Είσαι αλλεργικός ή μήπως έχεις απλά μία τροφική δυσανεξία;

Μάθε επιτέλους τη διαφορά.

Οι αλλεργίες είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο. Έχει όμως διαφορά από την τροφική δυσανεξία. Εσύ όμως γνωρίζεις ποια είναι η πραγματική διαφορά;

Τι διαφορά έχει η τροφική αλλεργία από την τροφική δυσανεξία;

 

 

Στις τροφικές δυσανεξίες η αποφυγή του ένοχου τροφίμου είναι μονόδρομος και, τα τελευταία χρόνια, όσα άτομα πάσχουν από κάποιου είδους δυσανεξία έχουν συμμάχους στην θεραπευτική τους προσπάθεια τους παραγωγούς τροφίμων, που προσφέρουν πλέον στην αγορά μεγάλη ποικιλία τροφίμων χωρίς λακτόζη ή γλουτένη, έτσι ώστε να μην απαιτείται ο αποκλεισμός τροφίμων από το διαιτολόγιο των πασχόντων.

 

 
 

Στις μέρες μας υπολογίζεται ότι περίπου ένα στα πέντε άτομα έχει εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του κάποια τροφική αλλεργία. Οι τροφικές αλλεργίες παρουσιάζονται ως απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος με τη διαδικασία της παραγωγής ισταμίνης για την καταπολέμηση της «εισβολής» μιας ανεπιθύμητης για τον οργανισμό τροφής.

 

 

Η διαδικασία αυτή αποθηκεύεται στη «μνήμη» του σώματος και σε κάθε επόμενη εμφάνιση της συγκεκριμένης τροφής επανενεργοποιείται ταχύτατα ο μηχανισμός αυτός.

Δες εδώ με λεπτομέρεια ποια είναι η διαφορά:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved