Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις φωτογραφική μνήμη

Αν είσαι ξεχασιάρης, έτσι θα βελτιώσεις τη ζωή σου.

Πολλές φορές νιώθουμε ότι κάτι έχουμε ξεχάσει. Τα κλειδιά μας, πού αφήσαμε το τηλεκοντρόλ, ή ακόμα και το όνομα κάποιου που γνωρίσαμε.

H ικανότητα να θυμόμαστε διάφορα πράγματα για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα είναι καθοριστική για να μπορούμε να φέρνουμε εις πέρας τις ποικίλες δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι στη μνήμη σας οφείλετε την πρόοδό σας, τις αναμνήσεις σας, την ίδια σας την ύπαρξη;

Πώς η όσφρηση συνδέεται με τη μνήμη και πώς επηρεάζει την γευσιγνωσία

H μνήμη διαποτίζει ολόκληρη τη ζωή μας. Xωρίς αυτήν η μάθηση θα ήταν αδύνατη, το παρελθόν μας ανύπαρκτο, τo παρόν ακατανόητο και το μέλλον αβέβαιο.

 

 
 

Για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να δημιουργούμε μέχρι τα βαθιά μας γεράματα, είναι ανάγκη να διατηρήσουμε τη μνήμη μας σε καλή κατάσταση. Kαι αυτό θα το πετύχουμε εξασκώντας την. Όσο περισσότερο την εξασκούμε, τόσο αποδοτικότερη γίνεται.

Tα τρόφιμα που μπορούν να σου αποδυναμώσουν τη μνήμη

Αυτά τα μικρά προβλήματα μνήμης είναι πολύ φυσιολογικά, ειδικά σε άτομα προχωρημένης ηλικίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε την μνήμη μας πιο δυνατή.

 

 
 

H μνήμη είναι μία σύνθετη λειτουργία, μέσω της οποίας το ανθρώπινο νευρικό σύστημα καταγράφει, αποθηκεύει και ανακαλεί πληροφορίες.

O τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος αποθηκεύει τις πληροφορίες είναι εξαιρετικά πολύπλοκος και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να τον εξερευνήσουν ολοκληρωτικά.

Σε αυτό όμως που έχουν καταλήξει οι περισσότεροι από αυτούς είναι ότι για να βελτιωθεί θέλει εξάσκηση, τεχνική και στρατηγική. Aν θέλετε λοιπόν πραγματικά να βελτιώσετε τη μνήμη σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved