Πώς θα ντυνόμαστε μετά το τέλος της πανδημίας;

Μπορεί το 2020 να ήταν η χρονιά της φόρμας και της πυτζάμας, όμως το 2021 έχει μεγαλύτερο ενδυματολογικό ενδιαφέρον.

Όχι μόνο το υπόλοιπο 2021, αλλά και τα αμέσως επόμενα χρόνια αναμένονται συναρπαστικά στους τομείς που δέχτηκαν τα μεγαλύτερα πλήγματα. Είναι κάτι που είδαμε να συμβαίνει και τη δεκαετία του ‘20 μόλις απαλλάχθηκε ο πλανήτης από την ισπανική γρίπη. Τα ρούχα που θα φορέσουμε με το που βγούμε από τα λαγούμια μας θα είναι εμφατικές δηλώσεις για το ποιοι είμαστε καμωμένες από ύφασμα. Το χρονικό διάστημα μέχρι την άρση του lockdown είναι αρκετό για να σχεδιάσεις την post-pandemic ντουλάπα των ονείρων σου.

Η επιστροφή στο γραφείο δεν θα είναι και τόσο επιστροφή, αφού η τηλεργασία δεν θα φύγει εντελώς από τη εργασία μας. Αυτό θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να γεφυρωθούν οι δύο αντιδιαμετρικές ενδυματολογικές τάσεις. Το κουστούμι και οι φόρμες να συναντηθούν στο μέσο της απόστασης και το casual-chic θα κυριεύσει ως τάση. Η καραντίνα ανάγκασε ακόμα και τους πιο συντηρητικούς οίκους μόδας να υιοθετήσουν μια πιο χαλαρή γραμμή και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουν με το τέλος της πανδημίας. 

Το γεφύρωμα αυτό θα κάνει πιο χαλαρές τις εμφανίσεις μας στο γραφείο, αλλά το πιο σημαντικό είναι θα τις αναβαθμίσει όλες τις υπόλοιπες ώρες. Το ντύσιμο για όλο το 24ωρο είναι πολύ πιθανό να γίνει πραγματικότητα λύνοντας τα χέρια μας καταργώντας μια σειρά από διλήμματα. Δεν είναι καθόλου απίθανο να εξελιχθεί το casual-chic σε έναν καμβά πάνω στον οποίο να δούμε ένα εντελώς πρωτόγνωρο street style. Τα έντονα χρώματα και η εκκεντρικότητα του μεσοπολέμου δείχνουν ότι υπάρχει προηγούμενο για μία τέτοια τάση από την προηγούμενη πανδημία. 

 

 

Αυτό που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια ως μια μόδα που έρχεται, αυτή τη φορά θα γίνει ο απόλυτος κανόνας. Προφανώς αναφερόμαστε στα ρούχα με περιβαλλοντική συνείδηση. H βιωσιμότητα στον χώρο της μόδας αρχίζει και θεσμοθετείται με υποχρεωτικό τρόπο. Οι κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει ότι η fast fashion δημιουργεί πολλά απόβλητα, κατασπαταλά πόρους και δεν προσφέρει ένα υγιές μοντέλο ανάπτυξης για τις χώρες που τα παράγουν. Οι ντουλάπες κάψουλες που θα παρέχουν συνδυασμούς ρούχων και όχι ξεχωριστά ρούχα είναι μια πραγματικότητα. 

Ξεκίνησε ως μία άσκηση μινιμαλισμού, όμως ο προσεκτικός τους σχεδιασμός μπορεί δώσει περισσότερες επιλογές. Το μοναδικό που χρειάζεται να προσέξεις είναι να διαλέγεις ρούχα που να μπορούν να συνδυάζονται με όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα από αυτά που έχεις. Αν ντύνεσαι έχοντας ως αρχή το sustainability τα κέρδη σου είναι πολλαπλά. Εκτός από το προφανές κέρδος για τον πλανήτη, κερδίζεις και στο πορτοφόλι. Όμως κερδίζεις και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό, δείχνεις πως όντως νοιάζεσαι για το μέλλον του πλανήτη. Για το πως θα τον αφήσεις στις επόμενες γενιές και γενικά κάνεις μια δήλωση ότι δεν είσαι κάφρος, είναι κάτι που θα το εκτιμήσουν όσοι θα σε συναναστραφούν.

 

 

Το grooming δεν θα μείνει ανεπηρέαστο από το νέο ρεύμα αισθητικής που πρόκειται να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του. Τα μούσια και οι γενειάδες θα αρχίσουν να υποχωρούν από τη μόδα για να τα κρατήσουν μόνο όσοι πραγματικά τα επιθυμούν. Η ανάγκη για φρεσκάδα και ανανέωση θα κατασταστήσει και πάλι επίκαιρο το ξύρισμα. 

Ακόμα κι αν δεν επιστρέψουμε πλήρως στην εποχή κατά την οποία οι άντρες ήταν όλοι φρεσκοξυρισμένοι, οι νέοι κανόνες θα επιβάλλουν μια πιο φροντισμένη και καθώς πρέπει εικόνα. Τα γένια λίγων ημερών ίσως γνωρίσουν μέρες δόξας και πάλι, αλλά οι μακριές φράντζες μάλλον θα μας αφήσουν για πάντα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved