Ετοιμάζεσαι να συγκατοικήσεις; Πώς θα συνεχίσεις να ζεις χωρίς περιορισμούς

Είτε της το πρότεινες εσύ, είτε στο ζήτησε εκείνη ή το αποφασίσατε από κοινού, το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξουν στιγμές που θα εύχεσαι να είχες πάρει πίσω εκείνο το «ναι» που είπες στη σύντροφό σου, όταν έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της συγκατοίκησης.

Το ποια θα είναι η αφορμή που θα σε κάνει να θελήσεις να φύγεις έστω και για λίγες ώρες από τη «φωλιά» σας και να πας πίσω στο πατρικό σου ή να χτυπήσεις λίγο πριν τα μεσάνυχτα την πόρτα του κολλητού σου, δεν έχει σημασία. Μπορεί να είναι η λάντζα που δεν έκανες, η σκούπα που δεν έβαλες στο σαλόνι ή το γεγονός πως αντί να δεις ταινία μαζί της, προτίμησες το gaming στον υπολογιστή μέχρι τα ξημερώματα, δηλαδή απλές αφορμές που σας οδήγησαν στο πρώτο σας καβγαδάκι μετά τη συγκατοίκηση.

Όπως και να έχει, ακόμη και αν δεν είσαι σίγουρος για το πώς θα εξελιχθεί η συγκατοίκηση με την καλή σου, αυτό που γνωρίζεις με σιγουριά, είναι πως θέλεις να συνεχίσεις να ζεις χωρίς περιορισμούς. Πώς θα τα καταφέρεις, λοιπόν, από τη στιγμή που στην καθημερινότητά σου στο σπίτι, θα προστεθεί ένα άλλο άτομο;

Η συγκατοίκηση έχει τις δυσκολίες της. Έχει όμως και τα καλά της, όπως το ενοίκιο που χωρίζεται στα δύο και φυσικά, τη συντροφικότητα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν ετοιμάζεσαι να εγκαταλείψεις σύντομα την εργένικη ζωή σου, συνέχισε να διαβάζεις. Διότι στη λίστα που ακολουθεί, θα βρεις τις έμπειρες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να συνεχίσεις να ζεις, όπως σου αρέσει, δηλαδή χωρίς περιορισμούς.

#1 Βρείτε άμεσα μία λύση για τα έξοδα του σπιτιού

Θα κάνετε έναν κοινό λογαριασμό ή θα χωρίζετε τα πάντα στη μέση; Ό,τι και αν επιλέξετε για τα μηνιαία έξοδα του σπιτιού, πάρτε μια απόφαση πριν αρχίσετε να συγκατοικείτε. Διότι τα οικονομικά ζητήματα είναι εκείνα για τα οποία ξεσπούν συνήθως οι περισσότεροι καβγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν «το έχεις» με τον έλεγχο των οικονομικών σου και δεν θέλεις να περιοριστείς πολύ οικονομικά λόγω των επιπλέον εξόδων που θα προκύψουν από τη συγκατοίκηση, μπορείς να προτείνεις στην κοπέλα σου να κατεβάσετε ένα app στα κινητά σας, που θα σας βοηθά να έχετε καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σας.

#2 Χωρίστε «έξυπνα» τις δουλειές του σπιτιού

Παρασκευή απόγευμα και το μόνο που λαχταράς έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα, είναι να γυρίσεις σπίτι, να ανοίξεις την αγαπημένη σου μπύρα και να χαλαρώσεις βλέποντας σειρές ή παίζοντας online παιχνίδια. Έλα όμως που η φίλη σου σε… περιμένει στη γωνία για να σκουπίσεις, διότι «δεν κούνησες το δαχτυλάκι σου» για τις δουλειές του σπιτιού όλη την εβδομάδα! Βλέπεις, θα σου ζητούσε να βάλεις σκούπα το πρωί του Σαββάτου, αλλά θέλει να πάτε μαζί στο σούπερ μάρκετ και μετά στους γονείς της, που σας έχουν καλέσει για φαγητό.

 

robot1

 

Αν κάπου εδώ, αρχίζεις να νιώθεις μια απελπισία, σου έχω καλά νέα. Πρώτον, δεν θα είναι όλες οι εβδομάδες και τα Σαββατοκύριακα έτσι και δεύτερον, υπάρχουν και οι εξειδικευμένες σκούπες ρομπότ, όπως οι νέες Roomba j7+ και Roomba j7, που έχουν μία και μόνο αποστολή: Να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσο θα βρίσκεσαι ακόμη στο γραφείο, θα μπαίνεις στο app iRobot HOME θα δίνεις στη Roomba εντολή να καθαρίζει το πάτωμα σε όλο το σπίτι. Έτσι, όταν επιστρέφεις, θα έχεις ξεμπερδέψει με το task σου και θα απολαμβάνεις το απόγευμά σου χωρίς περιορισμούς!

Για την ακρίβεια, η Roomba j7+ θα σε κάνει να ξεχάσεις το σκούπισμα για ολόκληρες εβδομάδες, αφού όχι μόνο σκουπίζει μόνη της, αλλά ξέρει και πώς να αποφεύγει κάθε εμπόδιο στο σπίτι, ενώ χρησιμοποιεί ειδικές σακούλες στις οποίες αδειάζει μόνη της τον κάδο για έως και 60 ημέρες! Όσο για τις υπόλοιπες δουλείες του σπιτιού, ο σωστός διαχωρισμός είναι το «κλειδί», είτε με βάση τις ημέρες, είτε τα δωμάτια του σπιτιού. Το ποιος θα δεχθεί να αναλάβει τον καθαρισμού του μπάνιου, βέβαια, είναι… άλλη υπόθεση.

 

robot2

 

#3 Προσπάθησε να διατηρήσεις το πρόγραμμά σου

Αν θέλεις να ζεις χωρίς περιορισμούς και μετά τη συγκατοίκηση, τότε είναι σημαντικό να μην αποδεχθείς ή να μην θέσεις στον εαυτό σου συνήθειες και καταστάσεις, που θα σε περιορίσουν εκ των προτέρων. Ξεκαθάρισε από την αρχή, λοιπόν, στη σύντροφό σου ότι μία συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας θα βλέπεις τους φίλους σου, ότι θα συνεχίσεις να πηγαίνεις στο γυμναστήριο ή για τρέξιμο κάποιες φορές μετά το γραφείο, ότι θέλεις να περνάς χρόνο και μόνος σου, απολαμβάνοντας gaming στιγμές. Πίστεψε με, πιθανότατα έχει και εκείνη την ίδια ανάγκη. Το σημαντικό είναι να είσαι ξεκάθαρος από την αρχή, ώστε να μην περιοριστείς σε μία καθημερινότητα, χωρίς συνήθειες που σε ευχαριστούν.

 

#4 Διεκδίκησε τη δική σου γωνιά

Μπορεί να είναι ένα επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι που έχετε μετατρέψει σε αποθήκη, μια γωνιά στο σαλόνι ή ένας χώρος στο μπαλκόνι. Αν θέλεις να ζεις χωρίς περιορισμούς ή τουλάχιστον να αισθάνεσαι έτσι, τότε είναι σημαντικό να έχεις έναν χώρο στο σπίτι που θα τον νιώθεις δικό σου, κάτι σαν το προσωπικό σου man cave. Άραγμα, gaming ή απλώς λίγη απομόνωση. Το σημαντικό είναι πως όταν θα πηγαίνεις στο δωμάτιο ή τη γωνιά σου, η κοπέλα σου θα αντιλαμβάνεται ότι θα είναι η ώρα του me-time σου.

 

#5 Οργανώστε το πρόγραμμα σε ό,τι αφορά στο μαγείρεμα

Μπορεί να βρήκες άκρη -και μάλιστα «έξυπνη»- με τις δουλείες του σπιτιού όμως, όπως γνωρίζεις, η Roomba j7 έχει σχεδιαστεί για να κάνει καλά τη δική της δουλειά, δηλαδή το σκούπισμα. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, όσο και να εύχεσαι να έβρισκες ένα ρομπότ που θα σε βοηθούσε να απαλλαγείς από το μαγείρεμα, η mainstream οικιακή τεχνολογία δεν είναι ακόμη σε αυτό το επίπεδο. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να συμφωνήσετε με τη σύντροφό σου σε μία λύση για το μαγείρεμα, αν θέλεις να οργανώνεις το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα, έτσι ώστε να κάνεις όσα σου αρέσουν και να ζεις χωρίς περιορισμούς. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, μπορεί να γίνουν τα εξής: Είτε ο ένας να αναλάβει τις αγορές από το σούπερ μάρκετ και ο άλλος το μαγείρεμα, είτε να μαγειρεύετε εναλλάξ ή στην περίπτωση που δεν «το έχεις» καθόλου με τη μαγειρική, να αναλάβεις να κερνάς κάποιες ημέρες το dinner στο σπίτι.

 

robot3

 

Το σίγουρο είναι πως αν θέλεις να πας τη σχέση σου σε άλλο επίπεδο, τότε θα χρειαστεί να συγκατοικήσεις. Είναι λογικό να αισθάνεσαι άγχος ή να φοβάσαι πως θα χάσεις την άνεσή σου όμως, θα δεις ότι το να συμβιώνεις με το άλλο σου μισό, συνοδεύεται και με πολλά πλεονεκτήματα. Τουλάχιστον, με το εξατομικευμένο οικιακό σου ρομπότ, θα γνωρίζεις ότι θα μπορείς να συνεχίζεις να αράζεις στον καναπέ χωρίς περιορισμούς μετά το γραφείο, δηλαδή δίχως να ανησυχείς για το ότι είναι η μέρα που έχεις αναλάβει το σκούπισμα. Με ένα άγγιγμα στο κινητό σου από το γραφείο, η Roomba j7 θα κάνει τη δουλειά για εσένα -και να μην σου πω, ακόμη και πιο σωστά από εσένα. Κάνε, λοιπόν, το επόμενο βήμα στη σχέση σου χωρίς δεύτερη σκέψη. So you can human!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved