Τρεις απλές δουλειές στο σπίτι που οφείλει να ξέρει ένας άντρας

Ένας επαγγελματίας θα τις κάνει καλύτερα, αλλά καλό είναι να πιάνουν και τα χέρια σου.

Μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις της νέας ταυτότητας του σύγχρονου άντρα είναι και η σχέση του με τις χειρονακτικές εργασίες. Ακούμε συνέχεια ότι οι σύγχρονοι άντρες έχουν γίνει μαλθακοί και ότι τα χέρια τους είναι απαλά σαν γυναικεία και δεν είναι τραχιά και ροζιασμένα όπως των αντρών στο παρελθόν που έπιαναν την πέτρα και την έστυβαν και άλλα τέτοια μελοδραματικά. 

 

 

Υπάρχει μια μικρή δόση αλήθειας σε αυτό το μοτίβο, αλλά δεν είναι επειδή οι άντρες φλώρεψαν ξαφνικά. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που οι άντρες δεν ασχολούνται με χειρωνακτικές εργασίες σήμερα. Από τη μία οι δουλειές τεχνικής φύσης έχουν γίνει πιο περίπλοκες από όσο στο παρελθόν. Αυτό απαιτεί κατάρτιση που δεν την έχει οποιοσδήποτε. Για παράδειγμα έχουμε τα αυτοκίνητα, κάποτε καταλάβαινες ότι έχει μπει κάποιο σκουπιδάκι στο καρμπυρατέρ, ξεβίδωνες τρεις βίδες με ένα απλό κατσαβίδι το φίλτρο αέρα, φύσαγες στο καρμπιρατέρ, έτοιμο. Τώρα αν ανάψει το κίτρινο λαμπάκι Check Engine απλά περιμένεις την οδική. 

 

 

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι άντρες πλέον κάνουν δουλειές γραφείου. Οι αυτοματισμοί απαιτούν λιγότερα επαγγέλματα τεχνικής φύσης και αυτό είναι ένα σημαντικό στατιστικό δεδομένο. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό στο σπίτι. Υπάρχουν δεκάδες μικροδουλειές που μπορεί να τις κάνει οποιοσδήποτε με απλά καθημερινά εργαλεία, χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό. Στη συνέχεια θα δεις τρεις από αυτές που αν τις καταφέρεις θα κάνεις οικονομία χρημάτων και θα έχεις την ικανοποίηση ότι έκανες κάτι χρήσιμο και δημιουργικό, θα γίνεις και πιο γοητευτικός στα μάτια της.

Απεντόμωση  

Εδω στοχεύεις κατευθείαν στην καρδιά της γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από ένα σπίτι χωρίς κατσαρίδες. Ανάλογα με τον τύπο του διαμερίσματός σου, παράθυρα, φωταγωγό, αυλή, όροφος κλπ, κάνεις και τον ανάλογο σχεδιασμό. Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις μιας και πλέον υπάρχουν πολλά αυτοματοποιημένα συστήματα με πολύ απλή εγκατάσταση. Τα νέα εξελιγμένα εντομοκτόνα δεν είναι σαν τα παλιότερα που ήταν πιο επικίνδυνα για τον άνθρωπο από ότι για τα έντομα. Με έναν βασικό εξοπλισμό ασφαλείας και εφαρμογής μπορεί να κρατάς έξω από το σπίτι σου τους ανεπιθύμητους ενοίκους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες και τις συμβουλές που θα πάρεις από το κατάστημα από όπου θα πάρεις τον εξοπλισμό.

 

 

Σύστημα ασφαλείας

Δεν λέμε να κάτσεις να περάσεις μόνος σου ολόκληρο σύστημα συναγερμού με σύνδεση με την αστυνομία και άλλα τέτοια hi tech που θυμίζουν το Q Branch του James Bond. Όμως μπορείς να εγκαταστήσεις ένα απλό σύστημα παρακολούθησης με κάμερα και αισθητήρα κίνησης. Όλα αυτά συνδέονται μέσω του WiFi και ελέγχονται μέσω του υπολογιστή σου ή ακόμα και από το smartphone. Δεν είναι και το πιο απόρθητο σύστημα, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από το καθόλου σύστημα. Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι έστω κι αυτό μειώνει το άγχος της παραβίασης και μάλιστα μπορεί ακόμα και να αποθαρρύνει κάποιον διαρρήκτη.  

 

 

Μερεμέτια

Δεν έχουν γίνει τα πάντα τόσο high tech ώστε να μην μπορείς να βάλεις χέρι σε αυτά. Από την αντικατάσταση μιας βρύσης που στάζει, μέχρι έναν φθαρμένο μεντεσέ που τρίζει, στις περισσότερες τον περιπτώσεων μιλάμε για επισκευές με αστείο κόστος επισκευής σε υλικά. Τα εργαλεία δε που απαιτούν, σπάνια είναι κάτι παραπάνω από ένα κατσαβίδι και μερικά γερμανικά κλειδιά που όλοι έχουμε στο σπίτι. 

Το μόνο που πρέπει να κάνεις πριν τολμήσεις να κάνεις οποιαδήποτε εργασία στο σπίτι είναι να σκεφτείς δυο-τρία πράγματα. Αν δεν έχεις την παραμικρή ιδεά του τι κάνεις, άστο καλύτερα. Καλό είναι επίσης να σκεφτείς τον παράγοντα κόστους. Το να πάρεις ένα λάθος μεντεσέ που κάνει μισό ευρώ δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Αν όμως σκοπεύεις να εγκαταστήσεις κάτι που κάνει αρκετές εκατοντάδες ευρώ, τότε ίσως να σκεφτείς ότι δεν αξίζει η οικονομία μερικών δεκάδων ευρώ. Και το πιο βασικό, μην ξεχνάς ποτέ την ασφάλεια, τη δική σου, αλλά και των γύρω σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved