Το φθινόπωρο πρέπει να διαλέγεις προσεχτικά το ποτό σου

Μία λίστα με φθινοπωρινά ποτά που θα σε βάλουν smoothly στο κρύο του χειμώνα.

Έχουμε μπει για τα καλά στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου (μαζί με την Άνοιξη φυσικά), που σημαίνει πως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχικά αλλά και σωματικά για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Ακρίβεια, πόλεμος, απαιτήσεις στη δουλειά, φόβος, αυξημένα ενοίκια και πολλά άλλα κάνουν την διάθεση μας λιγάκι μίζερη. Ένα ποτό μετά τη δουλειά είναι ένα απάγκιο για τον καθένα μας. Ποιο όμως είναι εκείνο το ποτό το σωστό που σου πάει και σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία; Όλα τα ποτά δεν είναι για όλους. Στον καθένα από εμάς ταιριάζει μόνο ένα (άντε δύο) ποτά. Είναι το ποτό που σου «κάθεται» καλά στον ουρανίσκο και θα σε «πάει» εκεί που θέλεις ευχάριστα και χωρίς πονοκεφάλους και περίεργο στομάχι. Διαλέξαμε μία λίστα με φθινοπωρινά ποτά που θα σε βάλουν απαλά στον χειμώνα και θα σου χαρίσουν απογεύματα χαλάρωσης από τη δουλειά και τις σκοτούρες.

Δύσκολος χειμώνας: Εσύ θα πλήρωνες 20 ευρώ για ένα ποτήρι μπίρας;

 
 

Talisker Port Rhuige

Τα καπνιστά ουίσκι ταιριάζουν απόλυτα με τα πιο κρύα κλίματα. Το συγκεκριμένο είναι μία πολύ καλή επιλογή. Πικάντικο στη γεύση, δεδομένο που ενισχύεται λόγω του ότι το Talisker ωριμάζει μέσα σε βαρέλια από πορτό.

 

10Spirits10

 

Hendrik’s

Θέλω να πιστεύω πως όλοι γνωρίζουμε το πιο ωραίο τζιν εκεί έξω. Ό,τι πρέπει για κάποιον που αναζητά κάτι λευκό να πιεί με φίλους και να διασκεδάσει τα μικρά απογεύματα του φθινοπώρου. Προτείνεται σε εκείνους που θέλουν κάτι πιο «ανεβαστικό», κάτι πιο fun. Μπορεί να συνοδευτεί άνετα με αγγούρι.

 

hendricks gin

 

Pusser’s Gunpowder Spiced

Όλοι το αγαπάμε το ρούμι, αλλά να είναι καλό. Το συγκεκριμένο είναι ένας έξοχος συνδυασμός από 5 ρούμια των Δυτικών Ινδιών. Άπειρα πικάντικο και πολύ δυνατό, είναι για τους πότες που χρειάζονται κάτι για να τους ξυπνήσει. Προτείνεται για τις κρύες μέρες του Νοεμβρίου.

 

10Spirits8

 

Metaxa 12 Star

Παλιά μου τέχνη κόσκινο λέγανε οι παλιοί και δεν είχαν άδικο,. Εντάξει το Μetaxa δεν είναι μόνο για μνημόσυνα ρε παιδιά και αυτό το δωδεκάρι πραγματικά αξίζει να μπει στο φθινοπωρινό σου «ποτολόγιο». Είναι μία κατηγορία από μόνο του. Για κρύες νύχτες δίπλα από το τζάκι (αλλιώς αν δεν παίζει τζάκι, δίπλα από την ηλεκτρική σόμπα). Εγγυημένη επιτυχία.

 

10Spirits7

 

Glenmorangie A Tale Of The Forest

Στα Highlands ξέρουν από καλά ποτά. Τα single malt μας πάνε αλλά το συγκεκριμένο έχει να δώσει και κάτι έξτρα. Το Tale of the Forest βάζει στο παιχνίδι τα μπαχαρικά του δάσους στην διαδικασία απόσταξης. Ελαφρά γλυκό με νότες από πεύκο και μούρα.

 

10Spirits6

 

Disarοnno

Επίσης μια γνωστή επιλογή που όμως πλέον θεωρείται κλασική. Όχι το Disaronno δεν είναι μόνο καλό στα κοκτέιλ. Το amaretto liqueur έχει την δική του θέση στις καρδιές μας. Πλούσιο σε γεύση, φέρνει στο στόμα την γεύση των ξηρών καρπών. Το αμύγδαλο σε όλο του το μεγαλείο. Στην τελική ένα από τα πιο υποτιμημένα κοκτέιλ είναι το amaretto sour. Βάλτο στην ζωή σου δεν θα χάσεις.

 

10Spirits3

 

Courvoisier VSOP

Για το τέλος αφήσαμε ένα από τα πιο διάσημα κονιάκ εκεί έξω. Φτιαγμένο από τον Emmanuel Courvoisier το 1809, η διάσημη ετικέτα παράγει μερικά από τα πιο ποιοτικά ποτά στον κόσμο. Το έπιναν από τον Ναπολέοντα και τον Ντίκενς μέχρι και τον Eminem. Στο άνοιγμα του Πύργου του Άιφελ το 1889 σέρβιραν αποκλειστικά Courvoisier.

 

10Spirits2



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved