Instagram_cristiano Η φωτογραφία Μέσι-Ρονάλντο προωθεί ένα σενάριο-όνειρο

Το Μουντιάλ του Κατάρ ξεκίνησε, όμως ακόμα όλοι μιλάνε για το στιγμιότυπο-σταθμό και τα κρυφά μηνύματά του.

Το Μουντιάλ 2022 μπορεί να ξεκίνησε αλλά ένα ματς μεταξύ Κατάρ-Εκουαδόρ, ούτε καν με τα «πετροδόλαρα» των Αράβων δεν θα μπορούσαν να επισκιάσουν τέτοιο έργο τέχνης, όσο και αν ο κόσμος ξενέρωσε που ήταν προϊόν photoshop καθώς οι δυο σταρ δεν φωτογραφήθηκαν μαζί αλλά ξεχωριστά.

To παρασκήνιο και οι θεωρίες συνομωσίας ανέκαθεν πουλούσανε οπότε φυσικό ήταν ακόμα να μιλάμε για τη φωτογραφία-σταθμό των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι πάνω στην σκακιέρα της Luis Vuitton. 

Είναι ακόμα οι δυο κορυφαίοι;

 

 

Ωραία η κουβέντα, μάθαμε τι συμβολίζει;

Το στιγμιότυπο της Αnnie Leibovitz σήκωσε αρκετή κουβέντα, όχι μόνο για την εντυπωσιακή της λήψη κυρίως όμως για το συμβολισμό της. Τόσο ο Κριστιάνο, όσο και ο Μέσι βρίσκονται πάνω από μια παρτίδα σκάκι την οποία μάθαμε ότι τα πιόνια δεν βρίσκονται σε τυχαία θέση αλλά παραπέμπουν στο ιστορικό ντέρμπι του 2017 μεταξύ των κορυφαίων σκακιστών, Μάνγκους Κάρλσεν και ο Χικάρου Νακαμούρα.

 

 

Για την ιστορία η μάχη εκείνη έληξε ισόπαλη και τα πιόνια των Μέσι-Ρονάλντο είναι τοποθετημένα στις ίδιες ακριβώς θέσεις της σκακιέρας. Σαν να μας λένε ότι το νέο ντέρμπι μεταξύ τους, (εφόσον δούμε ένα Αργεντινή-Πορτογαλία) είναι ισάξιο ή απλά ισόπαλο. Αυτή είναι η μία άποψη.

 Οι διοργανώσεις Μουντιάλ που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Στην πραγματικότητα όμως...

Το Μουντιάλ του Κατάρ δεν είναι μόνο μια πρωτόγνωρη συνθήκη για τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι το τελευταίο στο οποίο θα συμμετάσχουν με τις Αργεντινή και Πορτογαλία, ο Μέσι και ο Ρονάλντο αντίστοιχα. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και το 2022 θα είναι η τελευταία τους ευκαιρία να κατακτήσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με τα χρώματα της χώρας τους.

Για όσους θυμούνται το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, το βαρύτιμο τρόπαιο αποκαλύφθηκε μέσα από μία τσάντα Luis Vuitton, παρόμοια με αυτή στην οποία είναι τοποθετημένη η σκακιέρα στη φωτογραφία.

 

 

Ίσως τελικά η φωτογραφία να μην απεικονίζει την μονομαχία των Κάρλσεν και Νακαμούρα πάνω στα ποδοσφαιρικά δρόμενα αλλά να είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να μεταφράσει με μία εικόνα και χιλιάδες (νοητές) λέξεις την κόντρα τους για τον άτυπο τίτλο του G.O.A.T. Εδώ που τα λέμε θα είναι ο τέλειος τρόπος για κάποιον εκ των δύο κορυφαίων να κλείσει τη φετινή διοργάνωση με την κατάκτηση του 6κιλου τροπαίου και των 18 καρατίων χρυσού.

 

 

Αν το Μουντιάλ του 2022 μας επιφυλάσσει έναν τελικό ανάμεσα σε Αργεντινή και Πορτογαλία τότε θα μιλάμε για το επικότερο (και σίγουρα εμπορικότερο) φινάλε μιας ποδοσφαιρικής «λυκοφιλίας». Ένα σύγχρονο «Πελέ vs Μαραντόνα», μια κόντρα κορυφαίων που αυτή τη φορά είχαμε την ευτυχία να τους δούμε να αγωνίζονται στην ίδια εποχή.  Για να δούμε αν θα συναινέσουν οι οιωνοί για να γίνει πραγματικότητα.

Στο παρακάτω άλμπουμ μπορείς να δεις πώς θα δούμε ένα Αργεντινή-Πορτογαλία στο Μουντιάλ του Κατάρ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved