5 φορές που ξεκαρδιστήκαμε με τα «Κώστα» και «Ελένη» των ελληνικών παραγωγών

Από το «Αυστηρώς Κατάλληλο» μέχρι το «Δύο Ξένοι», αθάνατες ατάκες με πρωταγωνιστές τους σημερινούς εορτάζοντες.

Κάθε 21 η Μαΐου είναι η μέρα του Κωνσταντίνου και της Ελένης, του Κώστα και της Λένας και πάει λέγοντας. Με λίγα λόγια, σήμερα γιορτάζει η μισή Ελλάδα (και βάλε) για αυτό και κάθε άκουσμα των συγκεκριμένων ονομάτων μας κάνει εντύπωση.

Στην παρούσα φάση θα θυμηθούμε τις φορές εκείνες που βλέποντας μια ελληνική ταινία ή σειρά, ακούσαμε τα keywords «Ελένη» ή «Κώστα» με έναν τρόπο παραπάνω από εμφατικό. Άλλωστε τι νόημα έχει ένα τυπικό «Κωνσταντίνε», «Κώστα» ή «Ελένη» αν δεν βγαίνει μέσα από ανθρώπους που ξέρουν να τα τονίζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

«Κωνσταντίνου και Ελένης» σήμερα και τιμούμε το επεισόδιο «Βοήθειά μας»

Το «Μηηηηη Κωνσταντίνεεεε» της Ντένης Μαρκορά (Δύο Ξένοι)

Αυτό το «Κωνσταντίνεεεε» το ακούσαμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σειράς δια στόματος Ντένης Μαρκορά, αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι δίναμε άδικο στον υιό της, Κωνσταντίνο (Νίκος Σεργιανόπουλος) για τη μόνιμη σύγχυση στην οποία τον έφερνε η μητέρα του.

Σε μια από τις πολλές φορές που η Ντένη φώναξε και γέμισε το στόμα της με «κωνσταντινισμό», ήταν εκείνη μετά το χαστούκι από την Κουντουράτου που ακόμα βουίζει στα αφτιά μας.

 

 

Το «Ελενήηηηηη-ιιι-ιιιι» - «Λαϊκό, ινδικό, παραδοσιακό της τάβλας» από το Κωνσταντίνου και Ελένης

Αν ψάχναμε για keywords, το Κωνσταντίνου και Ελένης είναι το σίριαλ που τερματίσει το συγκεκριμένο μέτρο. Αλλά ανάμεσα σε τόσα «Κωνσταντίνε!», «Ελένη!», «μωρή Κατακουζήνα!» ή «λιπαρή γκαρσόνα!» εκείνο το «Ελενήηηηη-ιιιι-ιιιι» και τα χέρια σαν κύμα του μεταμφιεσμένου σε Ινδό «γκουρού», Κωνσταντίνου Κατακουζηνού ακόμα ξυπνούν το γέλιο μέσα μας.

 

 

«Συ εισ’ ο Κώστας ρε;» του άντρα της Τούλας στο «Αυστηρώς Κατάλληλο»

Να ήταν μόνο μία η ατάκα αυτής της ταινίας; Ευτυχώς που έχουμε γιορτή σήμερα, γιατί αλλιώς θα χρειαζόμασταν ειδική ανάλυση για τον «Τουργκένιεφ», τον «Τραβόλτα is back», τα «Τζούλι πάρ’ τονε», το «Η Αλέκα παίρνει Δέκα» και πολλά ακόμα.

Η στιγμή όμως του παραληρήματος του «Πόσοι π@δ@$ν την Τούλα τελικά;» έχει μια προσωπική αφιέρωση στον Κώστα! Βέβαια όταν υπάρχουν πολλοί Κωστήδες στο σετ, καλό είναι τα κινητά να παραμένουν κλειστά. Ξέρετε γιατί. Γιατί θα γίνει της... Τούλας!

 

 

«Τι έγινε Κωστάκη σε γουστάρει η χωριάτισσα;» της Τζένης Μπότση

Μια ατάκα έφτανε να επισκιάσει την ίδια τη σειρά. Είναι αλήθεια πως η διάσημη ατάκα της Τζένης Μπότση προς τον Στράτο Τζώρτζογλου έφτανε να ξεπεράσει ακόμα και τον τίτλο της σειράς Το Σημάδι του Έρωτα.

Μια ατάκα που έχτισε μύθους και μας σημάδεψε όπως η χωριατοπούλα Άννα (Βάνα Μπάρμπα) τον «Κωστάκη» Ραζή (Στράτο Τζώρτζογλου).

 

 

«Ποια Ελένη; Η Ελένη Ανουσάκη» στο Ντόλτσε Βίτα

Η τρανή απόδειξη ότι τις ατάκες για την Ελένη την «ναυλωμένη» δεν τη μάθαμε στον 21ο αιώνα αλλά τα συγκεκριμένα λογοπαίγνια γίνονταν και επί εποχής Ντόλτσε Βίτα.

Μπορεί η γιαγιά να μην το ‘βρισκε αστείο, φτάνει που το καταλάβαινε η Ντορίτα και η Χριστίνα. Και εμείς το ίδιο.

Μια και μιλήσαμε για Άννα Παναγιωτοπούλου, θυμόμαστε τη ζηλιάρα του Safe Sex.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved