associated press Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν λιώσουν όλοι οι πάγοι;

Ξέχνα τα καλοκαίρια στο Κουφονήσι και στην Ανάφη. Γενικότερα ξέχασέ τα όλα.

Δε μιλάμε πλέον για κλιματική αλλαγή αλλά για κλιματική κρίση. Οι συνέπειες της ανεξέλεγκτης κλιματικής κρίσης θα είναι τρομακτικές. Το λιώσιμο των πάγων θα σκεπάσει χώρες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και το Business Insider Science θεώρησε σωστό να μιλήσει για όλο αυτό. Επανέφερε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που είχε δημοσιεύσει το 2015, σε συνεργασία με το National Geographic, όπου παρουσιάζει μια τρομακτική εικόνα του μέλλοντος της Γης. 

 

 

Η οπτικοποίηση βασίζεται στην εκτίμηση του National Geographic ότι η στάθμη της θάλασσας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά ένα εκπληκτικό ύψος 66 μέτρων, εάν τα παγόβουνα της Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας, που εκτείνονται σε πάνω από 9.656.064 χιλιόμετρα, έλιωναν εξ ολοκλήρου στους ωκεανούς. Στην Ευρώπη, πολιτιστικά κέντρα όπως οι Βρυξέλλες και η Βενετία θα χάνονταν κάτω από τα κύματα. Το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα, όπου τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου θα βυθιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πώς συνδέεται η αϋπνία με την κλιματική κρίση

Αφρικανικές πόλεις και πόλεις της Μέσης Ανατολής όπως το Ντακάρ, η Άκρα και η Τζέντα θα εξαφανιστούν, ενώ στην Ασία, εκατομμύρια άνθρωποι σε πόλεις όπως η Βομβάη, το Πεκίνο και το Τόκιο θα αναγκαστούν να μετακινηθούν στην ενδοχώρα λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Ο αντίκτυπος στη Νότια Αμερική δε θα ήταν λιγότερο σοβαρός, με παράκτιες πόλεις όπως το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μπουένος Άιρες να γίνονται μέρος του ωκεανού. Ομοίως, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεγάλες πόλεις όπως το Χιούστον, το Σαν Φρανσίσκο και η Νέα Υόρκη, καθώς και ολόκληρη η πολιτεία της Φλόριντα, θα υποκύψουν σιγά σιγά στην άνοδο της στάθμης των παλιρροιών.

Φυσικά αυτό το βίντεο χρησιμεύει ως μια αυστηρή προειδοποίηση για τις πιθανές συνέπειες της ανεξέλεγκτης κλιματικής αλλαγής και του λιώματος των πάγων. Εκατομμύρια άνθρωποι θα εκτοπιστούν και οικοσυστήματα θα αλλοιωθούν ανεπανόρθωτα.

Δες το βίντεο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved