Τα 6 γκανγκστερικά γεύματα που αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες

Από τους κεφτέδες του Clemenza μέχρι τις μπριζόλες του Irishman.

Αν είσαι φαν των ταινιών με gangsters, θα έχεις παρατηρήσει ότι οι τύποι ξέρουν να τρώνε. Σε όποια ταινία ή σειρά και αν έχουμε ποντάρει για σκηνές γεμάτες αίμα και βία, υπάρχει πάντα μία σκηνή φαγητού -ή και περισσότερες- που κάποιες φορές είναι άκρως γοητευτικές. Οι gangsters, μπορούν μια χαρά να μαγειρέψουν και πόσο μάλλον όταν θέλουν να τιμήσουν την ιταλική κουζίνα. Μαζέψαμε λοιπόν τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές φαγητού από gangster movies και τις παρουσιάζουμε.

 

Τα μπιφτέκια του Clemenza (Godfather)

 

Απλά τα πράγματα για τον πιστό henchman της οικογένειας Corleone. Ακόμη και αν θέλεις να αναμείξεις τα μπιφτέκια με τα λουκάνικα για να πάρει το ένα την γεύση του άλλου, δίνεις αξία στις ντομάτες κονκασέ και στον πελτέ. Βάλε τα μυρωδικά σου και σβήσε και με κόκκινο κρασί, έτσι ώστε να θυμάσαι πάντα πως όσο καλά και αν είναι τα κρέατα, δεν πας πουθενά χωρίς καλή σάλτσα.

 

Τα ψητά λουκάνικα των wiseguys (Goodfellas)

 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έφτιαχναν απλά χοτ-ντογκ. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Τα σικελικά λουκάνικα είναι από τρία διαφορετικά κρέατα, έχουν έντονη γεύση και μυρωδικά και όταν φροντίζεις εκτός από το να τα ρίξεις στη σχάρα να έχεις έτοιμες ψιλοκομμένες πιπεριές και κρεμμύδια για την «γέμιση» του σάντουιτς, έχεις ένα μαφιόζικο κολατσιό μόνο για λίγους. Όπως στη συμμορία του Paulie.

 

O αστακός του Al Capone (The Untouchables)

 

Ξεκάθαρα φαγητό για την υψηλή κοινωνία της εποχής της Ποτοαπαγόρευσης και πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται με όστρακα και μαγιονέζα ακολουθώντας την πιστή γαλλική συνταγή. Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν στο σερβίρουν και δεν χρειάζεται να το ετοιμάσεις μόνος σου, δεν πρόκειται να σου πέσει τόσο βαρύ όσο μία ροπαλιά στο κεφάλι. Για το στόρι, η σκηνή αυτή είναι επηρεασμένη από αληθινή ιστορία των συνεργατών του Al Capone που προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν.

 

To salami σάντουιτς του Tony Sopranos (The Sopranos)

 

Μέσα σε έξι σεζόν ο Tony Soprano έχει καταβροχθίσει από λαζάνια και πίτσες, μέχρι παγωτά, μπριζόλες, κανελόνια και αστακούς. Όμως η σκηνή που καταβροχθίζει το αγαπημένο του salami σάντουιτς -που παραδοσιακά περιέχει είτε μορταδέλα είτε τύπου αέρος από την Σικελία- είναι απλά ξεχωριστή. Ο λόγος; Γιατί κανείς από εμάς δεν έχει μπει στη διαδικασία να κάνει το ίδιο μετρώντας λεφτά από προστασίες.

 

Τα κρεμμύδια και οι μπριζόλες της φυλακής (Goodfellas)

 

Την στιγμή που ο Paulie έκοβε το σκόρδο με ξυράφι και ο Vinnie άφηνε τα κρεμμύδια να μαραθούν για την σάλτσα, την ίδια στιγμή ετοιμαζόντουσαν οι μπριζόλες. Πες ό,τι θες για τα μεγάλα κεφάλια της συμμορία, αλλά τουλάχιστον φρόντιζαν το μαγείρεμα μόνοι τους.

 

Οι μπριζόλες του Frank Sheeran (The Irishman)

 

Προφανώς και μπορούμε να σκεφτούμε πολλά και διαφορετικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, αλλά ξέρουμε και αυτό: όσα ζυμαρικά και αν έχουν καταβροχθίσει στη ζωή της, ποτέ δεν είπαν όχι σε οτιδήποτε είχε να κάνει με μπριζόλα. Οπότε όταν μιλάμε για τον Skinny Razor και την αγάπη του για εκείνες, στο τέλος χρειάζεσαι έναν αξιόπιστο άνθρωπο για κομπίνα – και κάποιον να ξέρει να την μαγειρέψει σωστά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved