O Martin Scorsese έχει δίκιο: Η τεχνολογία σκοτώνει τον κινηματογράφο

Ο μεγάλος σκηνοθέτης έχει κάτι να μας πει για το σημερινό σινεμά.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης γράφει στο περιοδικό Harper’s για να μας εκφράσει πόσο πολύ δεν του αρέσει όλη αυτή η ιστορία με τα streaming services εκεί έξω.

Ο ίδιος πιστεύει πως το σύγχρονο σινεμά και ειδικότερα αυτό που γίνεται αποκλειστικά για να παρουσιαστεί σε γίγαντες του streaming σκοτώνει τον κινηματογράφο και το απεκδύει από οτιδήποτε καλό μπορεί να προσφέρει τελικά.

Αυτά τα μηχανικά αριστουργήματα βγήκαν από ταινίες του Martin Scorsese

 

Ο ίδιος πιστεύει πως όταν μία ταινία είναι τόσο αποστειρωμένη και δοκιμασμένη στο κοινό, δηλαδή με λίγα λόγια εξ αρχής προορισμένη να πετύχει, τότε το στοίχημα που έβαζε από παλιά το σινεμά έχει χαθεί.

Οι αγαπημένες ταινίες του Martin Scorsese θα κάνουν την καραντίνα σου πιο ευχάριστη

 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που κατέλαβαν θέσεις ισχύος μέσα στον corporate world των streaming services δεν έχουν ιδέα από σινεμά και είναι ικανοί να δουν το ίδιο πράγμα μέσα σε μία ταινία του David Lean, ένα βίντεο με γάτες, ένα διαφημιστικό για το Superbowl και μία σειρά με σούπερ ήρωες.

Ο Scorsese δεν έχει άδικο αλλά τι μπορεί να κάνει κανείς σε μία τέχνη που εξελίσσεται; Πώς είναι δυνατόν κάποιος να έρθει αντιμέτωπος με τη μάζα;

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις καλύτερες ταινίες του Scorsese:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved