Ιστορίες δέους και trash-talking από την «πένα» του Larry Bird

Ο «LarryLegend» δεν μιλάει για τον εαυτό του. Το κάνουν οι συμπαίκτες και αντίπαλοι για εκείνον.

Ο Larry Bird δεν έμεινε στην ιστορία ως κορυφαίος λευκός του ΝΒΑ μονάχα για το μπασκετικό του στιλ και την ηγετική του παρουσία, ήταν παράλληλα και ένας από τους κορυφαίους trash talkers στην ιστορία του αθλήματος.

Με λίγα λόγια, όσο ταλέντο είχε με την μπάλα στα χέρια, το ίδιο εξαίσια μπορούσε να χειρίζεται τις λέξεις, ακόμα και αν οι παλμοί του ήταν «κόκκινο». Για τον Larry Legend, δεν είχε σημασία αν ήσουν ο Dominique Wilkins, o Dr. Julius Erving ή ο Moses Malone, αλλά ότι ήσουν αντίπαλός του.

H μέρα που «γεννήθηκε» η κόντρα Larry Bird-Magic Johnson.

 

Και αυτό δεν το λέει ο ίδιος, αλλά όλοι όσοι βρέθηκαν στο παρκέ μαζί του. Μπορεί να φαίνεται ήρεμος, αλλά μέσα του ήταν ένας πραγματικός, trash, διάολος.

 

AP92072601939

 

Αυτοί οι δύο παίκτες του ΝΒΑ μας θυμίζουν τους Larry Bird και Magic Johnson.

Ο Michael Cooper έχει πει ότι ο Bird έκανε trash-talking ακόμα και κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Τριπόντων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης των διαγωνιζόμενων, o Cooper είδε τον Bird να έρχεται προς το μέρος των υπόλοιπων και να τους αρχίζει στα «σας βλέπω όλους που ήδη σκέφτεστε πώς να βγείτε δεύτεροι, γιατί η πρωτιά είναι δική μου». Και λίγη ώρα αργότερα, επιβεβαιώθηκε ότι όλοι πήγαν για τη δεύτερη θέση.

Εκείνος πάλι έκανε περίπατο.

 

 

Οι μονομαχίες του με τον Magic Johnson ήταν από τους λόγους εκείνους που ο κόσμος αγάπησε παραπάνω το ΝΒΑ στα 80’s. Ο ίδιος ο Bird περίμενε πάντα με ανυπομονησία τους αγώνες κόντρα στους Lakers για να αρχίσει τα «δικά» του.

Μια φορά, όμως, ο Magic ήταν τραυματίας και δεν θα έπαιζε, ωστόσο, αυτό δεν έκοψε τη φόρα στον Bird που τον τρόλαρε μέχρι και τον Magic που ήταν στον πάγκο.

Όπως είπε ο θρύλος των Lakers «ο Larry με πλησίασε κατά τη διάρκεια του ζεστάματος, και μου είπε “Earvin, ετοιμάσου για show απόψε”. Στο τέλος της βραδιάς είχε βάλει 40 πόντους έχοντας χάσει μόνο 2 σουτ».

 

 

Αν κάποιος μπορεί να μιλήσει για trash-talking, αυτός είναι σίγουρα ο Reggie Miller των Indiana Pacers. Όπως έχει πει, όμως, ο ίδιος στο βιβλίο του I Love Being The Enemy, παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του στο ΝΒΑ, «κοκκάλωσε» μπροστά στον Larry Legend.

Σε εκείνο τον αγώνα Celtics-Pacers, o Reggie προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή του Larry την ώρα που εκτελούσε ένα κρίσιμο ζευγάρι βολών. Αφού έβαλε την πρώτη, ο μετέπειτα Πρόεδρος των Pacers, γυρνάει προς το πλευρό του Miller, και του λέει «Πρωτάρη, είμαι ο καλύτερος, γαμ@#νος σουτέρ στο πρωτάθλημα. Στο πρωτάθλημα, το καταλαβαίνεις; Και έρχεσαι να μου αποσπάσεις την προσοχή; Είσαι με τα καλά σου;» ολοκλήρωσε.

Και εννοείται έβαλε και τη δεύτερη βολή.

 

 

Ο Bird δεν φοβόταν ποτέ και κανέναν, ακόμα και αν απέναντί του ήταν μέλη των Bad Boys (σ.σ. Detroit Pistons). Εκείνη την εποχή, λοιπόν, σε ένα ματς Pistons-Celtics, o Bird πάει προς το πλευρό του αντίπαλου κόουτς, Chuck Daly και τον ρωτάει:

«Ποιος θα με μαρκάρει Chuck; Βάλε κάποιον καλό γιατί σήμερα θα σας ρίξω 60». Ο Daly, ωστόσο, έστειλε πάνω του τον κορυφαίο του αμυντικό, Dennis Rodman. Και ήταν ένα βράδυ που ο Worm δύσκολα θα ξεχάσει.

Όπως έχει δηλώσει «ήμουν συνεχώς κολλημένος πάνω του, και φώναζε στους συμπαίκτες του “δώστε μου την μπάλα τώρα που δεν με μαρκάρει κανείς” και μου έσπαγε τα νεύρα». Όταν έβαλε ένα από τα πολλά καλάθια του, γυρνάει στον Daly και του φωνάζει «Κόουτς, δεν τον βγάζεις τον άμπαλο; Όλο μόνος σουτάρω σήμερα».

 

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved