Yπάρχει όντως τεχνική για το απόλυτο φλερτ;

Αμερικανοί και Νορβηγοί λένε ότι τον βρήκαν, μάλλον πρέπει να βγουν ένα βράδυ στην Αθήνα για εγγυημένη χυλόπιτα.

Το φλερτ δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση για πολλούς, ίσως για τους περισσότερους από εμάς. Μπορεί τη μία να το έχεις και την άλλη όχι. Πως όμως θα καταφέρεις να είσαι πάντα καλός σε αυτό; Υπάρχει άραγε κάποια μόνιμη συνταγή επιτυχίας; Κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα στο φλερτ και άλλοι παιδεύονται αιωνίως. Πριν καταθέσετε τα όπλα, διαβάστε τι προτείνουν ερευνητές που αναζήτησαν (και βρήκαν) τη συνταγή του πιο καλού φλερτ.

Πολλοί και πολλές που ρίχτηκαν στον στίβο της ερωτικής μάχης ακολουθώντας πολλά υποσχόμενα εγχειρίδια για επιτυχημένο φλερτ, οδηγήθηκαν με μαθηματική σχεδόν ακρίβεια στην αποτυχία. Άραγε να προίκισε η φύση όσους βγαίνουν νικητές και για τους υπόλοιπους να περισσεύει μια θέση μονιμότητας στο ράφι;

Πώς να φλερτάρεις αν έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση;

 
 

Σύμφωνα με Νορβηγούς και Αμερικάνους επιστήμονες, ίσως θα πρέπει να δώσετε μια ακόμα ευκαιρία προτού αποσυρθείτε οριστικά από τον αγώνα. Όπως διατείνονται στην πρόσφατη μελέτη τους που δημοσιεύεται στο Evolutionary Psychology, η «συνταγή της επιτυχίας» προσαρμόζεται στο φύλο και τις βλέψεις του ατόμου και, μολονότι δεν είναι ακριβής οδηγός, περιλαμβάνει τα πολύτιμα «υλικά» που πρέπει να αξιοποιήσουν οι γενναίοι διεκδικητές του ερωτικού ενδιαφέροντος.

 

 
 

«Άνδρες και γυναίκες φλερτάρουν για να τραβήξουν την προσοχή του ατόμου που επιθυμούν με στόχο τη σεξουαλική επαφή ή μια πιο ρομαντική σχέση», σχολιάζει ο Δρ Leif Edward Ottesen Kennair, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το φλερτ, εξηγεί, είναι τα ερωτικά σινιάλα που στέλνει ο ενδιαφερόμενος προς το αντικείμενο του πόθου για να το κατακτήσει και, σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας, T. Joel Wade, από το Πανεπιστήμιο at Bucknell των ΗΠΑ, μπορούν να είναι λεκτικά ή εξωλεκτικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved