Ο Yuri Gagarin κοίταξε το άγνωστο στα μάτια και το νίκησε

Ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, είναι σύμβολο για τον άντρα που θέλει να ξεπερνά τους φόβους του. 

Ο Yuri Gagarin είναι ένας από τους πιο διάσημους Ρώσους. Έχει τιμηθεί με το ανώτατο αξίωμα της Ρωσική Κυβέρνησης και θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της διαστημικής πτήσης…για την ακρίβεια είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να πετάξει στο διάστημα και μάλιστα σε μία εποχή που η τεχνολογία δεν ήταν καθόλου εξελιγμένη όπως είναι σήμερα.

To 1960 επιλέχθηκε από το Διαστημικό επιτελείο της Ρωσίας για να είναι ο άνθρωπος που θα ταξιδεύσει πρώτος στο διάστημα.

Δες πως ήταν το διαστημόπλοιο του Yuri Gagarin, Vostok 1:

Στις 9:07 το πρωί ακριβώς, στις 12 Απριλίου του 1961, το σκάφος Vostok 1 απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο του Baikonur. H πτήση του γύρω από την τροχιά της Γης μπορεί να ήταν ομαλή αλλά η προσγείωση του παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Η καλωδίωση που υπολόγιζε την προσγείωση του Vostok 1 έπαθε βλάβη και το σκάφος ήταν σχεδόν ακυβέρνητο.

Που βρίσκεται η πιο τρομακτική Αθήνα όλου του κόσμου;

 

Ο Gagarin εκτοξεύθηκε από το σκάφος και προσγειώθηκε με το αλεξίπτωτο του σε ένα χωριό δίπλα από τον ποταμό Volga.

O Gagarin έλαβε τις μέγιστες τιμές του Ρωσικού κράτους και περιόδευσε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο θρίαμβος του Gagarin ήταν ένα βαρύ πλήγμα στην περηφάνεια των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες ακόμη δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν πτήση στο διάστημα.

Ο Gagarin κατείχε τα πρωτεία μέχρι που ο Αμερικάνος John Glenn έκανε τρεις φορές την τροχιά της Γης με το Friendship 7.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Gagarin επέστρεψε στην ενεργό δράση και συμμετείχες στην αποστολή Soyuz 1 στην οποία δύο Ρωσικά διαστημόπλοια θα συναντιόντουσαν στο διάστημα. Στην συγκεκριμένη αποστολή ο Gagarin είχε την ατυχία να δει τον συνάδελφο του Vladimir Komarov να σκοτώνεται γιατί το αλεξίπτωτο του δεν άνοιξε.

BAFTAs 2021: Ο Anthony Hopkins μάλλον δεν περίμενε ότι θα κέρδιζε

 

Ο ίδιος ο Gagarin θα βρει τραγικό θάνατο όταν μαζί με τον Vladimir Seryogin θα πέσουν με ένα MiG-15 μαχητικό αεροσκάφος καθώς έκαναν μία άσκηση ρουτίνας λίγο έξω από τη Μόσχα.

Για την ιστορία, ο ίδιος ο Gagarin επισκέφτηκε και την Αθήνα στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του για την πρώτη τροχιά του διαστήματος.

Το επίσημο μέρος της διήμερης παραμονής του Σοβιετικού κοσμοναύτη στην Αθήνα ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρον, καθώς συμπεριέλαβε συνάντηση και συνομιλία με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, υποδοχή στην Ακαδημία Αθηνών, ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη της πόλης, εγγραφή στο βιβλίο των ανακτόρων, δεξιώσεις και γεύματα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και επίσκεψη στην Ακρόπολη.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιος είναι ο Yuri Gagarin:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved