Όσα είδαμε και δοκιμάσαμε στο Athens Street Food Festival

Για να ξέρεις τι θα δεις το τελευταίο τριήμερο της γιορτής του street food. 

 

Άλλη μία χρονιά που το Athens Street Food Festival επέστρεψε στα γνωστά του λημέρια και και όπως ήταν αναμενόμενο περάσαμε για να δούμε όλα όσα ψήνονται και να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις. Εξάλλου, πιστεύω πως το Athens Street Food Festival είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να δοκιμάσει κάποιος μία νέα κουζίνα, καθώς είναι μαζεμένες τόσες πολλές και διαφορετικές γευστικές επιλογές που αυτό αρκεί για να γίνει ένας ξεχωριστός προορισμός για κάθε foodie και όχι μόνο. Σίγουρα, μπορείς να επιλέξεις τα κλασικά και τα δοκιμασμένα, αλλά αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία και σε κάτι καινούργιο που μπορεί να σου ανοίξει και ένα άλλο κεφάλαιο γεύσης -που πιθανόν να αγνοούσες. Τόσες γεύσεις μαζί σε ένα μέρος, σίγουρα κάτι νέο θα ανακαλύψεις -τουλάχιστον για εμένα αυτό ήταν το σκεπτικό μου, όταν το επισκέφθηκα τη δεύτερο τριήμερο του.

Πού θα βρεις νόστιμη κις Λορέν στην Αθήνα

Ειδικότερα, από το 2016 κάθε Μάιο το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι γεμίζει με αμέτρητες μυρωδιές, κουζίνες από ολόκληρο τον πλανήτη, πρωτότυπες και ευφάνταστες ιδέες και συνδυασμοί, καταξιωμένοι chefs αλλά και «άγνωστοι» chefs που έχουν κάτι μοναδικό να προτείνουν. Kαι για εμάς αυτή είναι η τέλεια περιγραφή για να επισκεφθούμε το φεστιβάλ και να δοκιμάσουμε το καινούργιο.

 

athens food59jpgathens food59jpg

 

5 μέρη για σούπερ brunch στο κέντρο της Αθήνας

Όσα είδαμε και όσα γευτήκαμε

Για φέτος το τελευταίο τριήμερο του φεστιβλαλ διαρκεί από τις 24-25 μέχρι 26 Μαΐου και οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν απίθανες και αποκλειστικές γεύσεις από το Βιετνάμ, το Μεξικό, την Ονδούρα, την Ιαπωνία, την Αιθιοπία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και φυσικά την Ελλάδα.βΚαι επειδή η είναι φεστιβαλική ατμόσφαιρα, κάθε μέρα τη μουσική αναλαμβάνουν γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ κάθε βράδυ στις 21:00 ξεκινάει μεγάλο πάρτι με γνωστούς DJs.

 

athens food6

athenss food9

 

Όσο για τη δική μας επίσκεψη, Κυριακή γύρω στις έξι ήμασταν, ήδη, στο Athens Street Food Festival, ξεκινώντας την περιήγησή μας. Ο χώρος ήταν κατάμεστος από κόσμο, ενώ η μουσική στα ηχεία ανέβαζε τη διάθεση. Πολύχρωμοι στολισμοί, έντονες μυρωδιές με ethnic και classic προτάσεις να προσκαλούν σε ένα ταξίδι γεύσης. Μπορεί η επιλογή του φαγητού να ήταν δύσκολη, αλλά επιλέξαμε να δοκιμάσουμε από τη Lalibela, το Αιθιοπικό εστιατόριο της Κυψέλης που ανάμεσα στα άλλα φημίζεται και για τον καφέ του. Δοκιμάσαμε αιθιοπικά ρολά: το ένα με φάβα και σοταρισμένο με κρεμμύδι, πιπερόριζα, σκόρδο και κουρκουμά και ένα με φακές σπαστές με σοταρισμένο κρεμμύδι, σκόρδο, πιπερόριζα και καυτερό πιπέρι. Τυλιγμένα και τα δύο σε injera ρολά που είναι παραδοσιακό αρτοσκεύασμα της Αιθιοπίας, όπως θα δεις και στην παραπάνω φωτογραφία.

 

food festival4

 

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε από τη συμμετοχή του Street Food Park στο Athens Street Food Festival με το Slow Bbq Smoked House -αμερικάνικη κουζίνα- όπου γευτήκαμε το Hot dog festival και τις υπέροχες fries mac pulled pork. Αυτές οι πατάτες ήταν πραγματικά νόστιμες! Όλα αυτά συνοδευμένα με IPA μπίρα που ταιριάζει άψογα σε street food και τέλος καταλήξαμε με παγωτό από το Plan(e)t Ice Cream, το 1ο plant based και carbon negative (αρνητικό CO2) παγωτό στον κόσμο. Όπου το Pistachio Αιγίνης «μάγευε και μαγεύει» όπου η ποσότητά του είναι αρκετά μεγάλη.

Eπομένως, εάν ψάχνεις κάτι διαφορετικό να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία καλή ευκαιρία για έξοδο εδώ με την παρέα σου.

info

Παρασκευή 17:00 – 00:00, Σάββατο 12:00 – 00:00, Κυριακή 12:00 – 00:00

Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Γκάζι



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved