Instagram_extramilers Μια κοντινή μονοήμερη εκδρομή το ΣουΚου είναι το αντίδοτο στην καταπίεση της εβδομάδας

Όχι πάλι για καφέ με φίλους στο κέντρο, yπάρχουν τόσα ωραία μέρη γύρω από την πόλη. Και ας κάνει ψύχρα.

ΣουΚου, βόλτα το μεσημέρι, πάλι άραγμα στον καναπέ το απόγευμα, ένας απογευματινός καφές λίγο αργότερο και τελικά έξοδος το βράδυ. Ή αλλιώς ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. 

Αυτή η κασέτα παίζει συνέχεια και μετά αναρωτιόμαστε πώς τα ΣουΚου μας περνάνε χωρίς να το καταλάβουμε. Δεν θα ήταν λίγο καλύτερο αν μία τουλάχιστον φορά κάθε μήνα, αντί για τη ρουτίνα του Σαββατοκύριακου να κάναμε κάτι το διαφορετικό; Μία μονοήμερη εκδρομή, για παράδειγμα.

Αντί για αυτόν τον καφέ με τους φίλους στο κοντινό στέκι, στο άραγμα μπροστά στην τηλεόραση ή το ποτάκι του Σαββατόβραδου που θα εξελιχθεί σε μπουκάλι να συνεννοηθείτε με φίλους, να μπείτε σε ένα αμάξι εξοπλισμένοι με μουσική, καφέ στο χέρι και, πάνω από όλα, καλή διάθεση και να τραβήξετε για ένα μέρος που δεν έχετε ξαναδεί ή έστω δεν το επισκέπτεστε πάνω από μία φορά το χρόνο;

 

 

Μια πολύωρη έξοδος που κάνει καλό στην ψυχή

Η λέξη «μονοήμερη» είναι δεδομένο ότι αρκετούς τους τρομάζει, καθώς και μόνο το ότι θα χρειαστεί να διανύσεις πολλά χιλιόμετρα σε βγάζει από το comfort zone σου, δημιουργώντας σου παράλληλα ένα αίσθημα αμφιβολίας ότι «αν δεν μου αρέσει θα χαραμίσω το Σάββατο ή την Κυριακή μου». Αν ξεκινήσεις με αυτή τη λογική, καλύτερα κάτσε σπίτι σου. Αν πάλι έχεις τη διάθεση να κάνεις -επιτέλους- κάτι το διαφορετικό, οργανώσου.

Μερικές φορές έχουμε ανάγκη να βγαίνουμε από το comfort zone μας και να δοκιμάζουμε κάποια άλλα πράγματα. Και όταν λέμε διαφορετικά, δεν λέμε αντί για καφέ στο κέντρο να πάμε τελικά στην Κηφισιά ή στη Βεάκη στο Περιστέρι, αλλά να επισκεφτούμε ένα μέρος που θα μας ανανεώσει και μόνο που θα το αντικρίσουμε. Το πού και τι θα είναι αυτό, έχει να κάνει αποκλειστικά με τις διαθέσεις τις δικές σου και της παρέας. Θα είναι ένα μέρος ορεινό ή παραθαλάσσιο, ένας αρχαιολογικός χώρος ή επίσκεψη σε οινοποιείο, ένα εστιατόριο γνωστό αρκετά χιλιόμετρα από την πόλη ή μια παραδοσιακή ταβέρνα πάνω στη θάλασσα; Δόξα τω Θεώ, επιλογές υπάρχουν κοντά στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και κάθε άλλη πόλη. Επιθυμία για να ανανέωση του μυαλού να υπάρχει και όλα τα άλλα θα έρθουν.

Έχεις ανέβει χειμωνιάτικα στο Παλαμήδι με τις σκάλες;

Σκέψου απλά ότι ένα Σάββατο έχεις να πιείς τρεις καφέδες στα κλασικά σου στέκια ή την πόλη και μετά το βράδυ να πας για ποτό μέχρι να σβήσει ο ήλιος, βλέποντας τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα.

Ας το πάμε αλλιώς τώρα

Ένα Σάββατο μπες με χαμόγελο στο αμάξι με φίλους ή το κορίτσι (και φίλους μαζί), πηγαίνετε μέχρι ένα κοντινό χωριό στην Εύβοια ή τη Φθιώτιδα, κάντε τη βόλτα σας, φάτε υπέροχα και άνετα εκεί που η μυρωδιές θα σας «σπάσουν» τη μύτη, πιείτε καφέ στο καφέ του χωριού με θέα τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα. Πώς σου φαίνεται η σύγκριση;

 

 403945512 839824174556098 7436648524872412632 n

 

H μονοήμερη εκδρομή, με λίγα λόγια, είναι η τέλεια ψυχοθεραπεία για να ξεδώσεις κάνοντας ωστόσο κάτι διαφορετικό από το να πας για έναν καφέ στην πόλη ή για φαγητό καλεσμένος στο σπίτι. Μπορεί η μονοήμερη απόδραση να μην έχει την άπλα και την διάρκεια του τριημέρου ή της πολυήμερης άδειας, ωστόσο έχει μια μεγαλύτερη σιγουριά ως προς την ποιότητά της. Μπορεί να μην σου βγει να περάσεις όσο καλά περίμενες, ωστόσο ακόμα και έτσι θα έχει πετύχει το σκοπό της. Να κάνει καλό στην ψυχή σου. Για αυτό μην την υποτιμάς.

Αν θες πάντως καμιά ιδέα για τριήμερο, έχουμε να σου προτείνουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved