Στην Αγγλία πάντως το σκέφτονται σοβαρά, ετοιμάζονται να κόψουν τη μπίρα.

Η κρίση του πολέμου στην Ουκρανία έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται και στον υπόλοιπο κόσμο. Μπορεί ο λαός να τον ξέχασε τον πόλεμο (σύνδρομο Don't Look Up είναι αυτό, όχι αστεία), αυτό δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνει τώρα. Ο χειμώνας, όπως λένε οι προφήτες ειδικοί, θα είναι πολύ δύσκολος (είναι άραγε δικαιολογία; μήπως είναι απλά μία άλλη εκδοχή του ανέκδοτου με τα καρότα και τις φυλακές;) και τώρα μαθαίνουμε πως στην Αγγλία η μπίρα και συγκεκριμένα αυτό που εκεί ονομάζουν pint θα πρέπει να ανέβει στις 20 λίρες. Γιατί; Λένε πως μόνο έτσι θα επιβιώσουν οι μπιραρίες και τα μπαρ.

Ποιο πένθος; Οι Ιρλανδοί κάνουν πάρτι με τον θάνατο της Ελισάβετ

Όπως λέγεται από τους οικονομολόγους που συνήθως ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας με την ίδια άνεση που ανοίγουν και το ψυγείο τους (άλλωστε αυτή είναι η δουλειά τους, από εκεί τρώνε ψωμάκι κι αυτοί) η ενεργειακή κρίση που πλανάται σαν φάντασμα πάνω από την Γηραιά Ήπειρο αναγκάζει τους ιδιοκτήτες των γνωστών παμπ να αυξήσουν τις τιμές. Το εθνικό ποτό των Άγγλων θα γίνει τώρα σχεδόν γκουρμέ. Εκεί να τους δω τώρα, μετά την καταστροφή του Brexit, έχουν κι αυτό.

 

 

Σκέψου τώρα εσύ petit and cute Ελληνάκο, ανοιχτοχέρη και large άνθρωπε, να σκάσεις στο μπαρ και να ζητήσεις την καθιερωμένη σου Σαββατιανή μπιρίτσα χαλαρός και να έρθει ο μπάρμαν να σου πει φίλε, 20 ευρώ. Δεν θα το πάθεις το εγκεφαλικό σου; Θα το πάθεις. Εδώ παλιά με 20 ευρώ γινόσουν αλκοολικός εν μία νυκτί.

 

 
 

Σύμφωνα με τον κύριο Tom Steiner από τον οργανισμό Campaign for Real Ale (CAMRA) η ενεργειακή κρίση μεταμορφώνεται σιγά σιγά και σε κρίση της μπίρας. Έξι φορές πιο μεγάλο το κόστος στην ενέργεια λέει ο κύριος Tom. Έλληνα, ετοιμάσου, θα πληρώνεις το μπιράκι σου εικοσάρικο και θα λες και ευχαριστώ. Μπορεί όμως τελικά να είναι ευκαιρία να το κόψεις το ρημάδι το αλκοόλ και να το γυρίσεις κι εσύ στα χορταρικά και στους ξηρούς καρπούς.

fargo1

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που δεν έχεις κοπέλα

Ε ρε Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου 'μελλε να πάθεις, τεμαχίζουν την όρεξη σου για ale οι πόλεμοι, εσύ όμως δεν μασάς, συνεχίζεις. Καφές στα ύψη, τρόφιμα το ίδιο, τώρα και η μπιρίτσα σου. Μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξεις τα πλαστικά μπουκάλια με το τσίπουρο του συχωρεμένου του παππού;

Δεν μας βλέπω να τον βγάζουμε το χειμώνα και σίγουρα όχι μεθυσμένοι.

πηγή

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved