6 κυριακάτικες συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις την εβδομάδα που έρχεται

Αφιέρωσε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο της Κυριακής και θα τον πάρεις πίσω στο πολλαπλάσιο μέχρι την Παρασκευή

Στην πραγματικότητα δεν μισούμε τις Δευτέρες, μισούμε το πόσο απροετοίμαστους μας βρίσκει αυτή η φοβερή και τρομερή πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας. Μάλιστα ο κανόνας λέει ότι όσο πιο απροετοίμαστους μας βρει και περάσει από πάνω μας σαν οδοστρωτήρας, τόσο πιο επώδυνες θα είναι και οι υπόλοιπες 4 μέχρι να περιμένουμε τη γλυκιά λύτρωση του TGIF. 

Τρεις απλές δουλείες στο σπίτι που κάθε άντρας οφείλει να ξέρει

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και την Κυριακή που έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου, αφιέρωσε λίγο από αυτό για έναν μικρό σχεδιασμό της εβδομάδας. Η ώρα που θα χάσεις την Κυριακή, θα σου γυρίσει πίσω στο πολλαπλάσιο με ελεύθερο χρόνο σε κάθε μία από τις εργάσιμες ημέρες. Πάμε να δούμε πώς γίνεται αυτό.

Σχεδιασμός της εβδομάδας

Όσα είναι να γίνουν μέσα στην εβδομάδα είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι ήδη προγραμματισμένα. Μια γρήγορη αναδρομή σε όσα έχεις να κάνεις, κάτι σαν τελευταία επανάληψη πριν το διαγώνισμα, βάζει το μυαλό σου σε διαδικασία προετοιμασίας. Γνωρίζοντας από την Κυριακή για εκείνο το ζόρικο meeting της Τετάρτης, το προπονείς για να το περιμένει και να μην του έρθει τόσο ξαφνικό. Το ίδιο κάνεις με ότι άλλο έχεις να κάνεις και ίσως παίξεις και λίγο tetris με τις υποχρεώσεις για να κερδίσεις λίγο χρόνο.

 

 

Meeting στο σπίτι

Όσο άχρηστα είναι τα meeting στο γραφείο, τόσο χρήσιμα είναι στο σπίτι. Με το άλλο σου μισό κάτσε για λίγο με έναν καφέ και πείτε τα. Για όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, για όσα είναι γίνουν την επόμενη, λίγο κουτσομπολιό και γενικά να αναπτύξετε την επικοινωνία σας σαν ζευγάρι, να έρθετε πιο κοντά. Είναι κάτι που θα λύσει προβλήματα πριν καν βγουν στην επιφάνεια.

Μερικά μυστικά που κάνουν πιο ομαλή τη μετάβαση της συγκατοικησης 

Καθάρισε τον υπολογιστή σου

Όλοι γεμίζουμε σκουπίδια τον υπολογιστή μας και με όσα έχουμε να κάνουμε μέσα στην εβδομάδα το παραμελούμε. Δες το σαν το εβδομαδιαίο πλύσιμο του αυτοκινήτου που έκανε ο πατέρας σου. Σβήσε ό,τι άχρηστο έχει μαζευτεί, κάνε ένα back up και φρόντισε τον υπολογιστή σου για να κρατήσει πολύ περισσότερο. Παράλληλα με αυτόν τον έλεγχο μπορεί να παρατηρήσεις κάποιο mail που ξέχασες ή κάτι άλλο που σου είχε ξεφύγει.

Λίστα με ό,τι έχεις ανάγκη

Δες το σαν μια εμπλουτισμένη λίστα σουπερμάρκετ. Όχι μόνο με πράγματα που πρέπει να αγοράσεις, αλλά και με εκκρεμότητες, πχ τον καθαρισμό του AC ή το σέρβις του αυτοκινήτου. Έτσι θα γίνουν τα πράγματα στην ώρα τους χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και δεν θα σου φαίνονται τόσο βουνό σε μια έκτακτη ανάγκη.

 

 

Σχεδίασε τη διατροφή σου

«Τι θα φάμε σήμερα;» Βγάλε αυτόν τον βραχνά από το κεφάλι σου κάθε μέρα. Μπορεί να χάνεις και μισή ώρα κάθε μέρα με το τι θας φας σήμερα και τελικά να καταλήγεις να παραγγέλνεις τις μισές φορές. Σχεδίασε από πριν τι θα φας κάθε μέρα. Έχοντας τα υλικά και το σχέδιο γλιτώνεις χρόνο, αποφεύγεις το delivery και γενικά βελτιώνεις την ποιότητα της ζωής σου. 

Προπαραγγελίες

Μην περιμένεις να τελειώσει κάτι ή να το έχεις ανάγκη για να παραγγείλεις. Ανάλογα με τη φύση των πραγμάτων βάλει από νωρίς παραγγελίες με τοποθεσία αποστολής το σπίτι ή το γραφείο ανάλογα για είσαι πάντα έτοιμος. Από χαρτί υγείας, μέχρι μελάνι εκτυπωτή το επαρκές απόθεμα αναλώσιμων είναι κάτι που σου λύνει τα χέρια και σου δίνει ελεύθερο χρόνο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved