Το παλαιωμένο αψέντι είναι η νέα αγαπημένη απάτη στον χώρο του ποτού

Μέχρι τώρα ξέραμε τις απάτες στα σπάνια και ακριβά ουίσκι, αλλά οι επιτήδειοι μάλλον δεν έχουν αγαπημένα ποτά.

Η υπόθεση μοιάζει λίγο με αυτές τις ταινίες όπου κάποιος ικανότατος, αλλά απατεώνας, ζωγράφος αναπαράγει έργα διάσημων «συναδέλφων» του και στη συνέχεια τα περνάει από διάφορες κατεργασίες μέσα από τις οποίες αποκτούν την πατίνα του χρόνου. Αυτό ακριβώς κάνουν και με το αψέντι, του οποίου οι ξεχασμένες από τον χρόνο φιάλες δημοπρατούνται και δεν δυσκολεύονται να πιάσουν αρκετές χιλιάδες Ευρώ.

 

 

Στα άδυτα της καλοστημένης απάτης μπήκε το VinePair. Ένας συντάκτης ανακάλυψε τον μυστηριώδη πωλητή Stephen, αγνώστων λοιπών στοιχείων ο οποίος κατάφερνε να πουλάει vintage μπουκάλια αψέντι σε τιμές που φλέρταραν με τις 100.000€. Τελικά αποδείχθηκε ότι τα μπουκάλια ήταν όντως παμπάλαια, όμως το περιεχόμενό τους ήταν φρεσκότατο αψέντι. Από την έρευνα του VinePair έγινε γνωστό ότι είναι πολύ εύκολο να βρεις παλιά μπουκάλια από αψέντι στη Γαλλία σε υπαίθριες αγορές και παλαιοπωλεία για μερικές δεκάδες ευρώ. 

Η απάτη με τα υποτιθέμενα vintage αψέντι είναι από τις πιο εύκολες στον χώρο του ποτού γιατί οι συλλέκτες συνήθως αγοράζουν τα μπουκάλια σφραγισμένα και δεν τα ανοίγουν για δοκιμή πριν την αγορά. Δηλαδή δίνουν αρκετές χιλιάδες για κάτι εντελώς άγνωστο σε αυτούς που δεν έχουν δοκιμάσει καν.

 

 

Η αποκάλυψη της απάτης μπορεί να γλίτωσε πολλούς συλλέκτες από τα νύχια του “Stephen”, όμως δεν πρόκειται να σταματήσει και τόσο εύκολα η εν λόγω κομπίνα. Μάλιστα οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του αψέντι ανησυχούν για το μέλλον του αγαπημένου τους ποτού και για έναν ακόμα λόγο. 

Τα παλιά μπουκάλια αψέντι δεν μπορούν να ξεγελάσουν μόνο τους συλλέκτες, αλλά και τις εταιρείες παραγωγής αψέντι. Πολλές είναι αυτές που αναζητούν παλιά μπουκάλια για να «αντιγράψουν» κάποια παλιά συνταγή και στην περίπτωση που πέσουν σε κάποιο «μαϊμού» μπουκάλι τότε τα θύματα της απάτης θα είναι αναρίθμητα. Αν σκεφτούμε και το πλήγμα στο γόητρο σε μια εταιρεία που θα τολμήσει να βγάλει μια τέτοια “vintage” συνταγή, το συνολικό κόστος μιας τέτοιας απάτης είναι πραγματικά ανυπολόγιστο. 

 

   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved