Μπίρα: 6 πολύ καλοί (ιατρικοί) λόγοι για να πιεις μία ακόμη

Ή απλώς: 6 δικαιολογίες για να την απολαύσεις χωρίς ενοχές.

Την μπίρα εδώ στο Ratpack την αγαπάμε. Ξανθές, μοναστηριακές, όλες καλές. Μέχρι και πώς παρασκευάζεται μια pils και μια lager πήγαμε και είδαμε (διότι εμείς εδώ κάνουμε ρεπορτάζ, δεν είμεθα τίποτα τυχαίοι). Επίσης, ξέρουμε ότι είτε πίνεις μόνος σου στην μπάρα είτε πας έξω με τους κολλητούς σου, όση περισσότερη μπύρα πίνεις τόσο πιο ευτυχισμένος γίνεσαι.

Θα σκεφτείς ότι καλά όλα αυτά, αλλά οι γιατροί τι λένε. Οι γιατροί, λοιπόν, είναι με το μέρος μας και ενθαρρύνουν την καθημερινή κατανάλωση μπίρας. Αρκεί να πίνεις λίγο, ένα μικρό ποτήρι.

1zguyd4

Σου έχουμε 6 επιστημονικά επιχειρήματα, μεταξύ μας, 6 ακόμα δικαιολογίες, για να απολαύσεις την αγαπημένη σου.

1. Ξέχνα τις καρδιοπάθειες

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 100 μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει κατά 25% με 40% τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής.

2. Ξέχνα και τον Διαβήτη Τύπου 2

Αμέ, τι νόμιζες; Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Διαβήτη όσοι πίνουν μια μπίρα, ένα μικρό ποτήρι, κάθε μέρα έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη.

2wg4sc2

3. Βελτιώνεται η πυκνότητα των οστών σου

Οι μαύρες μπίρες περιέχουν υψηλή ποσότητα σιλικόνης, η οποία κάνει τα κόκαλά σου πιο γερά. Με τον τρόπο αυτό καταπολεμάς και την οστεοπόρωση, οπότε μπορείς να πεις στην κοπέλα σου να πίνει και εκείνη πού και πού καμιά μπύρα, το οποίο μόνο καλό θα κάνει στη σχέση σας ούτως ή άλλως.

4. Καταπολεμάει την άνοια

Κρίμα δεν είναι να μεγαλώσεις και από ένα σημείο και μετά να τα έχεις χαμένα; Είναι πολύ κρίμα και πολύ δυσάρεστο για όσους θα ζουν γύρω σου. Ωστόσο, το μυαλό σου θα λειτουργεί στα κόκκινα με λίγη μπίρα. Η ξανθοχουμόλη που βρίσκεται στο λυκίσκο είναι οντιοξειδωτικό και βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, αλλά και διάφορων νοητικών διαταραχών.

5. Μειώνει την χοληστερόλη

Η κατανάλωση μπίρας αυξάνει την καλή χοληστερόλη (HDL), αρκεί να μένεις σε χαμηλά επίπεδα, μία με δύο την ημέρα. Γιατί αν είναι να γίνεις αλκοολικός, καλύτερα να έχεις υψηλή χοληστερόλή.

Beerfest images ca2879be 91aa 453d ae10 ecd794dceaf

6. Σε προστατεύει από την πέτρα στα νεφρά

Μεταξύ μας, καλό είναι να μην μάθεις ποτέ πόσο ενοχλητικό και επώδυνο είναι να έχεις πέτρα στα νεφρά. Ωστόσο, το συγκεκριμένο είναι λίγο-πολύ αυτονόητο, αφού η μπύρα σε αναγκάζει να μην κάνεις κατακράτηση υγρών. Παρόλα αυτά, για να στο πάω και εντελώς επιστημονικά, έρευνες έχουν δείξει ότι για αν πίνει ένα μπουκάλι μπύρα την ημέρα μειώνει κατά 40% τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved