Αν ο James Bond είχε ψησταριά αυτή θα ήταν η Nomad Portable

Ψήνει, καπνίζει και δεν πιάνει περισσότερο χώρο από μια βαλίτσα.

Το ψήσιμο είναι μια ιεροτελεστία που μόνο καλά έχει σε σχέση με το ψήσιμο σε φούρνο στο σπίτι. Η γεύση του κρέατος είναι πολύ ανώτερη, ακόμα και vegan να είναι κάποιος δηλαδή αξίζει μόνο και μόνο για να ψήνει καλαμπόκια. Είναι μια φάση που φέρνει κοντά την παρέα γύρω από τη φωτιά, ένα αρχέγονο συναίσθημα που έχει ρίζες της στις απαρχές της ανθρωπότητας και δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ψήσιμο έξω μπορεί να γίνει παντού έξω με τη χρήση μιας φορητής ψησταριάς. Το μόνο κακό είναι ότι καλά τα ροδάκια που έχουν οι περισσότερες ψησταριές, αλλά δεν είναι και τόσο φορητές τελικά. 

 

 

Η Nomad Portable είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό και δεν είναι απλά φορητή, αλλά τη βάζεις μέχρι και στη σχάρα του παπιού. Αυτό με τη σχάρα δεν είναι τυχαία σύνδεση γιατί όντως μοιάζει με αλουμινένια μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας όταν είναι κλειστή. Η διάτρητη αλουμινένια επιφάνεια μοιάζει σαν να κρύβει το νέο μεγάλο gadget του Q branch για τον James Bond, αλλά τελικά κρύβει κάτι πολύ καλύτερο. Βλεπετε η διάτρητη εξωτερική επιφάνεια επιτρέπει στην ψησταριά να μην αναπτύσσει υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς να χρειάζεται βάση, μπαίνει ακόμα και σε τραπέζι. 

 

 

Όταν ανοίγει η «βαλίτσα» γίνεται μια διπλή σχάρα για ψήσιμο αρκετά μεγάλη σε επιφάνεια, αλλά το μεγάλο τρικ είναι ότι λειτουργεί και κλειστή. Χρησιμοποιώντας μόνο τη μία πλευρά της ψησταριάς για κρέατα, η άλλη γίνεται καπάκι μετατρέποντας την ψησταριά σε καπνιστήριο. Το ενσωματωμένο θερμόμετρο διμεταλλικού ελάσματος δίνει στον ψήστη απόλυτο έλεγχο ακόμα κι όταν δεν έχει οπτική επαφή με το εσωτερικό για να είναι σίγουρος ότι το κρέας θα ψηθεί σωστά και θα παραμείνει ζουμερό. 

Αξίζει να επανέλθουμε στο γεγονός της χαμηλής θερμοκρασίας στην επιφάνεια, γιατί είναι κάτι που δεν κάνει τη Nomad μόνο πιο εύκολη στο στήσιμο και τη μεταφορά. Τα hitech κράματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τον κάδο των κάρβουνων, το εξωτερικό κέλυφος και όλα τα ενδιάμεσα, επιτρέπουν τον εγκλωβισμό της θερμοκρασίας εκεί που πραγματικά χρειάζεται, στη σχάρα. Με τις χαμηλές θερμικές απώλειες σημαίνει ότι δεν χρειάζεται δυνατή φωτιά για να ψηθεί το κρέας που έχουμε στη σχάρα, άρα έχουμε και τρομερή οικονομία σε καύσιμη ύλη βελτιώνοντας τη φορητότητα της συνολικής φάσης του ψησίματος έξω.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved