5 ψαγμένες μπιραρίες για να βγεις στα βόρεια

Εμείς βάζουμε τις προτάσεις, εσύ βάζεις την παρέα.

Μια καλή μπιραρία αποτελεί από μόνη της μια εμπειρία. Είναι η ατμόσφαιρα, η μουσική, ο φωτισμός και η παρέα. Πρόκειται για μία από τις  καλύτερες εξόδους που μπορείς να κάνεις με τους φίλους σου, καθώς είναι από τα μέρη όπου ο χρόνος σταματά. Το ζήτημα, όμως είναι να βρεις και εκείνα τα μέρη που θα σου προοσφέρουν τη δυνατότητα να έχεις και την καλύτερη δυνατή εμπειρία μπιροποσίας. Τα παρακάτω μέρη πέρα από ωραίο περιβάλλον, προσφέρουν ποικιλία σε μπίρες -που είναι και το βασικότερο- και έχουν και καλό φαγητό. Αυτή την φορά ας μείνουμε στα βόρεια.

 

 

Local pub

Κεντρικά στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο Χαϊμαντά βρίσκεται η The Local Pub. Το μόνο σίγουρο είναι πως εδώ θα έχεις μια αυθεντική εμπειρία μπίρας. Στα πρότυπα αγγλικής pub, έχει χαμηλό φωτισμό και το ξύλινο στοιχείο κυριαρχεί στον χώρο. Το βασικότερο όμως είναι πως εδώ θα βρεις φρέσκια μπίρα, αφού ακριβώς δίπλα από την μπιραρία από το 2017 υπάρχει και το μικροζυθοποιείο Αναστασίου, όπου είναι η «πηγή μπίρας» του μαγαζιού. Σημαντικό ακόμη είναι πως εδώ το no smoking αποτελούσε ανέκαθεν σημείο κατατεθέν. Πώς θα μπορέσει άλλωστε ο πελάτης να απολαύσει τα αρώματα της μπίρας;
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ. 694 086 4443

 

 

Pentagram


Κεντρικά στο Νέο Ηράκλειο σχεδόν δίπλα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ βρίσκεται η Pentagram. Λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία, αφού ξεκίνησε το 2014 και έκτοτε αποτελεί προορισμό για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Εδώ θα βιώσεις αυθεντική εμπειρία μπιραρίας, αφού εσωτερικά ο χώρος έχει χαμηλό φωτισμό και δυνατή μουσική. Επίσης, εδώ υπάρχει και αυλή με μεγάλα τραπέζια και καθίσματα τύπου παγκάκια. Η λίστα του καταλόγου είναι εκτενής με πολλές επιλογές στις μπίρες για να βρεις τη δίκη σου, υπάρχει και φαγητό για να κάνεις pairing με τη μπίρα. Φημίζεται ανάμεσα στα άλλα και για τα μπέργκερ του.
Πρασίνου Λόφου 5, Ν. Ηράκλειο, τηλ. 215 5405339

 

 

München – my way by Erich


Από τις πιο αγαπημένες μπιραρίες όχι μόνο για τα βόρεια προάστια, αλλά και των Αθηνών. Και μπορεί την μπιραρία του Erich αρχικά να την γνώρισες στα Μελίσσια, όμως σήμερα βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του  Αμαρουσίου. Εδώ μιλάμε για ένα μοναδικό βαυαρικό εστιατόριο μπιραρία . Όπως είναι λογικό οι μπίρες είναι κατά βάση γερμανικές. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και το μενού, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις και την κουζίνα τους. Μπορείς να δοκιμάσεις το κλασικο wiener art, δηλαδή, σνίτσελ βιεννέζικο με τηγανητές πατάτες και λεμόνι.

Διονύσου 47, Μαρούσι, τηλ. 210 8033424

 

Silly Wizards

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μπιραρίες των βορείων προαστίων και βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Η φήμη της έχει διαδοθεί σε όλη την Αθήνα και είναι από εκείνα τα μαγαζιά που κάνουν προορισμό την περιοχή, από το 2008 που έχει ξεκινήσει. Στα πρότυπα σε pub του Δουβλίνου, ιδρυτικό μέλος ήταν ο Marley (το σκυλάκι που κοσμεί με mural μια κεντρική κολώνα), που ο θρύλος λέει ότι φέρνει τύχη σ’όποιον πιεί στην υγειά του. Ο κατάλογος έχει μεγάλή ποικιλία σε μπίρες, αλλά και φαγητό. Επίσης, φημίζεται για τα events που διοργανώνει.
Πελοποννήσου 79, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6543908

 

 

Beer Way


Μία από τις all time classic μπιραρίες είναι το Beer Way. Στεγάζεται σε ένα ξύλινο κτίσμα, εξώ από το οποίο απλώνονται τραπεζάκια, όταν ο καιρός είναι καλός. Η εμπειρία των ιδιοκτητών από τα χρόνια που ζούσαν στην Γερμανία έχει μεταφερθεί στη μπιραρία. Στο ατμοσφαιρικό σκηνικό του με τα βαρέλια θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις μεγάλη ποικιλία σε μπίρες από τις κλασικές γερμανικές μέχρι και μικροζυθοποιίες της χώρας μας. Επίσης, υπάρχουν επιλογές για τις αγαπημένες ποικιλίες λουκάνικων και τυριών.
Κύπρου 2, Μελίσσια, τηλ: 211 2125430



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved