Εσπρεσιέρες πιο εθιστικές και από την καφεΐνη

 6 προτάσεις για κάθε γούστο.

Χωρίς καφέ δεν πάμε πουθενά. Το έχουμε αποδεχτεί και παράλληλα αφεθεί σε αυτή την υπέροχη εξάρτηση. Εκτός από τις καθημερινές εσπρεσάρες που χτυπάμε στο γραφείο, έχουμε ανάγκη και την πρώτη κούπα της ημέρας. Εκείνη που πρέπει οπωσδήποτε να πιεις, για να καταφέρεις να περπατήσεις μέχρι το αμάξι και να οδηγήσεις μέχρι το γραφείο χωρίς να σκοτώσεις κανέναν.

Και επειδή εδώ τον καφέ τον τιμούμε, παρουσιάζουμε 6 καφετιέρες που αξίζουν μια θέση στην κουζίνα σου και την ζωή σου. Για δικό σου καλό δηλαδή. 

 

1. Elektra Micro Casa Leva S1 για τους παραδοσιακούς

electra2 1340x0 c default

Πολύ πριν κυκλοφορήσουν τα freddo και τα latte, όταν ακόμη το άρωμα από το εσπρεσάκι μεθούσε τον κόσμο με την μυρωδιά του, το πρωινό ρόφημα έβγαινε από τις ιστορικές Elektra. Καφετιέρες παλιές, με πολλά γαλόνια, οι οποίες συνεχίζουν να κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα χωρίς να έχουν διάθεση ν’ αλλάξουν το «παλιακό» σουλούπι τους. Και μπράβο τους δηλαδή γιατί και ο καφές αξίζει μία ρετρό έκδοση.

 

2. Ratio Eight Coffee Maker για τους μινιμαλιστές

ratio 1 1340x0 c default

Μακριά από τις φανφάρες και τις κομψότητες, εκεί που ο καφές απλά πρέπει να κάνει την δουλειά του, έρχεται η Ratio Eight. Βοροπυριτικό γυαλί με τεράστια θερμική αντοχή ώστε να μην τσουρουφλίζεσαι, αλουμίνιο που δεν το πλησιάζει η οξείδωση ούτε από χιλιόμετρα και υψηλής διαλογής ξύλο ώστε να ολοκληρωθεί το όμορφο και «ντιζαϊνάτο» αποτέλεσμα.

 

3. Theresia Victoria Arduino για τους φουτουριστές

victoria 1340x0 c default

Το βλέπεις και απορείς μήπως είναι κάποια μίνι-χρονομηχανή. Παραμένει όμως φουτουριστική στην τεχνολογία της και συγκεκριμένα στις λειτουργίες Τ3 που επιτρέπουν στον χρήστη να ελέγχει την θερμότητα του καφέ, τόσο κατά την διάρκεια του φιλτραρίσματος όσο και στο σερβίρισμα. Για να μην καίγονται ουρανίσκοι.

 

4. The Barisieur για τους geeks

coffee3 1340x0 c default

Μοιάζει με δοχείο χημικών πειραμάτων επιστήμονα που δοκιμάζει την αστάθεια της σκοτεινής ύλης. Αλλά είναι πιο απλό απ’ όσο φαίνεται. Η μηχανή συνδέεται με ξυπντήρι, το οποίο κατά την λειτουργία του σου ετοιμάζει και την πρώτη κούπα ζεστό καφέ. Ούτε ο Κύρος Γρανάζης δεν θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοια πατέντα.  

 

5. Bugatti Diva Espresso για τους γκαζιάρηδες

bugatti 1 1340x0 c default

Καφετιέρα Bugatti; Γίνεται. Γρήγορη, ικανότατη, αποδοτική. Ετοιμάζει σε δευτερόλεπτα διπλό shot από εσπρεσάκι, έχει ειδικό σωληνάκι που προετοιμάζει γάλα -για όσους θέλουν καπουτσινάρα ζεστή- και περιέχει αυτόματο σύστημα εσωτερικού καθαρισμού. Αξιόπιστο σαν μία Bugatti.

 

6. Rocket R58 V2 για τους επαγγελματίες

coffeemachine 1 1340x0 c default

Για όσους παίρνουν τον καφέ τόσο σοβαρά, όσο και οι barista. Κατασκευασμένη στο Μιλάνο αποτελείται από δύο ξεχωριστά boilers  που αναλαμβάνουν τόσο τον καφέ, όσο και την προετοιμασία για το ζεστό γάλα. Το καθένα από τα δύο χρησιμοποιεί θερμοκρασίες της δικής σου επιλογής, ενώ υπάρχει και αυτοματοποιημένο σερβίρισμα για όσους τυγχάνει εκείνη την ώρα να είναι με το μπουρνούζι ή να ψάχνουν την γραβάτα. Το λες και βολικό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved