Τι είναι αυτό που κάνει τον James Bond τόσο ακαταμάχητο;

Και κυρίως τι μπορείς να αντιγράψεις από αυτόν για να γίνεις κι εσύ εξίσου ακαταμάχητος.

Αν προσπαθήσουμε να αποσυνθέσουμε τον κορυφαίο μυστικό πράκτορα, θα έχουμε να κάνουμε με γυναίκες, martini, αυτοκίνητα και μια άδεια για να σκοτώνει. Για τα martini και τα αυτοκίνητα θα πούμε μια άλλη φορά, για τους σκοτωμούς, μάλλον ποτέ, εδώ θα μιλήσουμε για τη σχέση του 007 με τις γυναίκες.

Όσο σκληρός και αμείλικτος είναι με τους κάθε λογής λακέδες ημιπαράφρονων που απεργάζονται σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας και ολέθρου, άλλο τόσο τρυφερός και προστατευτικός είναι με τις γυναίκες. Αυτές με τη σειρά τους δεν μπορούν να αντισταθούν στον σπάνιο συνδυασμό τρυφερότητας και βαναυσότητας και πέφτουν στην αγκαλιά του με την ευκολία που κερδίζει μια παρτίδα τάβλι ο Καμάλ Χαν στην επιχείρηση Octopussy. 

 

 

Το μεγαλύτερο ατού του James Bond δεν είναι τα στυλό που πετάνε βελάκια με δηλητήριο, ούτε οι ρουκέτες της Aston Martin, αν και είναι πολύ coοl να τις έχεις κι αυτές. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι η αυτοπεποίθηση. Ναι, μπορεί να είναι κάπως υπέρμετρη, άλλωστε μιλάμε για ένα φανταστικό πρόσωπο, αλλά και πάλι μπορείς να εμπνευστείς από αυτή.

Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου μπορείς να τη χτίσεις σταδιακά. Η γνώση είναι ο καλύτερος τρόπος. Είναι το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες του αγνώστου και σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Εκτός από βιβλία, γνώση προσφέρουν τα ταξίδια, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή ακόμα και ένα νέο χόμπι που απαιτεί μελέτη στα αρχικά του στάδια. 

Έχει μετρήσει άραγε κανείς τους παλμούς του James Bond; Δεν θα μας έκανε εντύπωση αν ήταν μονοψήφιος αριθμός. Η ικανότητά του να παραμένει ψύχραιμος είναι απίστευτα σέξι για μία γυναίκα, ειδικά σε μια στρεσογόνο κατάσταση. Οι άντρες έχουν τη φήμη πως αγχώνονται περισσότερο από τις γυναίκες σε μια φορτισμένη κατάσταση και το λιγότερο που θέλουν είναι να νταντεύουν κι εμάς. Χωρίς φωνές, χωρίς γρήγορη ομιλία φρόντιζε να δείχνεις τουλάχιστον ήρεμος, αν δεν μπορείς σε μία δύσκολη κατάσταση, θα το εκτιμήσει αφάνταστα.

Το χιούμορ είναι όπλο, ειδικά για κάποιον που έχει άδεια να σκοτώνει, όμως στη δική μας περίπτωση είναι και βέλος για την καρδιά των γυναικών. Όλοι ξέρουμε ότι οι γυναίκες εκτιμούν έναν άντρα με χιούμορ και ο Bond είναι το καλύτερο παράδειγμα των ορίων του αστείου. Ο Bond δεν είναι κωμικός και δεν θέλουν οι γυναίκες έναν κλόουν δίπλα τους. Αυτό που θέλουν είναι ένας άντρας που ξέρει πότε είναι η ιδανική στιγμή για λίγο σαρκασμό, αν το πετύχεις και με βρετανικό φλέγμα, θα πέσει αμαχητί.

Ο Bond είναι αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού και έχει εκπαιδευτεί για δύσκολες αποστολές, δηλαδή παρά τις καταχρήσεις στα martini έχει μια καλή φυσική κατάσταση. Το να είσαι δυνατός, ψυχικά και σωματικά, είναι ένα ελάχιστο προαπαιτούμενο. Δεν είναι ότι σε θέλει για να κουβαλάς ψώνια, αν και μπορείς πάντα να προσφερθείς να τη βοηθήσεις, αλλά η εικόνα ενός αδύναμου άντρα δεν είναι θελκτική.

 

 

Από το 1953 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο Bond έχουν αλλάξει πολλά στις σχέσεις των δύο φύλων. Η γυαλιστερή πανοπλία του άντρα-ιππότη έχει μάλλον θαμπώσει και η παρουσία του Bond στον 21ο αιώνα μοιάζει περισσότερο με απολίθωμα. Ο λόγος που η εικόνα του παραμένει ακόμα σέξι στις γυναίκες του σήμερα δεν είναι άλλος από τα πρωτόγονα συναισθήματα που προκαλεί η παρουσία του. Σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου του Durham υπάρχει μια «σκοτεινή» τριπλέτα που εκ πρώτης όψης είναι απωθητική. Ο μακιαβελισμός, η εγωπάθεια και ο ναρκισσισμός σε μικρές ποσότητες μεταφέρουν υποσυνείδητα μηνύματα στις γυναίκες ότι έχουν να κάνουν με έναν ισχυρό άντρα κατάλληλο για αναπαραγωγή. Περίεργο που ο Bond παραμένει εργένης και χωρίς παιδιά εδώ και 70 χρόνια.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved