Γεγονός η διεθνής καταξίωση της μπουγάτσας

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

 

Μια διαφορετική ημέρα ξημέρωσε για τους Θεσσαλονικείς, αφού η μπουγάτσα καταξιώθηκε διεθνώς. Αυτή η είδηση, όπως είναι λογικό μας θορύβησε, αφού η πιο γνωστή σφολιάτα της χώρας κάνει τη Θεσσαλονίκη food προορισμό στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Συγκεκριμένα, το Taste Atlas (ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς για φαγητό στον κόσμο) κατέταξε τη Θεσσαλονίκη στην 25η θέση στην κατηγορία «100 καλύτερες πόλεις για να δοκιμάσεις ντόπιες γεύσεις».

Αλήθεια, ποιος ψήφισε την μπουγάτσα ως το καλύτερο ελληνικό φαγητό;

Στην περιγραφή για τη Θεσσαλονίκη αναφέρεται πως αντιπροσωπεύει με εκπληκτικό τρόπο την ελληνική κουζίνα. «Το παραδοσιακό φαγητό της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται από τις μεσογειακές γεύσεις, τα φρέσκα υλικά και τη γενναιόδωρη χρήση του ελαιόλαδου». Για τη μπουγάτσα αναφέρεται: «Λατρεμένο όσο κανένα άλλο γλυκό, η μπουγάτσα είναι σφολιάτα με γέμιση από κρέμα και τυρί, είναι κάτι για το οποίο οι ντόπιοι είναι ιδιαίτερα περήφανοι».

 

 

Στα υπόλοιπα φαγητά της περιοχής που προτείνονται για να δοκιμάσει κάποιος είναι τα τρίγωνα Πανοράματος, ο γύρος, το κουλούρι Θεσσαλονίκης και η σπανακόπιτα.
Στην συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται ακόμη το Ηράκλειο στην 36η θέση και η Αθήνα στην 38η θέση. Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με το δημοσίευμα θα πρέπει να δοκιμάσει κάποιος ντάκο, καλιτσούνια, αντικριστό, γαμοπίλαφο και κλέφτικο. Για την Αθήνα προτείνονται σουβλάκια, χωριάτικη, λουκουμάδες, σαγανάκι και μουσακα.

Σχετικά με τη λίστα

Όπως αναφέρει το Taste Atlas για τη λίστα: «Όχι, αυτές δεν είναι οι πόλεις με τα περισσότερα αστέρια Michelin, ούτε οι πόλεις με τους πιο διάσημους σεφ. Αυτά δεν είναι τα πιάτα ή τα εστιατόρια που θα σας εξασφαλίσουν τα περισσότερα likes στο Instagram. Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό. Αποφασίσαμε να ψάξουμε στη βάση δεδομένων μας και να συνδυάσουμε τα ευρήματά μας με τις αξιολογήσεις των εστιατορίων όπως φαίνονται στη Google. Και voila  εδώ είναι μια λίστα με τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να απολαύσετε τοπικό φαγητό».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved