Γιατί άλλαξε το λογότυπο του Twitter o Elon Musk;

Στη θέση του γνωστού μπλε πτηνού πλέον βρίσκεται ένα meme με το δικό του κρυπτονόμισμα.

Από χτες όποιος μπαίνει στο Twitter από υπολογιστή, αναμένεται η αλλαγή και στη mobile έκδοση, βλέπει τη μορφή ενός Shiba Inu του σκύλου που ξεκίνησε σαν meme το οποίο σατίριζε την πλυμμηρίδα των κρυπτονομισμάτων για να γίνει τελικά και το ίδιο κρυπτονόμισμα, το Dogecoin. 

Elon Musk: Ο άντρας που έφερε σήμερα το αύριο

Ο ίδιος ο Elon Musk είναι φανατικός οπαδός του εν λόγω meme και το χρησιμοποιεί σε διάφορες περιπτώσεις που θέλει να σχολιάσει κάτι με λακωνικό τρόπο, αλλά αυτή τη φορά υπάρχουν δύο αστεία πίσω από αυτή την κίνηση. Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο ισχυρός άντρας της Tesla ήταν απλά ένας ακόμα χρήστης του Twitter που αναρωτιόταν για το τι μπορεί να γίνει με την παρακμή του κάποτε δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, για να εισπράξει την πρόταση από τον χρήστη με username @WSBChairman, ότι θα μπορούσε να το αγοράσει για να το σώσει και μετά να του αλλάξει το λογότυπο με τη φιγούρα του Doge. 

 

 

Όταν του απαντούσε ότι βρήκε την ιδέα φαντστική, κανείς δεν περίμενε ότι θα τηρούσε την υπόσχεσή του και στα δύο της σκέλη. Μπορεί το Twitter να ανήκει πλέον στον επιχειρηματία που έκανε μαζική την ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητα και «ιδιωτικοποίησε» τα διαστημικά ταξίδια, αλλά το λογότυπο δεν το άλλαξε, παρά μόνο χτες. 

Γιατί δύσκολα θα ανακάμψουν facebook και twitter 

Ο λόγος ήταν ένα ακόμα αστείο με βγάλσιμο της γλώσσας που ήθελε να κάνει ο Musk. Τον περασμένο Ιούνιο του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για χειραγώγηση σε εκβιαστικό βαθμό της αξίας του Dogecoin και οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης αξίωναν μια αποζημίωση της τάξης των 258 δις δολαρίων. Πριν από μερικές ημέρες ο Musk κέρδισε την υπόθεση και το κατηγορητήριο κατέρρευσε και έτσι βρήκε την ιδανική αφορμή για να υλοποιήσει και το δεύτερο σκέλος της δέσμευσής του. 

 

 

Τελικά η  ίδια η αλλαγή λογότυπου ήταν κι αυτή μια έμμεση μορφή χειραγώγησης της τιμής του Dogecoin, μιας και από τη στιγμή που το μπλε πουλί έδωσε τη θέση του στο Doge, η τιμή του κρυπτονομίσματος που ξεκίνσε σαν φάρσα, αυξήθηκε κατά 20%. Αυτή τη στιγμή το Dogecoin έχει συνολική αξία που ξεπερνά τα 10 δις. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν θα καταφέρει ο Elon Musk να «αναστήσει» και το Twitter όπως είχε υποσχεθεί και να φέρει πίσω τους παλιούς, αλλά και νέους χρήστες σε αυτό για είναι υπεπλήρης η δικαιώση της προφητείας. Για να δούμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved