associated press Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες και οι πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδια το 2024

Πριν κλείσεις το επόμενο ταξίδι σου, τσέκαρε αυτή τη λίστα.

Ετοιμάζεσαι για το επόμενο ταξίδι σου. Πριν κλείσεις εισιτήρια και προορισμό, τσέκαρε λίγο τη λίστα της εταιρείας αξιολόγησης κινδύνων International SOS διότι θα σου ανοίξει τα μάτια. Οι χώρες ταξινομούνται με βάση διάφορες μετρήσεις, όπως η ασφάλεια, οι κίνδυνοι για την υγεία καθώς και ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής και παρουσιάζονται οι ασφαλέστερες και οι πιο επικίνδυνες για το 2024.

Κίνδυνοι για την ασφάλεια

Αν υπάρχουν δύο μέρη που δεν πρέπει να πατήσεις το πόδι σου, αυτά είναι η Λιβύη και το Νότιο Σουδάν. Τα δύο αφρικανικά έθνη εκτιμάται ότι ενέχουν «ακραίους» κινδύνους για την ασφάλεια, μια αξιολόγηση που συνδέεται με τον «ελάχιστο ή ανύπαρκτο κυβερνητικό έλεγχο και νόμο και τάξη» και τις δυσλειτουργικές κυβερνητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μεταφορών, σύμφωνα με την International SOS. Οι χώρες με «υψηλούς» κινδύνους ασφαλείας μαστίζονται από διαδηλώσεις που είναι συχνά βίαιες και θα μπορούσαν να στοχεύουν σε ξένους. Επίσης η Βενεζουέλα, το Πακιστάν και η Βιρμανία ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

 

 

Αντίθετα οι χώρες της Σκανδιναβίας είναι από τις πιο ασφαλείς όσον αφορά την ασφάλεια. Η μέτρηση αξιολογεί τις απειλές που απορρέουν από την πολιτική βία και την κοινωνική αναταραχή, παράλληλα με την επικράτηση της βίας και των μικροεγκλημάτων. Η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Δανία και η Γροιλανδία έχουν όλες ταξινομηθεί ως χώρες με «ασήμαντους» κινδύνους για την ασφάλεια. Η Ελβετία και η Σλοβενία συγκαταλέγονται επίσης στις χώρες με τους λιγότερους κινδύνους για την ασφάλεια.

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν λιώσουν όλοι οι πάγοι;

Ιατρικές ανησυχίες

Χώρες με «πολύ υψηλούς» ιατρικούς κινδύνους, οι οποίοι αξιολογούνται με βάση τον επιπολασμό μολυσματικών ασθενειών όπως η Covid και το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, περιλαμβάνουν το Αφγανιστάν και τη Βόρεια Κορέα, μαζί με πολλά αφρικανικά έθνη, συμπεριλαμβανομένων του Σουδάν και της Λιβύης. Αντίθετα, στα κράτη με τους χαμηλότερους ιατρικούς κινδύνους συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη. Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια των ταξιδιών είναι μια πρωταρχική ανησυχία, με το 60% των ταξιδιωτών να δηλώνουν ότι η πιθανότητα να αντιμετωπίσουν μια επείγουσα ιατρική κατάσταση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού είναι ο βασικός παράγοντας για την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Κλιματική αλλαγή

Η International SOS κατέταξε επίσης τις χώρες με βάση την κλιματική αλλαγή και πώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές. Αν και για τους ταξιδιώτες αυτό μπορεί να μην είναι θέμα άμεσης ανησυχίας ακόμα.

«Βλέπουμε ότι αυτοί οι κίνδυνοι γίνονται πιο αλληλοεξαρτώμενοι. Για παράδειγμα, η επιδείνωση των κλιματικών συνθηκών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ιατρικών κινδύνων, ιδιαίτερα στην ανάπτυξη νέων ασθενειών ή στην αύξηση της συχνότητας των υπαρχουσών ασθενειών», εξήγησε στο CNBC Travel ο Noriko Takasaki, διευθυντής τομέα ασφάλειας της International SOS.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved