Σε πανεπιστήμιο της Αμερικής τους βάζουν να παίζουν Age Of Empires

Αν τα πάνε καλά τους βάζουν καλό βαθμό στο πτυχίο τους.

Μπορεί να μοιάζει με ψέμα, αλλά κι όμως το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, με έδρα την πόλη Τούσον στις ΗΠΑ δίνει στους φοιτητές του διδακτικές μονάδες για το πτυχίο τους, για να παίξουν βιντεοπαιχνίδια.

Τι γίνεται όμως με αυτούς τους σπουδαστές; Γιατί τους βάζουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι; Θα γινόταν άραγε αυτό σε κάποιο Ελληνικό πανεπιστήμιο; Μάλλον όχι, είναι νωρίς ακόμη. 

 

 
 

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι τυχεροί σπουδαστές θα μπορούν να απολαύσουν μαθήματα ιστορίας μέσα από το Age of Empires IV, στο πλαίσιο μιας ειδικής συνεργασίας του πανεπιστημίου και της Microsoft. Το εν λόγω πρόγραμμα δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Μεσαιωνικής Ιστορίας, Paul Milliman και της Καθηγήτριας Ρωμαϊκής Ιστορίας Alison Futrell.

5 βιντεοπαιχνίδια που τίμησαν την αρχαία Ρώμη

Μιλώντας, λοιπόν, για το εγχείρημα, οι δύο καθηγητές τόνισαν πως τα μίνι ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει το παιχνίδι ήταν αυτά που τους ενέπνευσαν. Συγκεκριμένα, η Alison τόνισε:

 

 
 

Τα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, καθώς και το εμπλουτισμένο gameplay ήταν φανταστικά! Ναι στην αρχαιολογία! Ως πρώην αρχαιολόγος, εκτίμησα πραγματικά το βάθος και την απτή παρουσίαση αυτών των ντοκιμαντέρ, δίνοντας μια παραπάνω αίσθηση ότι «είσαι εκεί» στο AoE IV.

Μάλιστα, με το ειδικό αυτό μάθημα, προσθέτουμε διαφορετικά είδη προκλήσεων για να βελτιώσουμε περεταίρω αυτό που έχουν ήδη βιώσει οι παίκτες.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε και θέλετε να πάρετε μια γεύση, παρακάτω μπορείτε να δείτε ως παράδειγμα το σχετικό μίνι ντοκιμαντέρ του Age of Empires IV για τους καταπέλτες.

πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved