Πώς να «αντιμετωπίσεις» τον συνάδελφο που μυρίζει άσχημα

Κάνε δώρο ένα σετ με αποσμητικά.

Είναι μία άβολη στιγμή αυτή. Είναι άβολο και το κείμενο που καλούμαι να γράψω, όμως είναι αληθινή ιστορία. Πριν κάποιες ημέρες συζητούσα με μία συνάδελφο που κάπου, κάποτε είχαμε δουλέψει μαζί. Και ξάφνου έρχεται η εξομολόγηση και όχι δεν ήταν ερωτική. «Θέλω να συζητήσουμε για κάτι που δεν έχουμε μιλήσει ποτέ, ακόμη και όταν δουλεύαμε μαζί», μου λέει. Διακρίνω το κόμπιασμα στη φωνή, «Μα καλά, τι τόσο σοβαρό είναι και δυσκολεύεσαι να μου το πεις;» απαντάω. «Κοίταξε ο τάδε δεν είναι και πολύ φιλικός με το μπάνιο, το είχες προσέξει εσύ;». Κοιτάω με αμηχανία και λέω μα ναι, ήταν έκδηλο. Και μου ζητάει να γράψω ένα σχετικό κείμενο για να δει πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την κατάσταση όπως μπορώ.

Τι συμβαίνει στο κεφάλι του συναδέλφου που δεν μιλάει καθόλου;

Αρχικά είναι από τα αγαπημένα μου θέματα να γράφω για τα ζητήματα της δουλειάς. Όπως και να ‘χει είναι δύσκολο να συνεργάζεσαι καθημερινά με τόσους άγνωστους ανθρώπους, όμως δεν υπάρχει και κάτι το οποίο να μπορείς να κάνεις. Πρέπει να δουλέψεις, δεν έχεις λεφτά για να κάτσεις σπίτι σου. Μέσα σε όλες τις διαφορές που μπορεί να έχετε είναι και αυτή της υγιεινής. Έρχεται ο συνάδελφος και μυρίζει περίεργα και το χειρότερο έρχεται και δίπλα σου για να σου εξηγήσει κάτι πάνω στη δουλειά και σκέφτεσαι ότι η ανάσα ενός δράκου πάνω σου, μπορεί να είναι και καλύτερη. Τι μπορείς να κάνεις;

 

 

Ό,τι και αν κάνεις με διακριτικότητα

 Δεν θέλουμε να φέρουμε κανέναν σε δύσκολη θέση σε καμία περίπτωση, οπότε ας το διαχειριστούμε με λεπτότητα. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να γίνει μία γενική νύξη. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να γίνει μία μικρή ανακοίνωση μέσα από ένα mail, ότι στα πλαίσια της εργασίας και λόγω έξαρσης μικροβίων καλό θα ήταν να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Θα μπορούσε να είναι ένα mail μεταξύ των ατόμων στην ομάδα ή να ζητούσες από το HR  να στείλει ένα mail, χωρίς να αναφερθείς ονομαστικά σε κάποιον. Επίσης, σε περιπτώσεις όπως ανταλλαγές δώρων θα μπορούσες να κάνεις δώρο ένα σετ αποσμητικών. Σκέψου ακόμη στα γενέθλια και σε γιορτές ότι μπορείς να κάνεις αυτό το δώρο χωρίς να φανούν άμεσα οι προθέσεις σου ή πάρε ένα body spray.

Πόσο έτοιμος είσαι για τα νέα work trends του 2024;

Μπορείς ακόμη να ξεκινήσεις μία συζήτηση, μιλώντας προσωπικά για τον εαυτό σου,  ότι αυτό είναι το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και ότι αν δεν κάνεις μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, δεν αντέχεις τον εαυτό σου. Ίσως θορυβηθεί και να αρχίσει να σκέφτεται πράγματα. Ακόμη, μπορείς να μυρίσεις τα μαλλιά σου και να πεις τι ωραία που μυρίζουν μπας και πάρει το μήνυμα.

Αυτά σκέφτομαι σαν πιθανές λύσεις, δεν μπορώ να σου πω να το πεις στα «μούτρα» αφού είναι δύσκολη σαν κατάσταση, βέβαια δεν μπορεί να το ανεχτείς και για πάντα. Ξεκίνα με τα παραπάνω και εδώ είμαστε να τα πούμε ξανά. Πού ξέρεις μπορεί να αλλάξει και δουλειά!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved