Assosiated Press Η χτεσινή μάχη των «δεινοσαύρων» είναι το «Μάτζικ-Μπερντ» του μέλλοντος;

Το Ουενμπανιάμα εναντίον Χόλμγκρεν της χτεσινής βραδιάς, ενδεχομένως, θα το βλέπουμε πολλά χρόνια ακόμα.

Ήταν απλά ένα φιλικό παιχνίδι του ΝΒΑ και τίποτα παραπάνω. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ από τη μία, Σαν Αντόνιο Σπερς από την άλλη. Πρώτο παιχνίδι της Pre Season και αμφότερες οι ομάδες παρέδωσαν ένα παιχνίδι-θρίλερ, με την Οκλαχόμα να κερδίζει στο νήμα με 122-121.

Αυτό όμως δεν ήταν το σημαντικότερο της βραδιάς. Στο παρκέ «γεννιόταν» -ενδεχομένως- ένα νέο Λάρι Μπερντ-Μάτζικ Τζόνσον. Τουλάχιστον αυτό ελπίζουν όλοι.

 

Larry Bird vs Magic Johnson: Όταν γεννήθηκε η «κόντρα

Μια νέα «κόντρα»;

Όταν λέμε κόντρα δεν τη λέμε με την έννοια της αντιπαλότητας, αλλά λόγω των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί πάνω στους δύο παίκτες. Για τον Βίκτορ Ουενμπανιάμα από τη μία δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε, εδώ και ένα χρόνο (και βάλε) όλοι προσεύχονταν να κερδίσουν την πρώτη θέση του ντραφτ για να στηρίξουν πάνω στον θηριώδη τύπο, ύψους 2.25 μ. που κινείται σαν πλέι μέικερ, το μέλλον τους.

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος γίγαντας από την πλευρά της Οκλαχόμα περίμενε καρτερικά εδώ και ένα χρόνο στα πιτς για να θυμίσει σε όλους ότι υπάρχει και άλλος ευκίνητος τεράστιου διαμετρήματος που μπορεί να αφήσει εποχή στο ΝΒΑ. Ο Τσετ Χολμγκρεν είχε δημιουργήσει πολλές προσδοκίες πριν τον επιλέξει η Οκλαχόμα στο περσινό ντραφτ στο νο.2 (πίσω από τον Πάολο Μπανκέρο) καθώς μιλάμε για έναν δεινό σκόρερ και σουτέρ ύψους 2.16 μ. Δυστυχώς, όμως, ένας τραυματισμός λίγο πριν το ξεκίνημα της περσινής σεζόν δεν τον άφησε να κάνει ακόμα το ντεμπούτο του, το οποίο αναμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον.

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι δύο «δεινόσαυροι» πριν κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους στα παρκέ του ΝΒΑ, μας προσέφεραν ένα ξεχωριστό ζέσταμα στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της σεζόν.

 

 

Ουενμπανιάμα εναντίον Χόλμγκρεν

Ο πρώτος σε 19 λεπτά είχε 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο δεύτερος σε 16 λεπτά 21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Μήπως στο Paycom Center της Οκλαχόμα ξεκίνησε το σύγχρονο «Μπερντ-Μάτζικ» που θα στηριχτεί το ΝΒΑ για επόμενα χρόνια; Ή έστω το νέο Μπιλ Ράσελ-Ουίλτ Τσάμπερλεϊν λόγω ύψους των δύο. Οι προοπτικές υπάρχουν, από τους ίδιους εξαρτάται.

 Χωρίς τον Μπιλ Ράσελ το μπάσκετ μοιάζει ήδη διαφορετικό



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved