Η κόντρα των Michael Jordan-Reggie Miller έκανε το μπάσκετ πολύ καλύτερο.

Ακούγεται λίγο ιερόσυλο να μιλάμε για «κρυπτονίτη» ενός τύπου που τα σάρωνε όλα όπου και αν βρισκόταν, ενδεχομένως το πιο εύστοχο είναι να μιλήσουμε απλώς για τον άνθρωπο που έβγαζε το λάδι στον Michael Jordan. Για πολλούς αυτός ο κάποιος είναι ο Gary Payton, για άλλους είναι ο μισητός Isiah Thomas.

Για τον Michael Jordan ωστόσο, υπήρχε ένας και μόνο ένας που δεν ήθελε να βρίσκεται στιγμή στο ίδιο παρκέ μαζί του, πολύ απλά διότι για όσα δευτερόλεπτα συνυπήρχαν, του έμεναν αξέχαστα. Το ίδιο και σε μας οι μονομαχίες τους. Αυτός είναι ο Reggie Miller.

Όπως είδαμε στο «Last Dance», ένα επεισόδιο αναφέρθηκε εκτενώς στην κόντρα των δύο και κυρίως την τελευταία μεγάλη μάχη τους στα NBA Playoffs. Τότε που ο Miller πήρε πάνω του την τελευταία φάση, έσπρωξε όσο χρειαζόταν τον GOAT για να πάρει καλύτερη θέση και με τρίποντο στην εκπνοή εκτέλεσε τους Bulls. Ήταν ένα βράδυ που ο Jordan θα θυμόταν για πάντα.

 

 

Οι δυο τους μπορεί να μην έμοιαζαν παικτικά σχεδόν σε τίποτα, ωστόσο υπήρχε ένας τομέας που ενδεχομένως να ήταν σχεδόν ολόιδιοι. Το trash talk. Και επειδή δεν μπορούμε να ακούσουμε τι λένε σε κοντινά πλάνα, ποτέ δεν θα μάθουμε πόσο σκληρές κουβέντες αντάλλαζαν μετά από κάποιο καλάθι, άμυνα, φάουλ ή το buzzer beater που είδαμε παραπάνω.

Αν θέλουμε να πάρουμε βέβαια μια μυρωδιά από το τι λεγόταν μεταξύ τους, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι ειπώθηκαν ωραία πραγματάκια, πριν πιαστούν στα χέρια το 1993 στην Indianapolis, σε ένα καβγά που έπεσαν μέχρι και μπουνιές.

 

 

Τα πάντα ξεκίνησαν το 1987

Για τον Reggie Miller που έγινε γνωστός ως ο τύπος που την έλεγε στον Spike Lee αλλά και που είχε τη ρετσινιά να είναι αδερφός της κορυφαίας ίσως μπασκετμπολίστριας όλων των εποχών, Cheryl Miller, η είσοδός του στο ΝΒΑ και η απόδειξη ότι ανήκει στην ελίτ ήταν καθημερινός αυτοσκοπός του. Με το κοκκαλιάρικο κορμί του ωστόσο να μην τον βοηθάει ιδιαίτερα, έπρεπε να βρει άλλους τρόπους για να γίνει απαραίτητος.

Ο ένας ήταν το «θανατηφόρο» σουτ του από οποιαδήποτε απόσταση, ο άλλος ήταν η σκληράδα του στην άμυνα, κυρίως μέσω του trash talking. Όπως είπε και στην εκπομπή του Jimmy Kimmel, «my mouth was my edge» και πάνω σε αυτό βασίστηκε για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

 

 

Μέσα στην κουβέντα όμως με τον διάσημο παρουσιαστή, ο Reggie θυμήθηκε από πότε ξεκίνησε η κόντρα του με τον Jordan και ουσιαστικά αποκάλυψε τι ειπώθηκε μεταξύ τους.

Στην αρχή του παιχνιδιού ο Miller έκανε πάρτι απέναντι στον GOAT, κάτι που τον οδήγησε να ξεκινήσει το trash talking. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος που μπορούσε να κάνει.

«There is a new kid in town» είπε στον Jordan και στο δεύτερο μέρος ο άσος τότε των Bulls του έβαλε 40 πόντους, απλά και μόνο για να του ψιθυρίσει στο τέλος «Never talk to black Jesus like that». Έκτοτε κάθε βραδιά που πατούσαν παρκέ δεν ήταν ένα απλό παιχνίδι, ήταν ξεκάθαρα προσωπική υπόθεση.

 

 

Καθένας ξεχωριστά ήξερε ότι πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω από αυτό που ξέρει προκειμένου να γελάσει τελευταίος από τον αγώνα. Αναμφίβολα μια κόντρα που έκανε αρκετό κόσμο να πιστέψει πως ο Jordan δεν ήταν άτρωτος, μια αντιπαλότητα που πέρασε στην ιστορία και ωθούσε και τους δύο να γίνονται καλύτεροι κάθε φορά που έμπαιναν στο παρκέ.

Μία «λυκοφιλία» που ουσιαστικά έδωσε παραπάνω λόγους στον κόσμο να δει μπάσκετ.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved