Ο Keanu Reeves έγινε ο action hero που πάντα ελπίζαμε

Σβήνουμε τα 55 κεράκια του Neo με τις 6 καλύτερες ταινίες του.

Τι έγινε ρε παιδιά; Πότε μεγάλωσε τόσο ο Keanu; Που πήρε ο Εκλεκτός του Matrix; Ο πιτσιρικάς του Bill & Ted; Τα χρόνια περνούν για όλους ωστόσο αλλά ο Keanu Reeves έχει την γνώση του πως δεν είναι πλέον ο άπειρος ηθοποιός που ψάχνει τα πρώτα του βήματα. Είναι απλά ένας ολοκαίνουργιος καλύτερος Keanu με τακτικές δόσεις John Wick που τον έφεραν και πάλι στο προσκήνιο.

Έκλεισε και επισήμως σήμερα τα 55 και εμείς αποφασίσαμε να θυμηθούμε τις 6 καλύτερες ταινίες του.

 

1. Περπατώντας στα Σύννεφα

Θα μπορούσε να πει κανείς πως το δράμα δεν ταιριάζει στον Keanu. Και ίσως να έχει και δίκιο. Ωστόσο αξίζουν συγχαρητήρια στον μάνατζερ του, που του έκλεισε να παίξει σε μία τέτοια ταινία. Εκτός του ότι σαν πιτσιρικάς είχε την τύχη να παίξει σε ταινία με τους τιτάνες Anthony Quinn και Giancarlo Giannini, το σενάριο του Mark Miller ήταν όσο ρομαντικό έπρεπε για να μην γίνει «μελό». Ένας στρατιώτης που μπαίνει στη διαδικασία να ακολουθήσει μία άγνωστη και να γίνει κομμάτι της οικογένειάς της και τελικά να την ερωτευτεί. Mε ένα σενάριο που δείχνει πως η τιμιότητα δεν είναι κάτι που μαθαίνεται, αλλά μία αρετή που ο καθένας ξεχωριστά καλείται να κατανοήσει. Παρότι νιώθεις πως ο Keanu «κολλάει» σε κάποιες σκηνές, είναι ξεκάθαρα από τις καλύτερες ταινίες του.

 

2. Speed

Μετά την συμμετοχή του στο κινηματογραφικό «Ακόμα και οι Καουμπόισσες Μελαγχολούν» βασισμένο στο βιβλίο του Τοm Robbins, ο Keanu ήταν πολύ τυχερός που μετά από μία φλόμπα έκανε κινηματογραφική επιτυχία. Το Speed ήταν το συνώνυμο που χρειαζόταν μία τέτοια περιπέτεια. Δράση, δράση και περισσότερο δράση. Παρότι ακόμη και η ίδια η παραγωγή ήταν αρχικά αμφίβολη για το πως θα δέσει το δίδυμο Keanu με Sandra Bullock,  η ταινία απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δημοτικότητα μέσω του MTV. Ωστόσο ήταν η απόδειξη πως ακόμη και με ένα λεωφορείο, ο Keanu μπορεί να δημιουργήσει μία κορυφαία περιπέτεια.

 

3. Ο Δικηγόρος του Διαβόλου

To 1997, πέντε χρόνια μετά τις καλές κριτικές που πήρε από το «Περπατώντας στα Σύννεφα», ο Keanu περπάτησε δίπλα στον διάβολο με το όνομα Al Pacino. Ως γιος του δηλαδή. Και ειλικρινά, ο εγωκεντρικός και πεισματάρης δικηγόρος Kevin Lomax, ήταν ο χαρακτήρας με τον οποίο συνδέθηκε ο ηθοποιός πριν το Matrix του χτυπήσει την πόρτα. Και λογικό άλλωστε. Ήταν τόσο σκοτεινό και ανατριχιαστικό για την εποχή του, που ο Taylor Hackford σκεφτόταν να γυρίσει και sequel. Πάντως κατάφερε και άφησε το στίγμα του στον κινηματογράφο, ως ένα από τα καλύτερα θρίλερ που κυκλοφόρησαν στα 90s.

 

4. Street Kings

Tο Street Kings δεν είναι εκείνη η παραγωγάρα τύπου Bruce Willis όπου όλα παίρνουν φωτιά και ανατινάζονται κτίρια και αυτοκίνητα. Είναι όμως ένα αγνό αστυνομικό θρίλερ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από όλα τα υπόλοιπα. Με τους Chris Evans και Forrest Whitaker να πλαισιώνουν το καστ, ο Keanu υποδύεται έναν αστυνομικό που δεν χρησιμοποιεί και τις πιο «καθαρές» πρακτικές για να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Όμως αυτό που σε κρατάει σε έξαρση στο Street Kings, είναι η συνεχής δράση και η ωραία πλοκή. Κακά τα ψέματα, δεν την βγάζεις με τα αστυνομικά αν δεν έχουν και τα δύο χαρακτηριστικά. Και ο Keanu έδεσε υπέροχα γι’ αυτόν τον ρόλο.

 

5. John Wick

Έγινε τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα, που απορούσαμε που βρήκε ο Keanu την όρεξη και την αφοσίωση για μία ακόμη περιπέτεια. Όμως τα John Wick -ενώ μάλιστα περιμένουμε να κυκλοφορήσει και η τρίτη ταινία- κατάφεραν να χαράξουν τον δικό τους δρόμο στις περιπέτειες. O σκηνοθέτης Chad Strahelski -που μάλιστα είχε υπάρξει stunt double για τον Brandon Lee στο Κοράκι- ονειρευόταν χρόνια να γυρίσει μία ταινία δράσης με τον Keanu από την εποχή που τον είδε να σπάει στο ξύλο τον Hugo Weaving στο Matrix. Κάπως έτσι γεννήθηκε ο θρύλος του John Wick, του πληρωμένου δολοφόνου που επανήλθε από την συνταξιοδότηση και δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα και κανέναν. Ελπίζουμε να μην αργήσει πολύ η τρίτη ταινία.

 

6. The Matrix

Τα έχουμε ξαναπεί για το Matrix. Μετά την πρώτη ταινία, ανοίχτηκε ένα νέος δρόμος για τα sci-fi, που εκείνη την εποχή έπρεπε να κοιτάξει κανείς πίσω στα Blade Runner και τα Alien για να βρει τα δίκια του. Όμως η τριλογία που δημιούργησαν οι αδερφές Wachowski, απέδειξε πως υπάρχουν σενάρια εκεί έξω που έχουν πολλά να δώσουν. Ο Keanu από την πλευρά του, δημιούργησε έναν ολόκληρο θρύλο πίσω από έναν χαρακτήρα που «αδυνατούσα στην αρχή να κατανοήσω πλήρως». Ο Neo ωστόσο δεν ήταν μόνο η ελπίδα της ανθρωπότητας. Ήταν ορόσημο για την ελευθερία, την σωτηρία και την ελεύθερη βούληση. Και όλο αυτό το έπος, παρουσιάστηκε τόσο μοναδικά μέσα από την τριλογία, που σήμερα αποτελεί ένα βασικό πάτημα για όλα όσα ήρθαν μετά από αυτό στο sci-fi.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved