Μια τροχαία διαστήματος ετοιμάζονται να φτιάξουν NASA και SpaceX

Έχουν αρχίσει και μαζεύονται πολλά ιπτάμενα αντικείμενα εκεί πάνω και θα γίνει κανένα ατύχημα καμιά ώρα.

Η συμφωνία μεταξύ της NASA και της SpaceX κρίθηκε αναγκαία καθώς εκτός από τους δορυφόρους και τα διαστημικά οχήματα της NASA πλέον έχουμε και πάνω από 1000 δορυφόρους τύπου Starlink της SpaceX σε τροχιά γύρω από τη Γη. Πρόκειται για το φιλόδοξο πρόγραμμα της εταιρείας που πρόκειται να κάνει προσιτό το δορυφορικό internet σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της NASA, Steve Jurczyk, υποστήριξε πως ολόκληρη η ανθρωπότητα βασίζεται ολοένα και περισσότερο στους δορυφόρους. Από την επικοινωνία μέχρι την πλοήγηση και την πρόγνωση του καιρού, η ανάγκη για περισσότερους δορυφόρους έχει βάλει στο παιχνίδι, όχι μόνο τα κράτη, αλλά και τις ιδιωτικές εταιρείες. Αυτό έχει δημιουργήσει μια ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών και καλύτερου συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων.

 

 

Οι δορυφόροι Starlink είναι εξοπλισμένοι με δορυφορικούς δέκτες θέσης και αυτό είναι κάτι που θα επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών με τη NASA. Με αυτόν τον τρόπο οι δορυφόροι και τα υπόλοιπα αντικείμενα της NASA δεν θα χρειάζεται να κάνουν «ελιγμούς» για να αποφύγουν μια σύγκρουση με τους ιδιωτικούς δορυφόρους.

Την περασμένη εβδομάδα, η SpaceX εκτόξευσε 60 ακόμα δορυφόρους που τέθηκαν σε τροχιά από το Cape Canaveral. Το αρχικό δοκιμαστικό πλάνο που ξεκίνησε τον Ιούνιο υπόσχεται internet με «διαστημικές» ταχύτητες έναντι 99 δολαρίων τον μήνα.

Η όλη εξέλιξη έχει προκαλέσει επιφυλακτικότητα στην αστρονομική κοινότητα. Πολλοί φοβούνται ότι το διαστημικό μποτιλιάρισμα θα κάνει πιο δύσκολη την παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων. Η NASA όμως εμφανίζεται καθησυχαστική και υποστηρίζει πως η παρατήρηση των αστεροειδών που περνούν σε απόσταση αναπνοής από τη γη θα συνεχίσουν να είναι ορατοί στους φίλους της αστρονομίας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved