associated press Ξεχάστε τους Μέσι-Ρονάλντο. Το Μπαπέ-Χάαλαντ είναι εδώ

Ξημέρωσε μία νέα εποχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Γάλλος και ο Νορβηγός θα «σφαχτούν» για τον θρόνο.

Κάθε εποχή θέλει τους ήρωές τους. Κάθε γενιά θέλει την αστερόσκονή της και όσον αφορά το ποδοσφαιρικό στερέωμα, την βρίσκει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το Champions League ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης και η εκκίνησή της μας γέμισε με ελπίδες. Προσδοκίες πως φέτος θα δούμε ποδόσφαιρο που θα αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο και μία ιστορική αλλαγή σκυτάλης. Διότι έφτασε η στιγμή που οι Μέσι – Κριστιάνο κάνουν στην άκρη και δίνουν τη θέση τους στους Μπαπέ – Χάαλαντ. Στον Γάλλο superstar της Παρί Σεν Ζερμέν και τον Νορβηγό συνάδελφό του που θα «ματώσει» τα δίχτυα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

 

 

Μετά από μία δεκαετία ανελέητης κόντρας για τον θρόνο, ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αισθάνονται στο πετσί τους το άσχημο παιχνίδι που παίζει ο χρόνος. Έχοντας μπει στο 37ο έτος της ηλικίας τους, τα ψωμιά τους είναι λίγα. Προφανώς και έχουν την ικανότητα, το ταλέντο, την εμπειρία και το πνεύμα νικητή ώστε να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο αλλά γνωρίζουν και οι ίδιοι πως πλέον η κόντρα τους ανήκει στο παρελθόν. Γιατί η νέα κόντρα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα για το στέμμα του καλύτερου ποδοσφαιριστή του πλανήτη ανήκει πλέον στον Μπαπέ και στον Χάαλαντ. Με τον Κριστιάνο να μην αγωνίζεται για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια στο Champions League και τον Μέσι να γίνεται αλλαγή μετά από σερί 63 διαδοχικών παιχνιδιών (κάτι που συνέβη τον Οκτώβριο του 2014), τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα.

 

 

Στο φετινό Champions League, οι δύο superstars ξεκινούν από την ίδια εκκίνηση. Ο Μπαπέ σημείωσε δύο τέρματα στο 2-1 κόντρα στη Γιουβέντους, έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη των Παριζιάνων και έγινε ο νεότερος ποδόσφαιριστής που έφτασε τα 35 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε ηλικία 23 ετών και 260 ημερών, ξεπερνώντας τον Μέσι. Από την άλλη πλευρά, ο Χάαλαντ πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της Σίτι απέναντι στη Σεβίλλη και φέτος έχει γκολ και ασίστ σε κάθε παιχνίδι της Premier League και του Champions League. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που έφτασε τα 25 γκολ σε 20 παιχνίδια, μία εξωπραγματική απόδοση αν αναλογιστούμε πως ο Κριστιάνο δεν είχε σκοράρει ούτε μία φορά στα πρώτα του 20 παιχνίδια.

Το «ντου» στην Αγγλία τιμωρείται, στην Ελλάδα είναι κανονικότητα

Οι Μπαπέ – Χάαλαντ θυμίζουν Μέσι και Κριστιάνο και σε ένα άλλο γεγονός. Είναι ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά με έναν κοινό παρανομαστή. Είναι οι καλύτεροι παίκτες στον πλανήτη, δύο «δολοφόνοι» που τρομοκρατούν κάθε αντίπαλη άμυνα. Το αν θα φτάσουν στο επίπεδο των Μέσι – Ρονάλντο δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Ωστόσο έχουμε τις προσδοκίες πως η κόντρα τους θα τους κάνεις καλύτερους και ίσως να ξεπεράσουν τους προκατόχους τους. Όπως και να ΄χει, τα επόμενα 10 χρόνια τούς ανήκουν.

Κάτι που έγραψε χαρακτηριστικά και το ESPN: «Ξεχάστε την κουβέντα για Μέσι και Ρονάλντο. Το Μπαπέ εναντίον Χάαλαντ είναι εδώ»



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved