Πόσο έτοιμος είσαι για τα νέα work trends του 2024;

Τι προβλέψεις έχεις κάνει για το 2024;

Τελικά, τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για τη δουλειά πριν μερικά χρόνια δεν φαντάζουν και τόσο τρελά σήμερα. Δέκα χρόνια πριν, δεν πάω πολύ μακριά, δεν νομίζω να φανταζόσουν ότι θα είχες σήμερα στη διάθεσή σου την τεχνητή νοημοσύνη για να ρωτάς οτιδήποτε σου έρθει στο μυαλό. Μία ο κορωνοϊός, μία η ανάπτυξη της τεχνολογίας, όλα οδηγούν στη διαμόρφωση μιας άλλης εργασιακής πραγματικότητας. Πρόσφατα πεσάμε και σε ένα κείμενο τoυ Forbes για τις τάσεις που θα επικρατήσουν στις δουλειές το 2024. Η λίστα έχει ενδιαφέρον και νομίζω πως αξίζει να δούμε όλα όσα έρχονται ή εδραιώνονται το επόμενο διάστημα. Δεν θέλω να σε πανικοβάλλω, αλλά υπάρχει περίπτωση το AI να σου πάρει τη δουλειά.

Generative AI

Μία μεγάλη συζήτηση είναι το κατά πόσο η τεχνητή νοημοσύνη θα ή δεν θα αντικαταστήσει θέσεις εργασίας και κατά πόσο θα επηρεάσει το εργασιακό περιβάλλον. Ωστόσο, να θυμάσαι πως η νέα εποχή είναι εδώ και πρέπει να μάθεις πώς να χειρίζεσαι σωστά τα νέα δεδομένα.

Βιωσιμότητα

Αυτός είναι ο πιο σημαντικός τομέας στον οποίο πρέπει να κάνουμε όλοι συνειδητές αλλαγές ακόμη και στην εργασιακή μας κουλτούρα. Η κατανόηση και η μείωση του αποτυπώματός μας στον πλανήτη απαιτεί την επανεξέταση πολλών πτυχών της εργασιακής μας ζωής, από το πού εργαζόμαστε μέχρι και τον τρόπο λειτουργείας της κάθε εταιρείας που μπορεί να εργαστούμε.

To After Work Drink πρέπει να είναι κομμάτι της δουλειάς

Μελλοντικά Skills

Καθώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τους περισσότερους τομείς εργασίας και επιχειρήσεων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις αλλαγές στον εργασιακό χώρο κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν όλα όσα ξέραμε και να δούμε κατά πόσο είμαστε εξοπλισμένοι με τις κατάλληλες γνώσεις για τις νέες προκλήσεις.

Ικανοποίηση υπαλλήλου

Σήμερα είναι περισσότερο κατανοητό από ποτέ ότι οι εταιρείες αρχίζουν να κατανοούν πόσο σημαντικό είναιο ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την εργασία τους και όχι απλώς να παίρνουν επαρκείς αμοιβές. Αυτό συνεπάγεται ισορροπία εργασίας/ζωής, ευεξία, πνευματική πρόκληση και προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.

5 «φυλές» εργαζομένων που κατοικοεδρεύουν σε κάθε γραφείο

Δημογραφικά στοιχεία

Οι πληθυσμοί γερνούν, η διεθνής μετανάστευση αυξάνεται και οι οργανισμοί συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την αξία που προσφέρει η διαφορετικότητα και η ένταξή της σε κάθε εργατικό δυναμικό. Όλες αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι οι παραδοσιακές ιεραρχίες κλονίζονται και οι παραδοσιακές ιδέες για το ποιοι μπορεί να είναι οι συνάδελφοί μας βγαίνουν από το κάδρο από το 2024 και μετά.

Ψηφιοποίηση

Το 2024, τα δεδομένα επηρεάζουν κάθε πτυχή της εργασιακής μας ζωής – από τις μετρήσεις που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της παραγωγικότητας έως τις πληροφορίες που αξιοποιούμε για να λάβουμε καλύτερες αποφάσεις και να εφαρμόσουμε πιο αποτελεσματικές διαδικασίες. Η ψηφιοποίηση γίνεται όλο και μεγαλύτερη χρόνο με τον χρόνο.

 

 

Διαβάζοντας για πάντα

Με τον σημερινό ρυθμό των αλλαγών, η εκπαίδευση δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί ως μια διαδικασία που περνάμε ως νέοι, αλλά ως μια διαδικασία που διαρκεί για όλη τη ζωή. Η έκπαιδευση δεν σταματά ποτέ και πλέον διαρκεί μια ζωή.

Remote εργασία

Η εξ αποστάσεως εργασία ήταν μια αναγκαιότητα για πολλούς από εμάς κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Σήμερα, μπορεί να την επιλέγουμε επειδή προτιμούμε τα οφέλη που φέρνει στην ισορροπία εργασίας/ζωής ή είμαστε πιο παραγωγικοί χωρίς να χάνουμε χρόνο (και χρήματα) στις μετακινήσεις μας. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved