Mark Cuthbert /Getty Images Ο Tom Hardy θα σε κάνει να πιστέψεις στον εαυτό σου

Αναλύσαμε προσεκτικά τις κινήσεις του και μάλλον είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να εμπνευστείς.

Εδώ και περίπου 10 χρόνια ο Tom Hardy είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα περσόνα στο Hollywood και στον κόσμο της ηθοποιΐας. Και ταλαντούχος είναι και καλοστεκούμενος είναι, πάνω από όλα όμως ένας πολύ ενδιαφέρον τύπος σε κάθε στιγμή της ζωής του. Είτε τον δεις στην τηλεόραση να δίνει κάποια συνέντευξη, ακόμα και να τον πετύχεις τυχαία έξω στο δρόμο. Δεν είναι σαν τους celebrities οι οποίοι φέρονται σαν να είναι από ανώτερο στρώμα της Γης, αλλά σαν ένας απλός, προσιτός τύπος. Και για αυτό και κερδίζει τον κόσμο. Όπλο του; Η αυτοπεποίθηση.

 

 

Ακόμα και αν πρόκειται για κάποιον που έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο με τις επιτυχίες του στον κινηματογράφο αλλά και τη συμπεριφορά του πίσω από τις κάμερες, δεν είναι πάντα το πιο εύκολο πράγματα να γίνεται αποδεκτός από όλους. Για τον Hardy δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά του βγαίνει φυσικά. Κυρίως όμως έχει μια μοναδική νοοτροπία που τον κάνει να εκπέμπει το μόνο πράγμα που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να είναι τουλάχιστον, αποδεκτός. 

Ιδού ορισμένα πράγματα που θα ήθελες να μάθεις από τον άρχοντα Tom Hardy:

 Είναι τελικά καλή επιλογή για Τζέιμς Μποντ;

Δεν προσπαθεί να σε κάνει να τον συμπαθήσεις

Το ξέρει ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει το ξέρουμε εδώ και χρόνια που μας θαμπώνει με την παρουσία του στις ταινίες. Το θέμα είναι όμως ότι ακόμα και σε δημόσιες εμφανίσεις ή σε εκπομπές και συνεντεύξεις δεν τον νοιάζει να κάνει την τυπική εντύπωση. Είναι αυτός που είναι και είτε θα τον αποδεχτείς για αυτό, είτε όχι. Το θέμα είναι δημιουργήσει μια εικόνα, ένα ενδιαφέρον σε αυτόν που τον γνωρίζει.

Με λίγα λόγια, ο Tom Hardy προτιμάει να κάνει κάποια εντύπωση, παρά να μην κάνει καθόλου εντύπωση.

 

 

Μην αλλάζεις το ποιος είσαι για να σε συμπαθούν

Όπως είπαμε πιο πάνω, μεγάλο κομμάτι που πηγάζει από την αυτοπεποίθησή του είναι ότι δεν τον νοιάζει αν θα κάνει καλή εντύπωση. Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα σημαίνει ότι έχει αποδεχτεί τον εαυτό του στο έπακρο, δεν θα τον νοιάξει αν κάποιος δεν θα τον αποδεκτεί. Αυτό που ισχύει στο μυαλό του Hardy όμως δεν είναι αν θα τον συμπαθήσει κάποιος, αλλά αν ο ίδιος θα συμπαθήσει αυτόν με τον οποίο συνομιλεί.

Αν τελικά σε αποδεχτεί θα είναι μαζί σου καλός, αστείος και θα γελάσετε πολύ, αν πάλι όμως τον τσαντίσεις θα σου απαντήσει ανάλογα.

 

 

Εν ολίγοις, παρά το γεγονός ότι καμιά φορά το καλό PR επιβάλλει να είσαι πιο ελαστικός με κάποιον που δεν γνωρίζεις, ο Tom Hardy έχει τρεις κανόνες:

  • Δεν γελάει ποτέ με κακά αστεία.
  • Δεν προσποιείται ότι μια βαρετή συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα.
  • Σίγουρα δεν γελάει άμα τον προσβάλουν.

 Οι καλύτεροι ρόλοι του μέχρι σήμερα

Μη θες να δείχνεις άψογος. Κανείς δεν είναι

Για τον Tom υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσει μια καλή συζήτηση αλλά αυτή σίγουρα δεν είναι να δείχνει άψογος σε όλα. Κανείς δεν θα σε πιστέψει άλλωστε ότι είσαι τέλειος, ούτε καν αν είσαι ο Hardy ο ίδιος. Και αν δεν το πιστεύεις, ο ίδιος σε συνεντεύξεις του έχει παραδεχτεί πολλές φορές ότι δεν είναι άτρωτος ή ότι φοβάται πολύ. Το κάνει κανείς αυτό; Δύσκολο.

Ο Tom Hardy λοιπόν φοβάται πολύ, αλλά δεν τρέμει να το παραδεχτεί. Ζει με τους φόβους του και είναι καλό σημάδι ότι προχωράει μαζί τους. Για να καταλήξουμε, πρώτο μέλημα είναι να είναι ειλικρινής και συμφιλιωμένος με τα ελαττώματά του παρά να δείξει ότι είναι κάτι άλλο.

 

 

Με αυτό τον τρόπο ο Tom Hardy πετυχαίνει τα εξής:

  • Κερδίζει την αίσθηση των ανθρώπων χωρίς να προσποιείται πως είναι κάποιος άλλος πέραν του εαυτού του.
  • Δίχως να φοβάται να μοιραστεί τις ατέλειές του, καταφέρνει χτίσει καλύτερα την αυτοπεποίθησή του γύρω από αυτές.

 

Η καθολική αποδοχή πρέπει να είναι για αυτό που είσαι

Το να ξέρεις πώς να κρύβεις τις αδυναμίες σου, είναι ένας τρόπος να επιπλέεις και όχι να ζεις με αξιώσεις. Ο λόγος; Ότι καλύπτοντας τις αδυναμίες σου απλά επιβεβαιώνεις στον εαυτό σου το πόσο τρωτός είσαι και πόσο βασανίζεσαι να τις ξεπεράσεις.

Το θέμα είναι όταν σε φέρει κάποιος σε δύσκολη θέση με κάτι, εσύ οφείλεις να είσαι έτοιμος εκτός από το να αποδεχτείς αυτό που θα ακούσεις –εφόσον ισχύει- να μην δείξεις ότι σε επηρεάζει. Αν σε κατηγορήσει κανείς για ένα κομμάτι του εαυτού σου, μην δείξεις ότι σε επηρεάζει αρνητικά γιατί τότε θα ο «αντίπαλος» θα το εκμεταλλευτεί.

 

AP11090604669

 

Για παράδειγμα αν έχεις αραίωση μην αισθανθείς στιγμή ντροπή, άμα κάποιος σε πει «καράφλα». Αν ήσουν ο Statham δεν θα τολμούσε να σου πει κάτι τέτοιο, γιατί να στο πει τώρα; Ή αν έβαλες κιλά το καλοκαίρι μη σε νοιάξει αν σου πει κανείς πάχυνες. Το λέει και το ρητό «άντρας με κοιλίτσα, σαν καραμελίτσα».

 Γιατί μας κάνει καλύτερους άντρες.

Δώσε προτεραιότητα στον εαυτό σου

Πολλές φορές ακόμα και οι πιο άνετοι άνθρωποι χρειάζονται λίγο χρόνο για να εγκληματιστούν σε μια κατάσταση. Όπως οι ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική προσπαθούν να προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μερικούς μήνες, έτσι συμβαίνει και στις απλές, μικρές συζητήσεις.

Ο Tom Hardy για παράδειγμα υπάρχουν φορές που για να νιώσει άνετα πρέπει να κερδίσει λίγο χρόνο. Επειδή όμως γνωρίζει ότι δεν θα του τον χαρίσουν, τον κερδίζει μόνος του.

 

 

Όταν οι άνθρωποι αγχώνονται προσπαθούν με τις κινήσεις τους να μην τραβάνε δημόσια τα βλέμματα, φοβούμενοι ότι θα τους καταλάβουν. Όχι όμως ο Tom Hardy. Στην παραπάνω συνέντευξη του μαζί με τον DiCaprio έβγαλε την μπλούζα του προκειμένου να νιώσει καλύτερα. Δεν έκανε αυτό που όλοι γύρω του περίμεναν να κάνει, αλλά έκανε αυτό που ήθελε εκείνος προκειμένου να νιώσει πιο άνετα.

Τον σκοπό του τον πέτυχε; Και με το παραπάνω. Και το κάνει σε κάθε του βήμα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved