Πού θα βρεις νόστιμη κις Λορέν στην Αθήνα

Και λίγη ιστορία για την προέλευσή της, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Quice Lorraine.

 

Οι κις λορέν - quiche Lorraine-προέρχονται από την περιοχή της Λωρραίνης στην ανατολική Γαλλία και είναι γνωστές για την απαλή υφή και το πλούσιο, κρεμώδες άρωμά τους που προέρχεται από τον συνδυασμό των συστατικών της. Η γέμιση τους συνήθως έχει αβγά, κρέμα γάλακτος ή κρέμα φρέσκου γάλακτος, γραβιέρα τυρί και κομματάκια μπέικον.

 

H frittata είναι ο εύκολος γαστρονομικός τρόπος για να εντυπωσιάσει ο εργένης

Η κις Λορέν αποτελεί απόδειξη της διαχρονικής γοητείας της γαλλικής κουζίνας, μαγνητίζοντας τους ουρανίσκους σε όλο τον κόσμο με τον αρμονικό συνδυασμό της αλμυρής κρέμας, του καπνιστού μπέικον και του ντελικάτη τυριού, όλα φωλιασμένα μέσα σε μια κρούστα. Πήρε το όνομά της από την περιοχή της Λωρραίνης της βορειοανατολικής Γαλλίας. Και αυτό το εμβληματικό πιάτο έχει ξεπεράσει την ταπεινή προέλευσή του για να γίνει ένα αγαπημένο φαγητό στα τραπέζια του brunch και στους γαστρονομικούς κύκλους. 

Πώς θα ξαναζεστάνεις σαν επαγγελματίας τα κομμάτια πίτσας

Η ουσία της συνταγής βρίσκεται στην απλότητα των συστατικών της

Μπορεί η παραδοσιακή συνταγή να παραμένει διαχρονική ωστόσο οι τολμηροί μάγειρες μπορούν να πειραματιστούν με διάφορες γεμίσεις όπως σπανάκι, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια ή ακόμα και θαλασσινά, προσθέτοντας τη δική τους δημιουργική πινελιά σε αυτό το κλασικό πιάτο.

Έχει μια ξεχωριστή θέση στη γαλλική κουλτούρα που συμβολίζει τη φιλικότητα, την παράδοση και την τέχνη της απλής αλλά και εκλεπτυσμένης μαγειρικής. Ενσωματώνει την ουσία της «cuisine de terroir» που γιορτάζει τα τοπικά συστατικά και τις μαγειρικές τεχνικές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Επιπλέον, έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο, αγαπημένο στους λάτρεις του φαγητού σε όλο τον κόσμο. Η διαρκής δημοτικότητά του μιλά για την καθολική απήχηση του καλοφτιαγμένου comfort food και έχει μείνει σταθερή αναφορά στον κόσμο του φαγητού.

 

pexels amanda reed 88238 288264

 

Στα παρακάτω μαγαζιά θα βρεις κάποιες από τις νοστιμότερες κις λορέν της Αθήνας:

Άλιος

Αυθεντική γαλλική κις Λορέν, που ψήνεται την ώρα που την παραγγέλνεις. Για παράδειγμα, η κις Λορέν με τρία τυριά είναι ατομική, αυθεντική με τραγανή ζύμη brisée με αγνό βούτυρο με γέμιση γαλλικού roquefort, emmental και τυρί.

Αγίου Παντελεημονος 1 & Σοφούλη, Πεύκη, τηλ. 21 0614 3440

Migniardise

Λέγεται ότι έχει τις ωραιότερες κις Λορέν. Συνεπώς, είναι μία σίγουρη επιλογή για μια ποιοτική κις Λορέν. Θα βρεις λοιπόν κλασική κις Λορέν με ζαμπόν και mix τυριών. Θα βρεις ακόμη κις Λορέν με κοτόπουλο, αλλά και vegetarian.

Βεΐκου 30, Αθήνα, τηλ. 21 1750 2334

Le Pain Quotidien

Η αυθεντική κις Λορέν βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας σε ένα μέρος που σίγουρα ξέρει από γαλλική κουζίνα. Θα είναι σίγουρα από τις καλύτερες κις Λορέν που θα έχεις δοκιμάσει.

Ιοφώντος 31, Αθήνα, τηλ. 210 725 8533



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved