Associated Press Ο άγρυπνος εφιάλτης του Charles Manson

Το Manson Family και άλλες δύο αιρέσεις που σκόρπισαν αίμα και πτώματα.

Ήταν πρωί της 8ης Αυγούστου όταν η οικονόμος του Ρομάν Πολάνσκι, έφτανε στην οικία του για να ξεκινήσει τις εργασίες της. Στη θέα του λουτρού αίματος, άρχιζε να ουρλιάζει «Θάνατος, αίμα, πτώματα». Ένα φονικό που τελείωσε μετά από 3 ημέρες.

Τα μέλη της αίρεσης του διαβόητου Τσαρλς Μάνσον, είχαν κάνει την εμφάνισή τους το προηγούμενο βράδυ αφήνοντας 4 θύματα: τη γυναίκα του Πολάνσκι και ανερχόμενη ηθοποιό Σάρον Τέιτ (η οποία μάλιστα περίμενε και παιδί) , τον κομμωτή Τζέι Σέμπρινγκ, τον σεναριογράφο Βόζτσεκ Φρικόβσκι, τη σύζυγό του Άμπιγκεϊλ Φόλγκερ και τον 18χρονο Στίβεν Πάρεντ που βρισκόταν στην οικία για να πουλήσει ένα ραδιόφωνο στο φύλακα.

Ήταν η ιστορία που συγκλόνισε τον κόσμο του Χόλιγουντ, με τον πρωτεργάτη της Τσαρλς Μάνσον να πεθαίνει στις 20 Νοεμβρίου του 2017 από φυσικά αίτια, στην ηλικία των 83 ετών.

 

lookback manson killings

 

Ο «σταρ» Μάνσον 

Οι δολοφονίες έμειναν για καιρό στα  πρωτοσέλιδα και κυρίως οι 16 μαχαιριές που δέχτηκε η Τέιτ από τους δράστες. Πολύ περισσότερο όμως, ένα μεγάλο μέρος του κόσμου άρχισε να θεοποιεί την φιγούρα του Τσάρλς Μάνσον, που ονόμαζε τον εαυτό του ως ενσάρκωση του απόλυτου κακού.

Μέσα από την αίρεση του, ο Μάνσον ζητούσε τυφλή υπακοή από τα μέλη του ώστε να φέρουν εις πέρας τις πιο τρελές σκέψεις και σχέδια που περνούσαν από το μυαλό του. Οι δράστες και ο ίδιος ο Μάνσον οδηγήθηκαν έναντι της δικαιοσύνης, με τον τελευταίο να γλιτώνει την θανατική ποινή πάνω στην αλλαγή της νομοθεσίας για την πολιτεία της Καλιφόρνια. Έγιναν ένα σωρό διαμαρτυρίες για την μετατροπή της ποινής, με την κοινή γνώμη να δηλώνει στις εφημερίδες ότι ο Μάνσον πρέπει να... καεί ζωντανός.

Έκτοτε ωστόσο,  έχουν γυριστεί ένα σωρό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του και δεν είναι λίγοι μέχρι και σήμερα πολλοί τον θεωρούν μία από τις πιο καλτ φιγούρες των serial killers.

gf

 

Aξίζει να αναφερθεί, πως ο Μάνσον κατάφερε να αποπροσανατολίσει πάνω από 3 φορές την αστυνομία, με τον ίδιο να συνεχίζει τις δολοφονίες. Ήταν η αμοιβή που προσέφερε ο Πολάνσκι, που βοήθησε στην αναγνώριση των δολοφόνων και την στοχοποίηση τους από μάρτυρες πριν την σύλληψη από την αστυνομία.

Παρότι ο Μάνσον έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους φονιάδες που συντάραξε το Χόλιγουντ, η αίρεση του, το Manson Family, δεν είναι η μόνη κουλή που έχει δει ο κοσμάκης και σίγουρα όχι η μόνη που έχει κοστίσει ζωές.

Πάντως και αυτούς εδώ «φονιάδες» τους έλεγες.

 

Η μαζική αυτοκτονία του Heaven’s Gate

Μακριά από την εποχή του Μάνσον και συγκεκριμένα το 1996, οι Μάρσαλ Άπλγουαϊτ και Μπόνι Νετλς, πείστηκαν πως είναι «Οι Δύο» που αναφέρονται στην Αποκάλυψη και αποφάσισαν να ξεκινήσουν την δική τους θρησκεία με το όνομα, Heaven’s Gate.

Δεν ξέρουμε ακριβώς με τι τους πότισαν τα μυαλά, αλλά κατάφεραν να τους πείσουν πως το 1997, στην ουρά του κομήτη του Χάλεϊ, θα περνούσε και ένα διαστημικό αεροσκάφος το οποίο θα τους «μάζευε» μαζί του. Το πρόβλημα ήταν πως για να γίνει αυτό, έπρεπε να πεθάνουν όλοι.

 

heavens gate

 


Οι «οπαδοί» αποσύρθηκαν σε ένα ράντσο 850 τ.μ. στη Σάντα Φε, χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ και αφού πήραν κυάνιο και αρσενικό, έδεσαν σακούλες γύρω από το κεφάλι τους. Τα 3 γκρουπ των 39 ατόμων πέθαναν μέσα στο τριήμερο 24-25-26 Μαρτίου, όλοι τους ντυμένοι στα μαύρα. Οι ηλικίες των θυμάτων ήταν από 26 μέχρι και 72 ετών. Ο μόνος που επέζησε ήταν ο Ρίτσαρντ Φορντ, ο οποίος βιντεοσκόπησε τη μαζική αυτοκτονία. Η κασέτα ωστόσο δεν ήταν γνωστή στην αστυνομία μέχρι το 2002. Το ακόμα πιο κουλό στην όλη ιστορία, είναι πως υπάρχουν μέχρι και σήμερα 2 μέλη που διαχειρίζονται το αρχείο της ιστοσελίδας. Kερασάκι στην τούρτα, οι δηλώσεις των οπαδών πριν την... έξοδο.

 

Aκόμη χειρότερα με το Order of The Solar Temple

Αν σου έκαναν εντύπωση τα 39 άτομα, δες τι γίνεται όταν το κοντέρ γράφει 74. Οι οπαδοί του Order of The Solar Temple που προσπάθησαν να υιοθετήσουν στοιχεία Ναϊτών, πείστηκαν από τον «Μέγα Μάγιστρο» Τζόζεφ Ντι Μάμπρο πως ο ίδιος ήταν Ναΐτης σε προηγούμενη ζωή και πως η κόρη του, Εμανουέλα, ήταν το Κοσμικό Παιδί που θα τους οδηγούσε στον Σείριο. Η καλτ θρησκεία είχε ως έδρα την Ελβετία, αλλά υπήρχαν παραρτήματα στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Μαρτινίκη και άλλες χώρες.

 

order of the solar temple cult 8

 


Τον Οκτώβρη του 1994 βρέθηκαν 23 πτώματα στην ελβετική πόλη Φριμπούρ και 25 στο Βαλέ. Κάποια από τα μέλη είχαν αυτοκτονήσει, ενώ άλλα δολοφονήθηκαν με πνιγμό – ανάμεσά τους τόσο ο Ντι Μάμπρο, όσο και πολλά αθώα παιδιά. Tέλος, η κεντρική εκκλησία τους γίνεται στάχτη, με άλλα τόσα πτώματα να απανθρακώνονται. Φρικιαστική λεπτομέρεια: ένα ζευγάρι από τον Καναδά που κατάλαβε τη μούφα του Μέγα Μάγιστρου, δολοφονήθηκε μαζί με το παιδί τους λίγο πριν το ξεκίνημα των αυτοκτονιών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved