Πατάς στην πλάκα, παράγεται ενέργεια, φωτίζεται η πλατεία

Τα «έξυπνα φώτα» του Λας Βέγκας, μια ιδέα που αδημονούμε να δούμε και στα μέρη μας.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Κι αν πολλές φορές η πολιτεία αδυνατεί να βρει τον τρόπο, μπορεί να ρίξει μια ματιά στις καινοτόμες ιδέες που παράγουν διάφορες εταιρείες εκεί έξω και να συνεργαστεί μαζί τους. Ιδιαίτερα όταν αυτό που μπορεί να προκύψει, προωθεί το κοινό καλό ή αποτελεί εναλλακτική για την ελάφρυνση του οικολογικού αποτυπώματος στον πλανήτη. 

Μια τέτοια συνεργασία έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας, όπου οι τοπικές αρχές από κοινού με την EnGo Planet, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιούργησαν την εξής καταπληκτική πατέντα: τοποθέτησαν ορισμένα πλακίδια στην Boulder Plaza τα οποία κάθε φορά που ένας περαστικός πατήσει πάνω τους παράγουν κινητική ενέργεια.

ENGO Planet Footstep Lights 2

Η τελευταία συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και με τη βοήθεια των ηλιακών πάνελ που έχουν εγκατασταθεί στην συγκεκριμένη πλατεία, τη νύχτα προμηθεύουν με ρεύμα τoυς πυλώνες φωτισμού που υπάρχουν στο χώρο.

Βέβαια, οι Αμερικανοί δεν αρκέστηκαν στο φωτισμό και το πήγαν ένα επίπεδο παραπέρα, τοποθετώντας WiFi hotspots και εγκαταστάσεις όπου οι περαστικοί μπορούν να φορτίσουν τα κινητά τους. Εννοείται πως το ρεύμα ΚΑΙ γι' αυτές τις περιπτώσεις παρέχεται από την συσσωρευμένη κινητική και ηλιακή ενέργεια. 

ENGO Planet Footstep Lights 9

Κάθε βήμα πάνω σε κάθε μία από αυτές τις πλάκες, παράγει 4-8 watts και σκοπός της πρωτοβουλίας είναι ο περιορισμός των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το εγχείρημα προσπαθεί να συγκεντρώσει πόρους μέσα από τη διαδικασία του crowdfunding, οπότε αν σας περισσεύει κάνα ψιλό, λέμα ΑΝ, μπορείτε να μπείτε στο Indiegogo και να ενισχύσετε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved