Πολύ σύντομα θα έχουμε μεγάλη έλλειψη από υπολογιστές και αυτοκίνητα

Κι όμως η πανδημία έχει χτυπήσει και την βιομηχανία.

Η πανδημία που έχουμε περάσει τόσο καιρό σίγουρα θα είχε κάποιο αντίκτυπο στις ζωές μας και τώρα φαίνεται που ακριβώς θα έχει μεγάλες επιπτώσεις.

Σύμφωνα με την Iris Pang, επικεφαλής οικονομολόγο της ING Greater China, οι εταιρείες παραγωγής microchips που έχουν ως βάση τους την Ταϊβάν εντατικοποίησαν τους ρυθμούς παραγωγής των συγκεκριμένων εξαρτημάτων, μεταφέροντας μέρος της παραγωγικής διαδικασίας σε μονάδες που διατηρούν στη γειτονική Κίνα.

Αυτό συνέβη λόγω της έλλειψης ανθρωπίνου δυναμικού λόγω της πανδημίας. Ο τομέας της τεχνολογίας και ιδιαίτερα των υπολογιστών στο μέλλον θα επηρεαστεί ακόμη περισσότερο.

 

 

Ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο, έχει η λεπτομέρεια πως οι ποσότητες ημιαγωγών που θα παραχθούν αφορούν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και όχι τις εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών που επίσης μετρούν τις πληγές τους.

Τους τελευταίους μήνες οι αγοραστές νέων αυτοκινήτων καλούνται να εξοπλιστούν με περισσή υπομονή, δεδομένων των μεγάλων χρόνων παράδοσης καινούριων αυτοκινήτων.

 

 
 

Ναι η αυτοκινητοβιομηχανία έχασε πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς με την πανδημία μιας και ο κόσμος δεν έβγαινε από το σπίτι του όλο αυτό τον καιρό έτσι το επακόλουθο ήταν να μην θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο.

 

 
 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, λοιπόν, μέσα σε λίγες εβδομάδες θα μπορέσουν να εξομαλύνουν τους ρυθμούς παραγωγής νέων αυτοκινήτων, κάτι που φέρνει… ευχάριστα μαντάτα και στους υποψήφιους αγοραστές.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να διαβάσεις που αλλού έχει επιπτώσεις η πανδημία στην οικονομία:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved