Θα έδινες 10.000 για την πιο high tech τουαλέτα;

Μάλλον όχι, αλλά μια μέρα ίσως όλες οι τουαλέτες να είναι smart σαν αυτή.

Για κάποιον πολύ παράξενο λόγο δεν μιλάμε και δεν δίνουμε όση προσοχή απαιτεί η τουαλέτα μας. Είναι κάτι ενοχικό για τον δημόσιο λόγο, αλλά όταν υπάρχει πραγματικά κρίσιμο θέμα, όπως με το χαρτί υγείας στην καραντίνα, τότε όλοι παραδέχονται τη σοβαρότητα του ζητήματος. Αν βάλουμε και στην εξίσωση ότι στην τουαλέτα διαβάζουμε τα πρώτα κρίσιμα email της ημέρας συν το πρώτο brief από νέα, κουτσομπολιά κλπ, τότε ναι, πρέπει να πάρουμε πιο σοβαρά τον πρωινό μας θρόνο.

 

 

Εδώ βλέπουμε την πιο σοβαρή τουαλέτα της αγοράς, την Kohler’s Numi 2.0 Numi Smart Toilet και όπως καταλάβατε είναι κομμάτι του έξυπνου σπιτιού του μέλλοντος, ή του παρόντος για όποιον δεν λυπάται το μαρούλι. Όπως έχει συμβεί με όλα τα πρωτοποριακά τεχνολογικά προϊόντα, και οι smart συσκευές είναι μόνο ένα κομμάτι αυτών, κάποια στιγμή γίνεται απόσβεση του κόστους εξέλιξης και αργά ή γρήγορα η έξυπνη τουαλέτα θα μπει και στο σπίτι μας, πάμε να δούμε τι θα μας προσφέρει.

Αρχικά να πούμε ότι θα μας κάνει παρέα η γλυκιά φωνή της Alexa, αλλά αυτό δεν είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της. Αυτό είναι η λειτουργία αυτοκαθαρισμού της τουαλέτας όταν αυτή δεν χρησιμοποιείται. Είναι εφοδιασμένη με λυχνίες UV που ανιχνεύουν και τον παραμικρό λεκέ στην επιφάνειά της και έχει αυτόματο καζανάκι, μπορεί να τραβήξει και δεύτερη φορά αν χρειαστεί. 

 

 

Εννοείται πώς έχει λειτουργία μπιντέ με έλεγχο της θερμοκρασίας και της πίεσης του νερού, ενώ το θερμαινόμενο κάθισμα και ο ζεστός αέρας για στέγνωμα μετά το πλύσιμο, αυτοματοποιεί και κάνει ακόμα πιο ευχάριστη την παραμονή στον πρωινό θρόνο ενώ μοιράζουμε αβέρτα καρδούλες στο Instagram. Ενώ για το τέλος αφήσαμε τη λειτουργία που θα μειώσει κατά 34% τους τσακωμούς κάθε ζευγαριού για καθημερινά μικροπράγματα, το καπάκι που ανοίγει και κλείνει μόνο του αυτόματα με αισθητήρα κίνησης. Επίσης έχει ατμοσφαιρικό φωτισμό led και η Alexa είναι πάντα δίπλα σου για να λύσει απορίες, αλλά και να ελέγξει τη λειτουργία της τουαλέτας. 

Μπορεί να μην μας περισσέυουν 10κ για μία τουαλέτα, αλλά σε μια πενταετία δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να τη βάζαμε στη ζωή μας σε μια λογική τιμή. Εκτός κι αν η Alexa γίνει πολύ κρίπι όση ώρα καθόμαστε σε αυτή…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved