόλιγουντ. Ο Kevin Costner είχε πάντα τον δικό του τρόπο όσον αφορά τις ταινίες του. Αυτό του έδωσε την ταυτότητα του απαιτητικού, του τελειομανή ή και του δύσκολου, αλλά οι περισσότερες από τις ταινίες του έχουν αφήσει σε όλους μας κάτι – ακόμη και αν δεν άφησαν στο ιδιότροπο αμερικανικό κοινό.

Οι παρακάτω 5 ταινίες ωστόσο δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση, όχι μόνο για το στόρι τους αλλά για όλα όσα πρεσβεύουν μέχρι σήμερα. Ρίξαμε μία ματιά στις 5 καλύτερες ταινίες της καριέρας του Kevin  Costner και είπαμε να τις θυμηθούμε μαζί.

 

1. The Untouchables

 

Το αστείο στην εν λόγω ταινία είναι πως η παραγωγή ανησυχούσε για την χημεία μεταξύ Kevin Costner και Sean Connery. Και παρότι υπήρχαν κάποια προβλήματα στην αρχή, ο Costner αναφέρεται σήμερα στον James Bond της καρδιάς μας ως «μέντορα» και έναν από τους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς που είχε την τιμή να δουλέψει. Όμως η ταινία ήταν εξίσου υπέροχη. Με ένα καστ που πλαισίωνε τον Andy Garcia και τον απίστευτο Robert De Niro στον ρόλο του Al Capone, o Eliot Ness του Kevin Costner είναι ο ήρωας που καλείται να αναγνωρίσει πως, πολλές φορές, για να αντιμετωπίσεις τους βρόμικους ανθρώπους πρέπει να χώσεις και εσύ τα μπατζάκια σου μέσα στη λάσπη. Αρκεί να μην μείνεις μέσα μέχρι το λαιμό. Μία από τις καλύτερες ταινίες λίγο πριν το ξεκίνημα της δεκαετίας του ’90, που πολύ απορείς γιατί αποδείχτηκε φλόμπα εισπρακτικά. Ο Costner ωστόσο άφησε εποχή.

 

2. Robin Hood: Prince of Thieves

 

Μιλώντας για Untouchables, αξίζει να αναφερθεί πως ήταν η ταινία που χάρισε στον Costner τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Robin Hood: Prince of Thieves, καθότι ο Pen Densham  έγραψε τον ρόλο αποκλειστικά για τον ίδιο και μάλιστα με τις ευλογίες του σκηνοθέτη Kevin Reynolds. Και η αλήθεια είναι πως ο χαρακτήρας του Costner ήταν καλογραμμένος και με τον Morgan Freeman ως ιδανικό sidekick στο πλευρό του, έδωσε μία τέλεια ατμόσφαιρα από την Μεσαιωνική Αγγλία της εποχής. Και μην ξεχνάς το καστ. Εκτός από τον Freeman είχαμε την Mary Elizabeth Mastrantonio που ήταν ακόμη στα ωραία της και τον συγχωρεμένο Alan Rickman να παίζει τον Σερίφη του Νότινγχαμ. Ωραία περιπέτεια και το μόνο μελανό της σημείο, ήταν η συμμετοχή του Christian Slater. Δεν βαριέσαι…

 

3. The War

Ξεκάθαρα από τις ωραιότερες ταινίες που γυρίστηκαν στη δεκαετία του ’90, με μία ειλικρίνεια και τρυφερότητα που πολύ δύσκολα βρίσκεις στον σημερινό κινηματογράφο. Σε μία εποχή που ο Elijah Wood και ο Lucas Black ήταν ακόμη μπόμπιρες, είχαν την τύχη να συμμετάσχουν σε ένα υπέροχο αστικό δράμα, με επίκεντρο έναν βετεράνο του Βιετνάμ που προσπαθεί να βάλει σε τάξη την ζωή του και να προσφέρει τα απαραίτητα στην οικογένειά του. Και στο πρόσωπο του λοχία Simmons, είδαμε την απαξίωση, την φτώχεια, τις διακρίσεις των ΗΠΑ σε φτωχούς και πλουσίους αλλά και την σημασία του ήθους. Από τις εμφανίσεις του Costner που πρέπει να χρησιμοποιούνται ως οδηγός υποκριτικής.

 

Δύσκολα βρίσκεις ηθοποιό που του αρέσει τόσο πολύ να παίζει τον καουμπόη.

 

4. Field of Dreams

 

Δεν υπάρχει άνθρωπος που αγάπησε τον πατέρα του και δεν ζήλεψε κάτι από την ιστορία του Ray Kinsella. Όλα ξεκινούν σε ένα αγρόκτημα της Iowa με τον Costner να κατασκευάζει ένα γήπεδο για baseball. Όμως αυτό το γήπεδο είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι αυτή η σκουληκότρυπα που το παρελθόν συναντάει το μέλλον και που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Ή τουλάχιστον είναι αυτές οι κουβέντες που ανταλλάζουν πατέρας με γιο ενώ ανταλλάζουν πάσες. Και όσο για την  ταινία, δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα έχει αναγνωριστεί από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως πολιτιστική κληρονομιά. Προτάθηκε για 3 Όσκαρ και χρειάζεσαι μέχρι και σήμερα πολλά χαρτομάντηλα για να την δεις.

 

5. Dances with Wolves

 

Το «Χορεύοντας με τους Λύκους» ανήκει σε εκείνες τις ταινίες που θα δεις σε επανάληψη στην τηλεόραση, όσες φορές και αν αυτή το παίξει. Είναι η πρώτη μεγάλη παραγωγή του ίδιου του Costner, που του χάρισε 7 Όσκαρ συμπεριλαμβανομένων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης ταινίας. Μάλιστα σαν σήμερα, προτάθηκε για 12 Όσκαρ αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και εκτοξεύοντας την ταινία στην κορυφή του Box Office. Η ιστορία του υπολοχαγού John Dunbar με τους ινδιάνους Σίου, είναι από εκείνες που θα στοιχειώνουν για πάντα τους Αμερικάνους. Είναι τροφή για την έννοια του αλληλοσεβασμού και της ανθρωπιάς, με στόχο ένα πράγμα: την ειρήνη. Μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο, ο υπολοχαγός αποφασίζει να γνωρίσει καλύτερα τους «εχθρούς» του, μαθαίνει την κουλτούρα και τις συνήθειες τους, ενώ η φιλία του με έναν άγριο λύκο του χαρίζει το ινδιάνικό του όνομα. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Michael Blaker, είναι ένα αληθινό αριστούργημα της υπεροχής του Kevin Costner.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved