Assosiated Press Ο Larry Ellison της Oracle ξέρει πώς θα γίνεις πετυχημένος στη δουλειά

Έναν πετυχημένο άντρα, όπως ο ιδρυτής της Oracle, αξίζει πάντα να τον ακούς. 

Καλώς ή κακώς εργαζόμαστε και αυτό που θέλω να πω με αυτό είναι ότι είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε στη δουλειά καθημερινά για τουλάχιστον οχτώ ώρες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είσαι αναγκασμένος να ανέχεσαι και τους συναδέλφους σου, αλλά ας είναι. Ας μην αναλύσουμε σήμερα αυτή την «τραγωδία», αλλά ας μείνουμε στο γεγονός πως πρέπει να δουλέψεις μιας που δεν έχεις κληρονομήσει καμία περιουσία οπότε ας ψάξουμε τον τρόπο για να γίνει αυτό σωστά.

Για να είμαστε σίγουροι ότι θα σε βοηθήσουμε κάναμε μία ανασκόπηση σε όλα όσα έχει πει ο Larry Ellison, ο Λόρενς «Λάρι» Τζόζεφ Έλισον που είναι ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού Oracle και υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Τώρα κατέχει τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου και του CTO στην Oracle.

 

 

Πάμε δούμε τις συμβουλές, μία-μία.

5 σημάδια στις διαδικτυακές αγορές που δεν πρέπει να αγνοήσεις

1. Κατανόηση του εργοδότη

Ναι, είναι πολύ βασικό να καταλαβαίνεις όλα όσα πρεσβεύει η εταιρεία για την οποία εργάζεσαι. Η κατανόηση της εργασιακής κουλτούρας της εταιρείας σου είναι απαραίτητη για να δεις το πώς μπορείς να δουλέψεις αποδοτικά. Επίσης, μία καλή σχέση με τον προϊστάμενό σου είναι πολύ σημαντική. Η καλή συνεργασία είναι απαραίτητη για να μπορέσεις πας παρακάτω.

 

2. Ομαδικό πνεύμα

Είναι λάθος να πιστεύεις ότι μόνος σου θα κάνεις τη διαφορά, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις πνεύμα συνεργασίας και να είσαι μαζί με τους συνεργάτες σου. Όταν υπερισχύει το ομαδικό πνεύμα από το ατομικό συνήθως είναι κάτι που εκτιμάται από τις εταιρείες. Η συνεργατικότητα είναι μια από τις πιο πολύτιμες δεξιότητες που μπορεί να έχει ένας υπάλληλος.

 

3. Προθυμία

Η προθυμία είναι πολύ βασικό χαρακτηριστικό ενός εργαζομένου. Πρέπει να φαίνεται όμως πέρα από τα τυπικά, έχεις όρεξη να κάνεις παραπάνω πράγματα. Δεν χρειάζεται να είσαι by the book ως προς αυτά που σου ζητάνε, αλλά να δείχνεις διάθεση για την πορεία της εταιρείας.

Έτσι θα κερδίσεις τη συμπάθεια του αφεντικού σου

4. Να είσαι προσεκτικός

Όταν εργάζεσαι σε open space τότε σίγουρα η συμπεριφορά σου γίνεται αντιληπτή από τους υπόλοιπους, συνεπώς θα πρέπει να είναι ευπρεπής και η ανάλογη μέσα στον χώρο. Ο επαγγελματισμός πάντα κερδίζει.

 

AP438400418706

 

5. Δικτυώσου

Πρέπει να δικτυωθείς μέσα στην εταιρεία, να αρχίσεις να μαθαίνεις καλύτερα τους συναδέλφους και κυρίως τους ανωτέρους σου. Γίνε χρήσιμος, σκέψου τον τρόπο.

 

7. Να είσαι στην ώρα σου

Δεν παύει ποτέ αυτό το χαρακτηριστικό να είναι γοητευτικό. Να προσπαθείς να είσαι ακριβής στις παραδόσεις της εργασίας σου και να έχεις συνέπεια, αυτό δημιουργεί αξιοπιστία.

 

8. Τήρησε τις προθεσμίες

Κράτα τον λόγο σου. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς να είσαι συνεπής, τότε μίλησε με το αφεντικό σου και ζήτα παραπάνω ημέρες. Όλα μπορούν να γίνουν, απλά δείξε επαγγελματισμό και ενημέρωσε.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved