Με αυτά τα speakers θα κάνεις το σαλόνι σου πίστα για party!

Τα party speakers, ηχεία δηλαδή που διαθέτουν πολλές περισσότερες δυνατότητες από την απλή αναπαραγωγή μουσικής, είναι ιδανική λύση για παρεΐστικη διασκέδαση στο σπίτι από την τηλεόρασή σου. Είναι ευέλικτα συστήματα αναπαραγωγής πολυμέσων που μπορούν αφενός να παίξουν την αγαπημένη σου μουσική από πληθώρα πηγών -ακόμη και το κινητό σου- και αφετέρου να δεχτούν μικρόφωνα για να λειτουργήσουν ως συστήματα καραόκε.

Πολλά party speakers είναι επίσης φορητά, λειτουργώντας με μπαταρία αλλά και με σταθερή παροχή ρεύματος, για να τα μεταφέρεις οπουδήποτε τα χρειάζεσαι όπως μια εκδρομή ή μια επίσκεψη. Δεν είναι λίγα αυτά που φέρουν και πολύχρωμο φωτισμό, για να συνοδεύουν τη μουσική και να μετατρέπουν σε υπερθέαμα την απλούστερη των συνευρέσεων, πάντοτε με τραγούδι και χορό – είναι εύκολο να παρασυρθείς όταν είναι η σειρά σου για καραόκε και το αγαπημένο σου τραγούδι επόμενο στη λίστα.

Καθώς όσα χρειάζεσαι για να δώσεις ζωή στην ατμόσφαιρα περιλαμβάνονται σε ένα party speaker, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή διασκέδασης και για να έχεις καλύτερη εικόνα του τι προσφέρουν, παρακάτω θα βρεις μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις.

Turbo-X Explosion

plaisio2

 

Σε σχήμα πύργου για να μεταφέρεται εύκολα και να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο, το Turbo-X Explosion αποτελεί φανταστικό σημείο εκκίνησης για όποιον ενδιαφέρεται για ένα party speaker. Διαθέτει ένα ζευγάρι ηχεία, η ισχύς των οποίων συνολικά αγγίζει τα 90W για να γεμίσουν τον χώρο με μουσική και τραγούδι. Στην κορυφή του, βρίσκεται η κονσόλα χειρισμού από όπου μπορείς να πραγματοποιήσεις ρυθμίσεις στον ήχο και την ένταση, ώστε να προσαρμόσεις το αποτέλεσμα ακριβώς στη μουσική που αναπαράγεται. Βέβαια, μαζί με το ηχείο έρχεται και το τηλεχειριστήριό του, ώστε να κάνεις ρυθμίσεις ακόμη κι αν δε βρίσκεσαι δίπλα του.
Αν κάποιος από τους πιο ταλαντούχους και… γενναίους της παρέας το επιθυμεί, μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην κιθάρα και όλοι οι παρευρισκόμενοι να χορέψουν με τις μελωδίες του, καθώς η συσκευή διαθέτει υποδοχή για βύσμα κιθάρας. Φυσικά, μια κιθάρα πηγαίνει χέρι-χέρι με το τραγούδι, οπότε διαθέτει επίσης υποδοχή για μικρόφωνο το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται. Έτσι, μπορεί κάποιος να τραγουδά πάνω από τη μουσική του κιθαρίστα ή εναλλακτικά, να παίξεις έτοιμα τραγούδια από άλλη πηγή, όπως USB ή Bluetooth. Μέσω της λειτουργίας εξασθένισης φωνής, να κρατήσεις τη μουσική και πάνω σ’ εκείνη να πατήσει η φωνή της παρέας, ενώ ο μπλε φωτισμός αναβοσβήνει στο ρυθμό και δίνει χαρακτήρα στο πάρτι.

JBL Partybox 100

plaisio3

 

Το… μαγικό κουτί που δίνει ζωή στο πάρτι, έχει όνομα και λέγεται JBL Partybox 100. Δύο πανίσχυρα ηχεία και ένα woofer -συνολικής ισχύος 160W- συνοδεύονται από Bass Boost και είναι εδώ για να… γκρεμίσουν τη βαρεμάρα με τη βοήθεια του RGB φωτισμού που «χορεύει» στο ρυθμό της μουσικής. Θα συνοδεύει την παρέα παντού, χάρη στη μπαταρία του η οποία χαρίζει έως και 12 ώρες λειτουργίας, πάντοτε με την επιλογή να συνεχίσεις ασταμάτητα αν υπάρχει μια πρίζα κοντά, καθώς φυσικά μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς να στηρίζεται στη μπαταρία.
Όσον αφορά τις επιλογές σε πηγές, μπορείς με μεγάλη ευκολία να συνδέσεις το κινητό σου ασύρματα μέσω Bluetooth και να δώσεις ρυθμό, όπως και οποιαδήποτε πηγή μέσω audio in. Διαθέτει ακόμη και θύρα USB, για να συνδέσεις ένα στικάκι με αγαπημένες μουσικές επιλογές και να τραγουδήσετε όλοι παρέα αγαπημένα τραγούδια. Αν θέλετε να εξελίξετε το θέμα «τραγούδι», συνδέοντας ένα μικρόφωνο μέσω της αντίστοιχης θύρας θα δώσετε μια… ευκαιρία στο αυριανό ταλέντο του πενταγράμμου όπως και στον αυριανό κιθαρίστα που θα μαγεύει επί σκηνής, μιας και η συσκευή διαθέτει θύρα για σύνδεση κιθάρας.

Sony GTK-XB72

plaisio4

 

Από τη Sony, μια εταιρεία με παράδοση στο χώρο της μουσικής, ήταν αδύνατο να μην έρθει ένα εξαιρετικό ηχείο για πάρτι. Ονομάζεται Sony GTK-XB72 και μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια και κάθετα, θυμίζοντας τα παλιά κι αγαπημένα boombox. Κι όντως, είναι έτοιμο για… boom χάρη στη λειτουργία Extra Bass που δίνει απίστευτο βάθος στο μπάσο – γνώριμο χαρακτηριστικό της Sony. Τα δύο ηχεία που κρύβονται πίσω από τη σχάρα της μπροστινής πλευράς λούζονται από πολύχρωμο φωτισμό ο οποίος κινείται στον ρυθμό της μουσικής ή μπορείς να τον χειριστείς εσύ μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά, μέσα από την οποία μπορείς να κάνεις ακόμη περισσότερα. Για την ακρίβεια, η εφαρμογή αποτελεί το κέντρο χειρισμού της συσκευής.

Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου σαν πηγή, εντελώς ασύρματα, ή τη θύρα USB για πιο παραδοσιακές καταστάσεις. Το ηχείο είναι εκεί για εσένα ακόμη κι αν χρειαστεί να απαντήσεις μια κλήση – ίσως την αφιέρωση που θα κληθεί να ερμηνεύσει κάποιος; Για να γίνει αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία καραόκε μέσα από την εφαρμογή και σε χρόνο μηδέν το πάρτι θα χορεύει με τη φωνή σου και τη μουσική. Αν θέλεις να δώσεις μια έξτρα νότα εντυπωσιασμού, τα εφέ DJ (όπως scratch) που μπορείς να «παίξεις» μέσω της εφαρμογής θα σου φανούν ανεκτίμητα.

Samsung MX-T50

plaisio5

 

Σειρά έχει το Samsung MX-T50, ένα επιβλητικό ηχείο που από την όψη του και μόνο καταλαβαίνεις πως δεν… αστειεύεται. Η ισχύς του αγγίζει τα 500W, ξεπερνώντας ακόμη και παραδοσιακά οικιακά ηχοσυστήματα, επιτρέποντας έτσι στα δύο αμφίδρομα ηχεία του να βγάζουν ήχο ικανό να γεμίσει όχι ένα δωμάτιο, αλλά ένα σπίτι ολόκληρο δίχως ιδιαίτερο κόπο. Στο επάνω μέρος του πύργου θα βρεις τα πλήκτρα χειρισμού, όμως όπως είναι αναμενόμενο, το κινητό σου μπορεί να κάνει τη δουλειά εξίσου καλά ή και καλύτερα, μιας και ασύρματα ή ενσύρματα μπορεί να τροφοδοτεί το ηχείο με μουσική. Αν υπάρχει κάποιο εκκολαπτόμενο αστέρι στο κοινό, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνο που -αναμφίβολα- έχει στην τσέπη του και να αξιοποιήσει το Karaoke Mode για να διασκεδάσει το πλήθος.

Καλό θα ήταν η παρέα να εκτιμάει τη «μπασάτη» μουσική, καθώς η τεχνολογία Dynamic Bass θα κάνει το πάτωμα να… χοροπηδάει στο ρυθμό της μουσικής με την ένταση που προσθέτει. Τα φωτορυθμικά μέσα στο σκοτάδι είναι πάντοτε απαραίτητα για ένα χορευτικό πάρτι, οπότε δε θα μπορούσε να λείπει πολύχρωμος LED φωτισμός ένα τόσο εντυπωσιακό ηχείο. Μπορείς να τον ρυθμίσεις στο ύφος της μουσικής πανεύκολα, μέσα από την εφαρμογή για smartphones που συνοδεύει το ηχείο, ενώ με τον ίδιο τρόπο μπορείς να ρυθμίσεις και το equalizer για να πάρεις τα μέγιστα από τη μουσική και να ακούγεται όπως ακριβώς πρέπει – καμιά φορά, μια μικρή επέμβαση σε τέτοιες ρυθμίσεις κάνει σημαντική διαφορά.

LG XBOOM RK7

plaisio6

 

Ένα από τα πιο γνωστά ηχεία στο είδος του, το LG XBOOM RK7 δικαιολογεί τη φήμη του. Δύο tweeters και δύο woofers συνολικής ισχύος 550W συνθέτουν τον πανίσχυρο κορμό του party speaker, μέσω των οποίων θα απολαύσεις ήχο ποιότητας ανώτερης ακόμη κι από CD χάρη στην τεχνολογία aptX HD. Απλώς, σύνδεσε μέσω Bluetooth ένα κινητό που την υποστηρίζει επίσης και διάλεξε ένα τραγούδι. Φυσικά, η ασύρματη συνδεσιμότητα ισχύει για κάθε κινητό με Bluetooth ανεξάρτητα από το αν υποστηρίζει aptX HD. Επιπροσθέτως, είτε τοποθετηθεί οριζόντια είτε κάθετα, θα ανιχνεύσει τον τρόπο τοποθέτησής του και αντίστοιχα θα προσαρμόσει τον ήχο που παράγει.

Η λειτουργία Karaoke που επίσης ενσωματώνει θα αφαιρέσει τα φωνητικά από τα περισσότερα τραγούδια, για να δώσει άπλετο χώρο στον τραγουδιστή της παρέας να ξεδιπλώσει το ταλέντο του χωρίς να ψάχνετε απαραίτητα εκδόσεις καραόκε για κάθε τραγούδι. Μάλιστα, μπορείς να αλλάξεις την τονικότητα του τραγουδιού για να συνοδεύει καλύτερα τη φωνή του καλλιτέχνη, αλλά και να προσθέσεις φωνητικά εφέ για να τον βοηθήσεις να το κάνει πραγματικά δικό του. Βάλε στη μίξη και τον πολύχρωμο φωτισμό που ρυθμικά αναβοσβήνει με τη μουσική και έχεις ένα ολοκληρωμένο πακέτο για κάθε πάρτι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved