Unsplash Το μυστικό για τις τέλειες τηγανητές πατάτες είναι στην κοπή

Τι νόμιζες, ότι μόνο στο κρέας έχει σημασία η κοπή;

Η τηγανητή πατάτα είναι ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά μυστήρια που πονοκεφαλιάζει τους περισσότερους από όσους έχουν προσπαθήσει να πετύχουν την ιδανική τραγανή τηγανητή πατάτα στο σπίτι. Όλοι προσπαθούν να πετύχουν την τέλεια υφή που θυμίζει fast food, και με δεδομένο ότι δεν απαιτεί κάτι άλλο εκτός θερμότητα και λάδι, κάτι άλλο πάει στραβά με τη σπιτική πατάτα, το πώς την κόβεις.

 

 

Πριν κόψεις κόψεις σωστά τις πατάτες, πρέπει πρώτα να αγοράσεις τις σωστές πατάτες. Γενικά για τηγάνι, οι πατάτες που χρειάζεσαι πρέπει είναι όσο πιο μεγάλες γίνεται, σφιχτές και με ομοιόμορφο σχήμα και χρώμα. Μέχρι να τις μαγειρέψεις φύλαξέ τις σε σκιερό και ξηρό μέρος με αερισμό, αλλά κάτι μας λέει ότι για να ψώνισες πατάτες μετράνε ώρες σε ολόκληρη μορφή.

Σταμάτα να πετάς τη μισή πατάτα στο ξεφλούδισμα με μαχαίρι και άρχισε να χρησιμοποιείς ένα ξεφλουδιστήρι με λεπίδα σε διατομή Υ. Εκτός από σημαντικό περιορισμό του food waste, θα γλιτώσεις και πάρα πολύ χρόνο και κόπο. Και τώρα πάμε στο κόψιμο. 

 

 

Το ιδανικό σκεύος είναι ένα ρυθμιζόμενο μαντολίνο. Μερικά μάλιστα κόβουν κατευθείαν τις πατάτες στο επιθυμητό μέγεθος και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ρυθμίσεις ώστε το πάχος της κομμένης πατάτας να είναι μεταξύ 6-7 χιλιοστά. Ανάλογα με τα γούστα σου μπορείς να πας και λίγο πιο πάνω, αλλά σε γενικές γραμμές αυτό είναι το σωστό πάχος για τραγανές τηγανητές πατάτες γαλλικού τύπου.

Στην περίπτωση που δεν έχεις μαντολίνο, τότε το καλό σου το μαχαίρι μπορεί να κάνει τη δουλειά. Ξεκίνα με χοντρές φέτες πάχους πάλι 6-7 χιλιοστών και στη συνέχεια προσπάθησε να τις κόψεις όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Το μυστικό στην όλη διαδικασία είναι να ρίχνεις τις κομμένες πατάτες αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο παγωμένο νερό. Έτσι θα αποφύγεις το μαύρισμα και την οξείδωση, τώρα είσαι έτοιμος για το τηγάνι.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved