Αν θέλεις να μην ξαναπάρεις παυσίπονο πρέπει να βάλεις αυτό το εμφύτευμα

Η επιστήμη έχει πάει σε άλλα επίπεδα, φτάνουμε την επιστημονική φαντασία.

Τα παυσίπονα είναι πλέον για τα καλά μέσα στις ζωές μας πολλά χρόνια τώρα, μετά όμως από την έρευνα που θα διαβάσετε μάλλον δεν θα τα χρειαζόμαστε για πολύ ακόμη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν που εδρεύει στο Έβανστον του Ιλινόι των Ηνωμένων Πολιτειών κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα εμφύτευμα το οποίο απορροφιέται από τον οργανισμό και είναι ικανό να απαλλάξει από κάθε πόνο τον χρήστη, χωρίς κανένα απολύτως παυσίπονο ή άλλο φάρμακο.

 

 
 

Αν αυτό δεν σου ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία τότε δεν ξέρω τι να πω, μάλλον δεν σου αρέσει το σινεμά. Εμείς πάντως μείναμε με το στόμα ανοικτό και θέλουμε να μάθουμε κι άλλα γι’ αυτό το θαύμα της επιστήμης που μπορεί να απαλλάξει από τον πόνο πολύ κόσμο εκεί έξω.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ερευνητική ομάδα δημιούργησε μια μικροσκοπική, εύκαμπτη και βιοαπορροφήσιμη συσκευή, η οποία μπορεί να εμφυτευτεί σε έναν ασθενή για να του παρέχει ανακούφιση από πόνο.

To animal flow θα αναδείξει το «κτήνος» που κρύβεις μέσα σου

Πόσο καιρό όμως θα κρατάει η λειτουργεία του; Αυτό είναι μία απορία άξια λόγου.

Το πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζεται κανένα εναλλακτικό παυσίπονο, πράγμα που σημαίνει ότι ο ασθενής δεν έχει να φοβάται για τις παρενέργειες ή άλλα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν από τη χρήση τέτοιων φαρμάκων, αφού για παράδειγμα τα οπιοειδή έχουν ιδιαίτερα εθιστικές ιδιότητες.

Πως λειτουργεί όμως αυτή η συσκευή;

Το εμφύτευμα τυλίγεται απαλά γύρω από τα νεύρα και τα ψύχει, μουδιάζοντάς τα. Έτσι, αποτρέπεται εξ ολοκλήρου η αποστολή σημάτων πόνου στον εγκέφαλο και μάλιστα ο ασθενής μπορεί να το προσαρμόσει την ένταση, με τη συσκευή να είναι ικανή να παρέχει περισσότερη ή λιγότερη ανακούφιση.

πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved