Unsplash Πώς μπορείς να φτιάξεις τη διάθεση σου όταν είσαι στο σπίτι;

Είναι μόνο 4 απλές κινήσεις και μετά απλά θα πετάς.

Μήπως διανύετε μια από αυτές τις περιόδους που η διάθεσή σας είναι στα κάτω της; Υποχρεώσεις, πολλή δουλειά και έλλειψη προσωπικού χρόνου είναι μέσα στο βαρύ, ημερήσιο πρόγραμμα;

Οι βιολόγοι θα σας πουν πως η λύση για να ξεπεράσετε αυτή τη δύσκολη περίοδο βρίσκεται στην παραγωγή σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που υπάρχει στον εγκέφαλο και βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου, της όρεξης και της διάθεσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς άνθρωποι που έχουν ψυχολογικά προβλήματα ή κινούνται στο φάσμα της κατάθλιψης έχουν υπερβολικά χαμηλά επίπεδα αυτής της χημικής ουσίας στον οργανισμό τους.

Σκέφτεσαι να συγκατοικήσεις με έναν gamer; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

 
 

Υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή μας, μικρά κόλπα “στιγμιαίας ανύψωσης” μας. Προσθέστε μερικά από αυτά στο οπλοστάσιό σας και χρησιμοποιήστε τα κάθε φορά που θέλετε μια “ένεση” ευτυχίας: την επόμενη φορά που θα πρέπει να αλλάξετε τη διάθεσή σας μετά από μια κολασμένη μέρα στη δουλειά, να “φωτίσετε” ένα μελαγχολικό απόγευμα ή απλά να “ανεβάσετε” τον εαυτό σας.

Είναι πολύ εύκολο να σκεφτείτε θετικά και στη συνέχεια να θυμηθείτε τα πιο αστεία σκηνικά της ζωή σας. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, το γέλιο παράγει μια χημική ένωση που ανεβάζει άμεσα την διάθεση, μειώνει τον πόνο, το άγχος και ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού. Πέρα όμως από τη μνήμη σας, μπορείτε να κάνετε πράγματα μέσα στο σπίτι έτσι ώστε να ανυψώσετε την όρεξη σας.

 

 
 

Για να ανατρέψετε αυτήν την κουραστική και αγχωτική κατάσταση υπάρχουν σπιτικοί τρόποι που θα δώσουν την ανάλογη ώθηση στον εγκέφαλό σας να βγει από το τέλμα. Σας προτείνουμε μερικούς από αυτούς με σίγουρα αποτελέσματα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved