associated press Μουντιάλ: Κομμένη και η μπίρα στα γήπεδα του Κατάρ

Με νερό και πασατέμπο θα την βγάλουν οι φίλαθλοι στις εξέδρες. Όπως στα 90’s στη Νεάπολη.

Αν έχεις προλάβει Ιωνικό την δεκαετία του ’90, τότε έχεις αισθανθεί στο πετσί σου τι σημαίνει ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι σημαίνει μία ποδοσφαιρική ιεροτελεστία που ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Καθίσματα δεν υπήρχαν και το αφρολέξ ήταν ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείς από το τσιμέντο. Το κυλικείο ήταν άγνωστη έννοια και το «νερό-πασατέμπος» το αντίστοιχο «pop corn – coca cola» του κινηματογράφου. Αν ήθελες να πιεις μπίρα θα έπρεπε να περιμένεις τη λήξη του αγώνα και να επισκεφτείς τα καφενεία της Νίκαιας για ανάλυση του αγώνα.

 

 

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και οι Καταριανοί. Οι οικοδεσπότες της φετινής διοργάνωσης, μόλις τρεις ημέρες πριν το «στραγγάλι» σφυρίξει για πρώτη φορά, άσκησαν πίεση στη FIFA να αλλάξει την πολιτικής της αναφορικά με την πώληση μπίρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συγκεκριμένα ζήτησαν την δια ροπάλου απαγόρευση πώλησης μπίρας στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, τινάζοντας τα πάντα στον αέρα. Η Budweiser είναι ένας από τους κύριους χορηγούς της FIFA και δεν επιτρέπεται να πουλήσει το προϊόν της στα γήπεδα και επίσης δε θα έχει ορατότητα στους αγώνες. Αυτό σημαίνει πως θα παραβιαστεί ένα συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που έχει αγχώσει τους ανθρώπους της FIFA αλλά καθόλου τους Καταριανούς.

Η μοναδική αξιόπιστη προφητεία που δίνει τον νικητή του Μουντιάλ στο Κατάρ

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το εξωτερικό αυτό συνέβη μετά από επιμονή της βασιλικής οικογένειας Αλ Θάνι, η οποία δεν είναι η μοναδική το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο το γεγονός πως η απόφαση της βασιλικής οικογένειας έρχεται λίγα 24ώρα πριν την πρώτη σέντρα, έχει προκαλέσει τεράστιο άγχος και «πονοκέφαλο» στους ανθρώπους της FIFA. Οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις ώστε να ικανοποιήσουν τα θέλω των Καταριανών, οι οποίοι έχουν ψηθεί άσχημα να φιλοξενήσουν την πιο αποτυχημένη διοργάνωση όλων των εποχών.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νόμοι στο Κατάρ για το αλκοόλ είναι αυστηροί καθώς συνήθως το αλκοόλ διατίθεται μόνο σε ορισμένα ξενοδοχεία στη Ντόχα. Η τελευταία κίνηση αυξάνει την προοπτική τα κουτιά φιλοξενίας να είναι τα μόνα μέρη μέσα στα στάδια που σερβίρουν αλκοόλ. Ξενέρωτο; Ξεκάθαρα. Αλλά την επόμενη φορά οι άνθρωποι της FIFA να προσέξουν που θα αποφασίσουν να δώσουν την επόμενη διοργάνωση. Τουλάχιστον στη Νίκαια έχουμε και ωραία καφενεία για σοβαρή ποδοσφαιρική ανάλυση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved