Βασικά πράγματα που ένας άντρας οφείλει να ξέρει στο σπίτι του

Επειδή η εποχή που ο άντρας δούλευε και η γυναίκα φρόντιζε το σπίτι έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καλό είναι να αφήσεις ήσυχη τη μητέρα σου.

Δυστυχώς για κάποιους αποτελεί ταμπού ακόμα ο άντρας που είναι χρήσιμος για το σπίτι. Αν ανήκεις ακόμα σε αυτά τα σκουριασμένα μυαλά καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις και να σκεφτείς τα προτερήματα του νοικοκύρη άντρα. Δεν είναι μόνο ζήτημα ισότητας, το οποίο είναι κι αυτό μείζονος σημασία παράμετρος, αλλά και άλλων εξίσου σημαντικών. Ο άντρας που ξέρει να περιποιηθεί τον εαυτό του και την οικεία του είναι περιζήτητος εργένης. Η γυναίκα ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί και να τον εμπιστευτεί ενώ σύμφωνα με έρευνες το θεωρούν και πολύ σέξι. Φέρνει ισορροπία στη σχέση, ηρεμία και είναι ανασταλτικός παράγοντας για γκρίνιες και προστριβές. Τέλος άσε ήσυχη επιτέλους τη μητέρα σου, ό,τι ήταν να κάνει το έκανε και με το παραπάνω, ήρθε η στιγμή να ξεκουραστεί η γυναίκα. Τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις να κάνεις δεν είναι κάνας τόμος οικιακής οικονομίας, είναι απλά βασικά πράγματα που θα σου λύσουν τα χέρια και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σου. 

 

 

Αρχικά πρέπει να ξέρει να μαγειρεύει πέντε-έξι βασικά φαγητά. Τάπερ που πηγαινοέρχονται, μερικά εξαφανίζονται μυστηριωδώς και σουβλατζίδες που σε ξέρουν τόσο καλά που σε παίρνουν τηλέφωνο όταν γιορτάζεις, είναι φαινόμενα που καλό είναι να περιορίζονται από μια ηλικία και μετά. Ταυτόχρονα με το μαγείρεμα ακόνισε τα skills σου στο super market και τη λαϊκή αγορά. Μάθε να ξεχωρίζεις τα ποιοτικά και φρέσκα τρόφιμα και πιάσει φιλίες με τον χασάπη και τον μανάβη της γειτονιάς. Μπορεί να πληγωθεί ο σουβλατζής, αλλά θα δείξει κατανόηση στο τέλος. 

 

 

Το επόμενο σημαντικό κεφάλαιο είναι τα ρούχα. Δεν θα σου δώσουμε συμβουλές για το τι ρούχα να πάρεις, αυτό είναι για άλλη στήλη, ούτε θα σου πούμε ότι πρέπει να σταματήσεις να βάζεις τη μητέρα σου ή τη σύντροφό σου να σου ψωνίζουν, αυτό είναι αυτονόητο. Στο κεφάλαιο ρούχα πρέπει να μάθεις να οργανώνεις τη ντουλάπα σου. Αλλαγή σε καλοκαιρινά/χειμερινά και σωστό δίπλωμα/κρέμασμα είναι οι βασικοί άξονες. Θα βρίσκεις πιο εύκολα αυτό που θες και σίγουρα μια ντουλάπα που είναι όλα πεταμένα μέσα χύμα σαν να έχεις πετάξει αμυντική χειροβομβίδα δεν είναι μια θελκτική εικόνα για καμία γυναίκα. Το ράψιμο ενός ξηλωμένου κουμπιού δεν είναι κβαντομηχανική και το σιδέρωμα ενός πουκαμίσου αντί για αγγαρεία δες το σαν άσκηση διαλογισμού.

Αξιοποίησε τα 2-3 χρήσιμα πράγμα που έμαθες στον στρατό και στρώνε κάθε πρωί το κρεβάτι σου, είναι μία άσκηση αυτοπειθαρχίας μου μόλις την εφαρμόσεις θα δεις πολύ σύντομα τα ευεργετικά της αποτελέσματα. Παράλληλα βάλε τη φασίνα στην εβδομαδιαία ρουτίνα και μην περιμένεις ούτε να τα κάνει όλα μόνη της ούτε να περιμένεις να βρεις κάποια σε περίπτωση που είσαι μόνος για να συμμαζέψεις πριν την πρώτη της επίσκεψη. Το πιο πιθανό είναι να πελαγώσεις, να μην το κάνεις καλά και να το πάρει χαμπάρι αμέσως.

 

 

Τέλος μάθε να αγαπάς τα φυτά. Δεν είναι τόσο μεγάλη δέσμευση όσο τα κατοικίδια και δεν ενοχλούν σίγουρα κανέναν. Δημιουργούν ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον διαμονής και η φροντίδα τους είναι μία δημιουργική ρουτίνα. Είναι εξαιρετικά ως discussion opener για εκείνη που θα έρθει πρώτη φορά στο σπίτι σου και είναι δείγμα γραφής για έναν άνδρα που όχι μόνο ξέρει να φροντίζει, αλλά δεν φοβάται και τις δεσμεύσεις.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved