pexels Γιατί είναι απαραίτητο να κρατήσουμε ζωντανό τον θεσμό του οικογενειακού τραπεζιού;

Σε μια εποχή αποξένωσης, ο θεσμός της οικογένειας παραμένει σημαντικός. Και πρέπει να τον προφυλάξουμε.

Παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες ή απόψεις, στην Ελλάδα ο θεσμός της οικογένειας βρίσκεται ακόμα πολύ ψηλά. Και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η οικογένεια είναι εκείνη που θα σε στηρίξει στα δύσκολα. Εκείνη που θα χαρεί πραγματικά με την ευτυχία σου. Οι πράξεις της οικογένειας για τα μέλη της καθορίζονται από ευγενή κίνητρα, η αγάπη τους είναι ανιδιοτελής. Μία από τις συνήθειες που δένουν τα μέλη της οικογένειας είναι το φαγητό. Μάλιστα έρευνες έχουν επιβεβαιώσει πως όταν οι οικογένειες τρώνε συχνά μαζί είναι πιθανότερο να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους. Σε μια εποχή που οι ρυθμοί της καθημερινότητας δε μας επιτρέπουν να δοκιμάζουμε αυτήν την... πανάρχαια συνταγή επιτυχίας και ευτυχίας, οφείλουμε να κρατήσουμε αυτό το θεσμό πάση θυσία.

Πώς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα οικογενειακά γεύματα;

 

 

Δεν χρειάζεται να είναι δείπνο

Το γεγονός πως άπαντες τρέχουμε και έχουμε το δικό μας πρόγραμμα είναι πιθανό να μας οδηγήσει να τρώμε σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Ωστόσο μπορούμε να βρίσκουμε λίγο χρόνο και να τρώμε μαζί κάτι πιο απλό. Για παράδειγμα ένα μικρό σνακ με τα παιδιά λίγο πριν ή μετά το σχολείο.

Πιο χαλαρή συζήτηση και παιχνίδια

Τα γεύματα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επικοινωνία, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο μετά από πολυάσχολες μέρες στη δουλειά και στο σχολείο. Τα απλά παιχνίδια με λέξεις, η ακρόαση μουσικής και η ησυχία μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικά.

Όταν κάνεις οικογένεια, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος

Μην τα φτιάχνεις όλα μόνος σου

Το ότι καθόμαστε στο τραπέζι όλοι μαζί δε σημαίνει πως πρέπει να τα φτιάξει όλα μόνο ένα άτομο. Το να γίνουμε πιο δημιουργικοί με τον τρόπο που μοιραζόμαστε τις εργασίες για το οικογενειακό τραπέζι είναι μία διαδικασία που μόνο καλό θα κάνει. Σχεδιάστε μαζί το μενού, φτιάξτε μια λίστα και βάλτε όλα τα μέλη να συνεισφέρουν.

Δεν έχει σημασία το πόσο πλούσιο θα είναι το τραπέζι. Μεγαλύτερη σημασία έχει να βρείτε τον χρόνο και τη διάθεση να καθίσετε όλοι μαζί. Σε μια εποχή αποξένωσης, επιβάλλεται να βρείτε αυτόν τον χρόνο που θα αφιερώσετε στην οικογένειά σας. Είναι επιβεβλημένο και οφείλουμε να το βάλουμε στην ατζέντα μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved